Molykot 111 pcp ler de yüksek basınç altında patlamadığından kullanıldığına göre ve petrolle ilgisi olmadığına göre hiç patlama yapmaması lazım. Ancak rastladığım bazı bilgilerde metal in metale sürtündüğü ortamlarda kullanmamak gerek gibi ifadelere rastladım, acaba ne kadar doğrudur. Bazısı da metal-metal için Molykot 33 ü tavsiye etmiş.
trakon tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Mercandan alinan o tufek vitrin mali falandir o fiyata olabilecegini sanmiyorum..
Sanmakla bir alakası yok, kutusunda 5.5mm side varmış, istese onuda alırmış. Yani bayii nin vitrindekine indirim yaparım gibi bir şartı yok, zaten gıcır gıcır tüfek. Daha oncede dedigim gibi, satıcının insiyatifi, ister 50tl kar eder isterse daha fazla. internette en ucuz 750 tl ye gördum hw95 i, 150 tl indirim gerçekten iyi olmuş yani.
-
Sizin yayınladığınız resimdeki tüfek Şubat 2009 üretimli. Bunu 2. resme bakarsanız görürsünüz. 2009 da yeni nesil namlular yoktu. Yeni üretim bir 135 bulup incelemenizi tavsiye ederim. Yeni nesil bir 135 ve eski 125 sahibi olarak namluların kalitesinin çok farklı olduğunu söyleyebilirim. Eskiden Hatsan'ın epey hataları bulunuyordu fakat yeni üretimlerde bunlar giderildi.
Anlamadığım konu ise Yatagun'da 920 TL ye satılan bir tüfeği 600 e nasıl satıyorlar? Daha doğrusu kimse bence 600'e o tüfeği vermez. İkincisi ise 500'e geliş fiyatı olsa diyip, 500 TL'den kıyaslama yapıyorsunuz. Peki hangi bayi geliş fiyatından tüfek satar ki siz geliş fiyatından kıyaslama yapıyorsunuz? Eğer 135 iade edilip üstüne 600 verildiyse zaten 950 TL yapar.
Evet tüfek 2009 üretimi, fotosunda görülüyor zaten ancak namlusu Eski Nesil ler gibi 10 yivset li ve ince yiv kanallı değil. Yağni bende ki Mod125 gibi değil. Bir av bayiinde Yeni nesil namlulu Mod95 quattro-sas inceledim, namlusu benzer yapıda idi yağni hemen hemen eşit oranda yivset li. Gözümle gördüm, inanmıyorsanız Hillalav a sorun tüfeği oraya iade etmiş arkadaş. Bence siz konu hakkında yanlış bilgi edinmişsiniz, lütfen biraz daha dikkat. Hatsan ın neyi nasıl yaptığı konusunda pek emin olmayın derim, tecrübe ile sabittir.
Şimdi hw95 internette çeşitli fiyatlarda satılıyor. Herkez dilediği karı koyar. Arkadaş hw95 i galiba ithalatçısından almış, satıcının keyfine kalmış, arkadaşta az bir kar a satmaya ikna etmiş demekki. Yüzyüze olaylar internette alışveriş yapmaya benzemez tabii ki. Geliş fiyatı 550tl civarı birşeymiş 50tl karla satmış satıcı, peşin para bu krizde işe yaramış anlaşılan. Çok lüzum görürseniz faturasının bir fotokopisini de alırım arkadaştan, yayımlarım. Umarım şimdi anlayabildiniz .
-
-
Özellikle bana enteresan gelen, namlusu yeni nesil görünüyor. Ancak görüntü var ses yok. Yani şimdi 350tl az para değil, bu paraya bu tüfek reva mı?
Arkadaş bir proje düşünüyordu bu tüfek üzerinde geri iade etti ve 600tl ye HW95 aldı İst. Mercan dan. Yağni 350tl nin üzerine 250tl daha koyunca mükemmel bir tüfek alınabiliyormuş bunu anladım ben.
