Yaya ömrü 10.000 atışa çıkıyor diye biliyorum, tabi yerli silahlarda bu kadar olmayabilir, 600 atış çok düşük.
adalya tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Namlu çıkış hızında 20m/s civarı bir fark oluyor. Piston içindeki yağ miktarı ve yayın yorulma durumuna bağlı.
-
Bu silah namluyu uzatan alüminyum bir parçayla geliyor, namlu kısa olduğu için uzatan parçayı takmadan kurmak çok zor, namlu ucu diş asıl bu parça için açılmış.
-
Diş olması iyi bir olay, zira zorakiye adaptör bulmak için baya uğraştım; air sprinter de takılabilir moderatör dışında bazı yabancı sitelerde yanında air sprinter de veriyorlar.
-
Zorakinin sesini 4. pompada bile kesen moderatör bu silahın sesini kesemedi, zaten sesin bir kısmı pistondan geldiği için onu kesmeye imkan yok. Bu yüzden ev içi kullanıma uygun değil yazdım.
-
Dipçikli olan modeli öneririm biraz iri ve ağır olduğu için tabanca gibi kolay kontrol edilmiyor. ayrıca sesi çok fazla ev içi kullanıma uygun değil ve moderatör de sesi kesmiyor.
-
-
Crosman pointed tavsiye ederim, 3 farklı marka silahta denedim, üçünde de iyi sonuç verdi; ayrıca RWS ve H&N yi de deneyin.
-
Bu modelin dipçiksiz versiyonu olan Mod 25 Süper Charger 5,5 kullanıyorum, gücü 3 pompa zoraki ultra kadar. Yabancı bir forumda 5,5 için fabrika verisi olan 180m/s olan namlu çıkış hızının dizel etkisi geçince 170m/s olduğu, 14 grain pelletle 160m/s ye düştüğü yazıyordu. Bu da yaklaşık 525 fps yapar.
-
silahı sağ elimde tutuyorum arkadaşlar.hangi gözümü kapatmam gerek ?
dediğin gibi 30 sn bekliyecem kardeşim.
bu arada son bi sorum daha olacak sizlere.mesela silah boş sadece tüp takılı içinde şarjör yok,boşa sıkıyoruz kuru sıkı gibi,tüpten güç harcar mı ?
Tüpten güç harcar, silahı kullanmadığın zaman içinde tüp bırakma, tüpün oturduğu yerde bir conta var sürekli silah üzerinde tüp bulunursa conta ömrü kısalır.
-
Solaksan sağ gözünü kapat, bunu yaparken tabanca sol elinde olmalı. Co2 li silahlarda ilk 20 atış güçlüdür, 40dan sonra güç iyice azalır. Atışlar arasında 30saniye beklersen düşme azalır, yazın kışa göre düşme daha az olur.
-
Neredeyse bütün yaylı modellerin nitro pistonlusu yapılmış. http://www.hatsan.com.tr/pdf/hatsan_airguns_2013.pdf
-
X20 Xisiconun B19 diye bir modelinden üretilmiş.
-
Arkadaşlar stoeger'ın havalıları nerede üretiliyor bilgisi olan var mı?
Stoegerler Gamo gibi çinde üretiliyor. Stoeger için üretim yapan şirket Xisico. http://xisicousa.com/airguns.html http://xisico.com/
-
Hatsan torpedo 155 in sabit namlu olduğunu yazıyor tüfek özelliklerinde. Buna aldanarak bende torpedo 155 aldım. Tüfek sabit namlu değil, sürgülü namlu. Sürgülü namluda kıl kadarda olsa; çok küçük boşluk var. Bu boşluk nedeni ile grupman yapamıyorum. Kaliteli pellet kullanırsan sapma olmaz diyorlar. Öztay marka pellet kullanıyorum. Aynı pellet ile kırma namlulu başka marka yaylı tüfek ile 30 metrede çok güzel grupman oluştururken Hatsan torpedo da alakasız grupman gözlemliyorum.
Gelelim arkadaşımızın dürbün sorununa....
Ben yaklaşık 15 kutu kadar pellet attım. Kutular 200 adetlik. Çok dayanıklı yayı var halen gevşemedi. Sana tavsiyem en az 5 kutu pellet attıktan sonra dürbün kullan, aksi halde dürbünün optik sistemi bozulacaktır. :). Dürbünün kaymaması için en iyi yöntem ise dürbün kanalına kağıt bant yapıştır. Koli bantı kalınlığında kağıt bantlar var. Bu bantdan dürbün kanalına 4 veya 5 kat kalınğında bantı yapıştır ve dürbünü bu bantın üzerine monte et. Dürbün stop'u da kullanırsan bantla birlikte kesinlikle kayma olmaz. Ben dürbün stop'unu kırdıkdan sonra kağıt bant kullanmaya başladım.Hatsanın Dominatör serisi gerçek sabit namlu sanırım grupman için alınacaksa alttan kurmalı tüfekler içinde Dominatör tercih edilmeli. Grupman için en azından crosman pellet kullanın.
-
Torpedo, Mod 125 ve 125 sniperden daha çok mu tahribat yapıyor?
-
Crossman pointed, zoraki ve x20de de iyi iş çıkarıyor.
-
3-4 kutu saçma bitirdikten sonra belki dampa takılabilir.
-
Ben Crosman, H&N ve RWS kullanıyorum, gamo ya da yerli üretim üretim pelletlerde bu tip sorun yaşanabilir; dürbün rayı 11mm dir.
-
Yurt dışında silah, pellet ve aksesuar olarak akla gelmeyecek ürünler var, çok şanslısın.