tacir tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Bu nasıl bir palet tir? şişeyi neden patlatmadan delip geçiyor? bizim kullandıklarımızdan farkı nedir?

Bu bölümde bıçaklar diye bölümde varmış ilk kez gözdüm havalı silahlardan önceki merakım bıçaklar üzerineydi sevindim g;$i

Elinizdeki güzel bıçak ve çakıların resimlerini paylaşabilirseniz hem koleksiyonu olan arkadaşlara fikir hemde göze hitap eden bir şeyler olur

kendi bıçaklarım evde olduğundan resimlerini şimdilik koyamıyorum ilk fırsatta bende koyarım

bu arada ben sürmenede ikamet eden biri olarak merakı olan üyelere bıçak yaptırma konusunda yardımcı olabilirim sürmenede mükemel krom bıçak yapan ustalar var

4.5 mm 50 metreye kadar etkili lafına katılmıyorum bendeki modifiyesiz(yeşil gresle yağladım sadece) 4.5 cfx-royal le promagnum paletle 80 metreden 5 başarılı atışta en az 3 şişe kırıyorum her seferinde kırmıyor belki ama neresine vurduğu da önemli tabi
    ama burda bahsedilen tüfek çoğunun dediği gibi en kuvvetli yaylı silahlardan birisi cfx e göre köonuşuyorum 4.5 patriotla 100 metreden şişe kırılabilir bence
    kullanmışlığım yok ama anlatılanlardan anladığıma göre kırar
    üstatlardan daha sağlıklı bilgiler gelecektir eminim

Tabancada susturucu nasıl çalışır? Bu
    susturucu kulakları sağır edebilecek kadar yüksek bir sesi nasıl oluyor
    da �ffft� sesine dönüştürebiliyor?

Tabanca patlama
    gürültüsünün gerçekten susturulabiliyor olması son derece şaşırtıcı,
    ancak susturucular aslında çok basit bir ilke ile çalışıyorlar. Bir
    balon düşünün. Balonu iğne ile patlatırsanız, çok ses çıkar ama ağzını
    açarak içindeki havayı boşaltırsanız, çok az ses çıkardığını
    göreceksiniz. Susturucunun çalışmasının ardındaki temel fikir de aynen
    budur.

Tabanca kurşununu fırlatabilmek için, kurşunun ardında barut ateşlenir.
    Barut, sıcak gazdan yüksek basınçlı darbe oluşturur. Gazın basınç
    kuvveti kurşunun tabancanın namlusundan aşağı doğru itilmesini sağlar.
    Kurşun namluyu terk ettiğinde, şişenin mantarı açılıyormuş etkisi
    oluşur. Kurşunun ardında 3000 psi gibi çok yüksek bir basınç vardır ki,
    esas olarak tabanca atıldığında çıkan yüksek ses buradan kaynaklanır.

Susturucu, namlunun 20 ya da 30 katı büyüklükte bir hacme sahiptir ve
    namlunun altına vidalanır. Susturucunun yerleştirilmesiyle, kurşunun
    ardında oluşan sıkıştırılmış basınçlı gaz içine dolabileceği büyük bir
    alan bulur. Böylelikle sıcak gazın basıncı düşer. Nihayet kurşun
    namludan çıkıp gittiğinde, açığa çıkan basınç, 60 psi gibi oldukça
    düşük düzeylere inmiştir. Onun için de ateşlenen tabancanın çıkaracağı
    ses çok aza inmiştir.

Süpersonik hızlarda giden kurşunların, kendi küçük sonik patlamalarını
    gerçekleştirdikleri için seslerinin susturucuyla azaltılamayacağını da
    hatırlatalım. Susturucu şişenin mantarını açma etkisi sonucu ortaya
    çıkan sesi ortadan kaldırabilir ancak kurşunun uçuşuyla ilgili sesi yok
    edemez.

Bende merak ediyodum bu yazıdan öğrenmiştim bu arada tüfeğin içinden çıkan sesleri engellemiyo diye biliyorum onun için plastik yaytutucular fln lazım galiba

bu dürbünlerin geneli karlı yağmurlu havada kullanılmaya müsayitmidir bendeki winhester dürbünle kara maruz kaldım epey buhu damla fln oldu tüfeği kuruttum yağladım koydum ama dürbünün kabaca üstüü sildim sorun çıkarırmı?? çıkarırsa ne yapmam gerekir??

Aslında belirli birine değildi .dediğim konuda yardımcı olacak herhangi biri içindi g;$i . Mekanik yönümün gelişmesi gerektiği kanaatindeyim Bu nedenle çeşitli problemler için düşünmek faydalı olacaktır. tüfek tepmese gibisinden herhangi alanda mekanik problemler.dediğim gibi çözemesem bile düşünmek istiyorum

Ama bu konuda sizden pek yardım alabileceğimi sanmıyorum(15 yaşında tabanca modifiye etmeye başlayan biri olarak bildiğimden) en fazla düşündüğüm şeylerin onayı için yada geliştirmek için yardımınıza sığınırım

dökümanlar için teşekkürler almanlar işte mekanik onların işi
    bizde kendi çabamızda almanlar kadar pratiği olmasada onlara yakın bir sitem hazırlaya biliriz sanırım biraz düşünüp birşeyler bulmaya çalışayım
    bu arada boş zamanlarım da bişeylere kafa patlatmak istiyorum şöyle bir probleme çözüm bulunsa süper olur dediğiniz şeyleri özelden yada forumun ilgili bölümünden yollarsanız sevinirim

Ateşli silahlarda tepmeyi azartmak için yay var çiftede görmedim ama otomatikte var.otomatiğin tepmesi benim cfx den biraz fazla

bu arada tepmenin sadece momentumdan olduğunu sanmıyorum eski mesajlarda mustafa amca yayın önündeki ağırlığı artırmanın sarmayıda etkilediğini söyledi illaki etkiler de ne derece etkiler o ağırlık çarpana kadar palet namluyu terketmiş olur mu acaba??