Ekin tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.


    ekin kardeşimiz gerekli açıklamayı yapmış doğru veya yanlış,biz onun söylediğine inanmak durumundayız ve ben kendi şahsım adına inanıyorum ekin kardeşimin yazdıklarına.mehmet bey,"bu resim ve bu açıklama KESİNLİKLE birbirini tutmuyor"derken bu kadar kesin bir kanıya nasıl vardığınızı anlamakta güçlük çekiyorum açıkçası,doğa üstü güçlere mi sahipsiniz yoksa!"böyle oldu" diyorsa ve eğer aksini ıspat edemiyorsam ona inanmak zorundayım!lütfen kimseyi"kendimiz gibi düşünmüyor,istediğimiz gibi konuşmuyor"diye yargılamayalım!saygılar,selamlar

    Teşekkürler Hocam....

    slm arkadaşlar biraz konu dışı olacak ama ekin arkadaşa bir sorum olacak şahini vurmuşsun birde poz verip foto çektirmişsin ne oldu yani bu hayvanı vurdun eline ne geçti?

    elindeki kuş canlı gibi duruyor

    +1000 ;d;

    sayın cochina kuşun canlı olması yaralı olmadığı anlamına gelmez


    yaralı olduğunu nerden anladınız da hemen yargılıyorsunuz,bırakın da soruya muhatabı cevap versin


    Sizce böyle bir kuş insanın eline nasıl geçer ;avci; elinemi kondu :!: buna siz karar verin


    Kobra bunu "BEĞENDİ" (Facebook gibi olsun dedim.)

    SAYIN ABİLERİM ARKADAŞLARIM ÜSTADLARIM,

    Konu şudurki ben Ogün trabzon/çaykara/zeleka yaylasında keklik,yaban horozu avına çıktım bu av esnasında yürürken komar yapraklarının altında keklık ararken bir bakarım
    Kocaman bir kuş ılk basta keklık sandım ama sonra baktımki doğan çok hoşuma gitti yanına gidiyorum sadece kanat çırpıyor o sırada dayımda bana uzaktan bagırdı al kuşu diye bende aldım bir bakarım ayağı arkaya doğru dönmüş dayıma sordum neden olmuştır dıye dayım!,: Kesin baska bir kuşlan dalasırken düştü kırdı bacagını dedı bende aldım kuşu direk arabanın yanına gittim fotoraf cektırdım kuşu bir güzel sardım arabanın arkasına yerlestırdım sonra avıma dewam ettım aksam oldu yayladan assaga indik kus birgun daha bende durdu sonra trabzonda veterınere götürdüm bi güzel ayagını sardılar kuş 3 hafta onlarda kaldı adam aradı beni kuş iyilesti ucabılıyor dedı bende gittim kuşu aldım ve köyde yuksek bi yamacta tasın üstüne bıraktım ve uzaktan onu izledim ve sonra 1 baktı 2 baktı bana son kez ve kendını tüy gibi yamactan assaga saldı ... ve bende son kez olarak görürşürz dedim ve güldüm mutlu olarak evıme geldım :)

    Dip not:(Sayın abilerim lütfen Bir konunun nasıl olup bittiğini bilmeden insanlarla ön yargıda bulunmayın biz avcıyız bohçacı değil, önce soralım cevap begenılmesse yargıda bulunalım )

    Saygılar

    Arkadaşlar süper pozenin enerjisini nasıl ateşlediğini namludan nasıl çıktıgı arastırıken önüme bu bilgi çıktı sizler içinde faydalı olabilir..

    Sevgiler.