HW95 Türkiyede 600tl ye alınabiliyorsa, Almanyadan gelişi hadi 500tl olsun
Şimdi siz karar verin, 500tl ye HW95 gibi kalite akan bir tüfek mi parasını hakediyor, yoksa 350tl lik kaval namlu Mod135 mi?Not: Tamam hatsan tüfekler orta kalite olabilir ancak fiyatları kaliteleri ile doğru orantılı olmalı. Mod 135 i satsın 150tl ye amenna, ancak o kadar eder bir tüketici olarak benim biçtiğim fiyat bu maalesef.
Şu ana kadar bir Htsan dan Mod125 bir de Webley Longbow alıp kullandım ikisinin de namlusu pellet leri bir boy küçültüyordu traşlayarak, bu Mod135 de tam tersi pelletlere hafiften bir temas ediyor. Acı ama gerçekler bunlar maalesef...
-
Arkadaşın geri yolladığı tüfeğin ve namludan girdiği gibi çıkan pelletlerin fotoları; Eski tip dürbün kanallı, tek hat kundak vidası var ama SAS değil, Quattro tetik değil, namlusu ise pellet üzerinde hiçbir etki oluşturmuyor. Ayrıca Zarimex neresi ise orası için yapılmış diyor silahın üzerinde???
[gallery]3562[/gallery]
[gallery]3561[/gallery]
[gallery]3560[/gallery]
[gallery]3559[/gallery]
-
Bilgilendirme için teşekkürler
-
Dünyanın ilk PCP'sinin 1600 senesi civarında imal edildiği sanılıyor. Bilinen en eski havalı tüfek ise 1580 tarihli. Yani PCP tüfekler pek de yenilik sayılmaz.
Yenilik derken neyi kastetiğim az cok anlaşılır diye düşünmüştüm, yagni daha dün icat edildi anlamında söylemedim.
-
Yaylı ile PCP birbirini yerinden edecek iki faktör değil bence. Böyle olsaydı Diana yeni, 5kg lık yaylı tüfekler çıkarmazdı, demek ki hala eskisi gibi yaylıya rağbet var. Ancak PCP de vazgeçilmeyecek bir yenilik.
Kimi arazide gezer, yaylı tüfeği ve bir kutu pellet i ile tüm günü geçirmek ister.
Yüksek kapasiteli PCP ler olsada, neticede onu da doldurmak için 10-15dk lık pompa mesaisi veya scuba tüp gereklidir, herkez bununla uğraşmak istemez.
Tepme olsun, tüfeği hissedeyim der.
7-8grain pellet i 800-850fps ile atan kolay kurulan insanı yormayan bir yaylı kendisine yetenler, 100-200mt lerle işi olmayanlar yaylı tercih eder.
Bazısının grupmanla işi olmaz, tüfeği kurmak zor da olsa etkilenmez, şişe teneke vurma kaabiliyeti olan magnum yaylı olsun ister.
Veya tek tek, ara vererek atmak, her atış arası dinlenmek ve atışını değerlendirmek hoşuna gider.
Regülatör veya stabilite ayarı yapmakla uğraşmadan, direk atışını yapabilmek ister.
Bazısı da PCP/Scuba sındaki hava bittiğinde, pompa yapmaktan bunaldığında, kurması kolay orta güç bir yaylı ile eğlencesine devam etmek ister.
Bu gibi sebepler yaylıyı vazgeçilmez kılıyor.Kimisi masa üstünden bipod desteği ile scubasını, tüpüne bağlayıp keyfine bakmak ister.
Bazısı yaylıyı her seferinde kuracağına, PCP yi toptan pompalarım, arazide de pompa sırtımda gezerim der PCP yi tercih eder.
Güç isteyen, max güç üreten magnum yaylıların isabet kalitesi ve menzilinden tatmin olmaz ve mecburen PCP ye geçer.
Şarjörlü atış zevki, Bolt action gibi yivliyi andıran dizaynları için PCP ye geçilir.
Atış yaptıktan, sonra pellet in gidişini seyretmek, hedefdeki etkisini izlemek hoşuna giden, tercihini PCP den yana kullanır.
Bu gibi sebeplerde PCP yi vazgeçilmez kılıyor.Benim tercihim; 70mt sınırı içinde, kolay kurulan, orta güçte kaliteli 4.5mm bir yaylı tüfek. Yanında 16-18grain pellet i 900-1000fps arası atabilen, uzun mesafelerde atış yapabileceğimiz 5.5mm kaliteli bir PCP. Bence bu ikisi ayrılmaz bir ikili oluşturuyorlar.
-
Yay ı güçlendirmiş, yay ucu ağırlığı eklemiş ve pellet in eteğini yağlamışsa olabilir diye tahmin ediyorum. Yalan da olabilir, tüfeğe koyduğu pellet in ne olduğu belli değil görünmüyor tam olarak.
-
İyi fikir hakkaten çok yakışmış.
-
Alan arkadaşa sordum, telefonda Quattro-SAS ve yeni nesil namlu olduğunu teyit etmişler. Daha eline geçmemiş, gelince belli olacak ne olduğu. Belki size yanlışlıkla vitrinde duran eski bir modeli göndermişlerdir.
-
Tek kundak vidası galiba SAS olduğunu gösteriyor. Kundak sökülüp bakılabilir sas olup olmadığı hakkında. Tetik göründüğü kadarı ile Quattro değil. Bir arkadaş da aldı aynı yerden bir sorayım durum nedir.
-
Tekrar düşününce bencede değmez gibi, bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
-
Namludan kırma pistonlularda o namlular olmaz, 5,5 kalibrede en kalını 14mm, oysa 16mm den aşağı olmamalı aksi halde eğilir, ayrıca yaylı bir silah için (ürettiği enerji anlamında) diana namlusu son derece iyidir, bence böyle bir maceraya kalkışmayın, (daha önce Diana 350 magnuma BSA Dövme namlu takmış biri olarak tavsiyem)
Link de 16mm çaplı .22 namlular var. bunlarda mı olmaz;
http://www.gunspares.co.uk/shopdisplayproducts.asp?id=24913&cat=%2E22+%285%2E5mm%29 -
Diana 350 magnum tüfeğe http://www.gunspares.co.uk da satılan namlulardan takılırmı acaba? Bu namlular sadece pcp ye mi uygundur yağni namlu kurarken zamanla eğilirmi? Bu namlularla tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
-
Güzel grup tebrikler. Zamanında crosman2100 modeli vardı bende, 10 pompa gerçekten yoruyordu biryerden sonra, 5-6 pompada kullanıyordum. Pompa derdi haricinde kullanması çok zevkli idi gerçekten. Zoraki tabancanın 3 pompada verdiği performansı gördükten sonra benzer tasarımlı bir tüfek neden yapmıyorlar acaba? 4.5mm için söylüyorum, 3 pompada 800-900fps hız veren bir tüfek olsa başka tüfek kullanmam herhalde.
-
Standart HW97k dan yaklaşık 30 - 40 fps daha hızlı namlu çıkış hızına sahip, ithal edilen TX200 Carbinler FAC versiyondur.
O zaman TX200, HW97k nın bir adım ötesinde iş görür diyebiliriz.
-
TX200 yanlış bilmiyorsam HW97K gücünde bir tüfek. En azından HW97k hakkındaki tahribat bilgileri TX200 hakkında da bir fikir verecektir.
-
AA TX200 ile Diana460Magnum bence kıyaslanacak tüfekler değil. Diana nın gücü 50-100fps fazla olsada, TX200 zaten amaçlanan Max 50-60 mt de en iyi yaylılardan biridir. Bir kere namlu farkları var, TX200 ün namlu ve işçiliği ile Diana nın namlu ve işçiliği arasında çok fark var. AA TX200 daha üstün bir tüfek tartışmasız.