    Serbest halde duran, sabitlenmemiş tüfeğin ateşlenmesi ile geriye doğru oluşan basınca, serbest tüfek tepmesi denir. Bu tepme gücü ve enerjisi tüfeği tutan tarafından karşılanır. Tüfek tepmesinin hesaplanması Newton?un bulduğu fizik kuralı olan etki tepki eşitliğine göre hesaplanır. MV=MV kütle ve gücün zamanla çarpımı. Mermi çekirdeğinin ağırlığı ve tüfeğin ağırlığı kütledir, mermi çekirdeğinin hız kazanması için gereken güç, sıkıştırılmış barutun ani yanması ile oluşan gaz basıncı ile olur. Bunun hesabının formülü ise:
    E = 1/2 (Wr / 32) (Wb x MV + 4700 x Wp / 7000 x Wr)squared. dır.
    E = recoil Energy in ft. lbs. Tepme gücü
    Wr = Weight of rifle in pounds: tüfeğin ağırlığı
    Wb = Weight of bullet in grains: mermi çekirdeğinin ağırlığı
    MV =Muzzle Velocity of bullet in feet-per-second: çekirdeğin namlu çıkış hızı Wp = Weight of powder in grains: Barut ağırlığı
    Birçok uzman bu tepmenin gücünün 20 ft lbs nin üzerinde olduğunda görüş birliğindedirler.
    Bu sebepten sıradan atıcılarda, silah tepmesinin verdiği rahatsızlık tekrarlanan atışlarda gittikçe artan ve bıktıran rahatsızlıkların ortaya çıkmasına ve atıcıların sağlıklı atış yapamamalarına sebep olur. Acı çekme korkusu atıcıya bıkkınlık ve yılgınlık verecek, böylece sert tetik çekmelerine ve nişanlarının bozulmasına yol açacak.
    Tüfek tepmelerinde güç atıcıya ne hızda yansır. Ne kadar acıttığı ise sizin tepmeye karşı vereceğiniz direncin zamanlaması ile alakalıdır. Bu sert vuruşa karşı: Belki de büyük kalibre tüfek meraklılarının yaydıkları ve ikna etmeye çalıştıkları (büyük kalibreler ani vuruş yapmaz, tepme gücü uzun yavaş baskı şeklindedir ) sözlerini duymuşsunuzdur. Bu uydurma bir masaldır.
    Aşağıdaki tabloda değişik kalibrede seçilen sekiz tüfeğin mermi çekirdeği ağırlıkları, namlu çıkış enerjileri ve serbest tepme güçleri verilmiştir. En tipik örnek olarak çekirdek ağırlığı arttıkça namlu çıkış gücü azalıyorken tepme gücü ve enerjisi çoğalıyor. Ağır çekirdeklerin namlunun içinde daha yavaş ilerlemesi onların basınç güçlerini azaltmaz aksine daha güçlendirir. ? 6mm Rem. (100 grain, MV 3100 fps) = 10.0 ft. lbs. & 9.0 fps
    ? .270 Win. (140 grain, MV 3000 fps) = 17.1 ft. lbs. & 11.7 fps
    ? .30-06 (180 grain, MV 2700 fps) = 20.3 ft. lbs. & 12.8 fps
    ? .35 Whelen (250 grain, MV 2400 fps) = 26.1 ft. lbs. & 14.5 fps
    ? .450 Marlin (350 grain, MV 2100 fps) = 35.7 ft. lbs. & 17.0 fps
    ? .458 Win. Mag. (500 grain, MV 2050 fps) = 68.9 ft. lbs. & 23.5 fps
    Silahların tepmesinde silahınızın ağırlığı da çok büyük rol oynar.
    Hafif bir tüfek ağır bir tüfekten daha çok teper.
    Aynı mermiyi atan değişik ağırlıktaki tüfeklerin farklı tepme güçlerini aşağıda görebilirsiniz.
    ? .300 WSM (180 grain, MV 2950 fps), 6.5 lb. rifle = 30.8 ft. lbs. / 17.5 fps
    ? .300 WSM (180 grain, MV 2950 fps), 8.5 lb. rifle = 23.6 ft. lbs. / 13.4 fps
    ? .45-70 (300 grain, MV 1900 fps), 7.0 lb. rifle = 26.6 ft. lbs. / 15.6 fps
    ? .45-70 (300 grain, MV 1900 fps), 8.5 lb. rifle = 21.9 ft. lbs. / 12.9 fps
    Tüfeğinizi seçerken her seferde ne kadar atış yapacağınızı hesap ederek ya da doğada ne kadar ve hangi şartlarda taşıyacağınızı düşünerek ağılığına karar verin. Çok hafif bir tüfek uzun dağ yürüyüşlerinde avantajlı olurken atışlarınızda daha fazla tepme gücüne maruz kalacağınıza hazır olmalısınız. Şayet ağır bir tüfek alırsanız atışınızdaki tepme gücü azalacak ama taşımada size zorluk çıkartacaktır.
    Yivli tüfeğinizi taşırken dolu tutmayın, dolu iken tek elle ateşlemeyin bilhassa büyük kalibre tüfeklerde bu tip kazalar sonucu birçok atıcı ve avcı tüfek tepmeleri sonucu yaralanmış yüz kemikleri ya da köprücük kemiklerini kırmışlardır. Tüfek tepme etkisini azaltan tedbirlerde vardır. Bazı büyük kalibre tüfeklerde tali gaz boşaltma kanalları vardır. Bu tali kanallar sayesinde barut basıncı %20 ile %50 arasında azaltılır bu da tepmenin şiddetini büyük ölçüde azaltır., yarı otomatik tüfeklerde boş kovanın atılıp namluya yeni merminin sürülmesi tüfeğin tepme gücünden yararlanılarak meydana geldiği için atıcıya daha az bir tepme gücü ulaşır, seri atışlı tüfekler bu açıdan avantajlıdırlar.ayrıca namlu ya takılan tepme gücünü azaltan aletlerde vardır bunlara (muzzle brake = namlu ucu freni) denir.bu bir ilave aksesuar olarak çok sert tepmeli tüfeklerin yanında gelir. Bu aparatlar gaz basıncının yönünü değiştirir.
    Muzzle Brakes Reduce Recoil

    Types of muzzle brake.
    Fakat bu muzzle brakes-lerin bir büyük dezavantajı vardır o da: namlu ucunda meydana gelen şiddetli patlama sesi oluşturmasıdır.onun için atıcının mutlaka kulaklarını koruyan tıkaç yada kulakçığı olması gerekir .atıcı yanında duran kişilerin kulaklarına gelen zarar daha fazla olacağından onlarında tedbirli olmaları gerekmektedir..bu yüzden av için kullanılan kalibrelerin çoğunda bu sistem kullanılmaz.bir çok av kurumu kullanılmasına izin vermez. Afrika da kullanılması Kanunla yasaklanmıştır. Diğer bir alet ise cıvayla doldurularak ağırlaştırılmış veya ağırlık ilaveli desteklenmiş tüptür. Bunlar tüfek dipçiklerinin içine yerleştirilir bir faydaları tüfeği ağırlaştırarak tüfeğin tepmesini yavaşlatmış ve darbeyi yumuşatmış olur. Bazen bu tüp şeklinde hazırlanan boşluklara sadece ağırlık konur bu saçma da olabilir istenildiği zaman boşaltılır.
    Bu tüplerin içi yaylı olanları da vardır yaylar tüfekten gelen basıncı karşılar ve dipçik yabanına daha az kuvvet ulaşır. Bu önlemlerinde tüfek tepmesini %20 azalttığı görülür

    Özel tasarımlı dipçiklere değiştirilebilir parçalar ve yay sistemleri omuz yastığı ilaveleri yapılabilir. Dipçiklerin omuza oturan kısmına darbe emici yaylanabilir kauçuk destekli dipçik arklıkları sabit ya da değiştirilebilir şekilde imal edilen ilave aksesuarlarda vardır.

    Avcıların atış esnasında ki giyimleri bile tüfek tepmesinin şiddetinde rol oynar ince bir gömlek ya da tişört giyenlerin canı, kalın palto ya da parka veya atış yastığı destekli yelek giyenlerden daha çok yanacaktır.

    Tüfek tepmesini azaltacak atış yelekleri ve omuza kolayca takılabilen atış yastıkları da atıcılara kolaylık sağlamaktadır.


    KAYNAK-- Kemal ELİTEMİZ

    ben poze kullanıyorum markası akus otomatiğin değilde pozeden cıkan tek kursunun enerjısını merak edıyorum. ;avci;

    Şunu bir gözden geçirin Bunu başka bir yere Konu halinde açıcam çok bilgili....


    Serbest halde duran, sabitlenmemiş tüfeğin ateşlenmesi ile geriye doğru oluşan basınca, serbest tüfek tepmesi denir. Bu tepme gücü ve enerjisi tüfeği tutan tarafından karşılanır. Tüfek tepmesinin hesaplanması Newton?un bulduğu fizik kuralı olan etki tepki eşitliğine göre hesaplanır. MV=MV kütle ve gücün zamanla çarpımı. Mermi çekirdeğinin ağırlığı ve tüfeğin ağırlığı kütledir, mermi çekirdeğinin hız kazanması için gereken güç, sıkıştırılmış barutun ani yanması ile oluşan gaz basıncı ile olur. Bunun hesabının formülü ise:
    E = 1/2 (Wr / 32) (Wb x MV + 4700 x Wp / 7000 x Wr)squared. dır.
    E = recoil Energy in ft. lbs. Tepme gücü
    Wr = Weight of rifle in pounds: tüfeğin ağırlığı
    Wb = Weight of bullet in grains: mermi çekirdeğinin ağırlığı
    MV =Muzzle Velocity of bullet in feet-per-second: çekirdeğin namlu çıkış hızı Wp = Weight of powder in grains: Barut ağırlığı
    Birçok uzman bu tepmenin gücünün 20 ft lbs nin üzerinde olduğunda görüş birliğindedirler.
    Bu sebepten sıradan atıcılarda, silah tepmesinin verdiği rahatsızlık tekrarlanan atışlarda gittikçe artan ve bıktıran rahatsızlıkların ortaya çıkmasına ve atıcıların sağlıklı atış yapamamalarına sebep olur. Acı çekme korkusu atıcıya bıkkınlık ve yılgınlık verecek, böylece sert tetik çekmelerine ve nişanlarının bozulmasına yol açacak.
    Tüfek tepmelerinde güç atıcıya ne hızda yansır. Ne kadar acıttığı ise sizin tepmeye karşı vereceğiniz direncin zamanlaması ile alakalıdır. Bu sert vuruşa karşı: Belki de büyük kalibre tüfek meraklılarının yaydıkları ve ikna etmeye çalıştıkları (büyük kalibreler ani vuruş yapmaz, tepme gücü uzun yavaş baskı şeklindedir ) sözlerini duymuşsunuzdur. Bu uydurma bir masaldır.
    Aşağıdaki tabloda değişik kalibrede seçilen sekiz tüfeğin mermi çekirdeği ağırlıkları, namlu çıkış enerjileri ve serbest tepme güçleri verilmiştir. En tipik örnek olarak çekirdek ağırlığı arttıkça namlu çıkış gücü azalıyorken tepme gücü ve enerjisi çoğalıyor. Ağır çekirdeklerin namlunun içinde daha yavaş ilerlemesi onların basınç güçlerini azaltmaz aksine daha güçlendirir. ? 6mm Rem. (100 grain, MV 3100 fps) = 10.0 ft. lbs. & 9.0 fps
    ? .270 Win. (140 grain, MV 3000 fps) = 17.1 ft. lbs. & 11.7 fps
    ? .30-06 (180 grain, MV 2700 fps) = 20.3 ft. lbs. & 12.8 fps
    ? .35 Whelen (250 grain, MV 2400 fps) = 26.1 ft. lbs. & 14.5 fps
    ? .450 Marlin (350 grain, MV 2100 fps) = 35.7 ft. lbs. & 17.0 fps
    ? .458 Win. Mag. (500 grain, MV 2050 fps) = 68.9 ft. lbs. & 23.5 fps
    Silahların tepmesinde silahınızın ağırlığı da çok büyük rol oynar.
    Hafif bir tüfek ağır bir tüfekten daha çok teper.
    Aynı mermiyi atan değişik ağırlıktaki tüfeklerin farklı tepme güçlerini aşağıda görebilirsiniz.
    ? .300 WSM (180 grain, MV 2950 fps), 6.5 lb. rifle = 30.8 ft. lbs. / 17.5 fps
    ? .300 WSM (180 grain, MV 2950 fps), 8.5 lb. rifle = 23.6 ft. lbs. / 13.4 fps
    ? .45-70 (300 grain, MV 1900 fps), 7.0 lb. rifle = 26.6 ft. lbs. / 15.6 fps
    ? .45-70 (300 grain, MV 1900 fps), 8.5 lb. rifle = 21.9 ft. lbs. / 12.9 fps
    Tüfeğinizi seçerken her seferde ne kadar atış yapacağınızı hesap ederek ya da doğada ne kadar ve hangi şartlarda taşıyacağınızı düşünerek ağılığına karar verin. Çok hafif bir tüfek uzun dağ yürüyüşlerinde avantajlı olurken atışlarınızda daha fazla tepme gücüne maruz kalacağınıza hazır olmalısınız. Şayet ağır bir tüfek alırsanız atışınızdaki tepme gücü azalacak ama taşımada size zorluk çıkartacaktır.
    Yivli tüfeğinizi taşırken dolu tutmayın, dolu iken tek elle ateşlemeyin bilhassa büyük kalibre tüfeklerde bu tip kazalar sonucu birçok atıcı ve avcı tüfek tepmeleri sonucu yaralanmış yüz kemikleri ya da köprücük kemiklerini kırmışlardır. Tüfek tepme etkisini azaltan tedbirlerde vardır. Bazı büyük kalibre tüfeklerde tali gaz boşaltma kanalları vardır. Bu tali kanallar sayesinde barut basıncı %20 ile %50 arasında azaltılır bu da tepmenin şiddetini büyük ölçüde azaltır., yarı otomatik tüfeklerde boş kovanın atılıp namluya yeni merminin sürülmesi tüfeğin tepme gücünden yararlanılarak meydana geldiği için atıcıya daha az bir tepme gücü ulaşır, seri atışlı tüfekler bu açıdan avantajlıdırlar.ayrıca namlu ya takılan tepme gücünü azaltan aletlerde vardır bunlara (muzzle brake = namlu ucu freni) denir.bu bir ilave aksesuar olarak çok sert tepmeli tüfeklerin yanında gelir. Bu aparatlar gaz basıncının yönünü değiştirir.
    Muzzle Brakes Reduce Recoil

    Types of muzzle brake.
    Fakat bu muzzle brakes-lerin bir büyük dezavantajı vardır o da: namlu ucunda meydana gelen şiddetli patlama sesi oluşturmasıdır.onun için atıcının mutlaka kulaklarını koruyan tıkaç yada kulakçığı olması gerekir .atıcı yanında duran kişilerin kulaklarına gelen zarar daha fazla olacağından onlarında tedbirli olmaları gerekmektedir..bu yüzden av için kullanılan kalibrelerin çoğunda bu sistem kullanılmaz.bir çok av kurumu kullanılmasına izin vermez. Afrika da kullanılması Kanunla yasaklanmıştır. Diğer bir alet ise cıvayla doldurularak ağırlaştırılmış veya ağırlık ilaveli desteklenmiş tüptür. Bunlar tüfek dipçiklerinin içine yerleştirilir bir faydaları tüfeği ağırlaştırarak tüfeğin tepmesini yavaşlatmış ve darbeyi yumuşatmış olur. Bazen bu tüp şeklinde hazırlanan boşluklara sadece ağırlık konur bu saçma da olabilir istenildiği zaman boşaltılır.
    Bu tüplerin içi yaylı olanları da vardır yaylar tüfekten gelen basıncı karşılar ve dipçik yabanına daha az kuvvet ulaşır. Bu önlemlerinde tüfek tepmesini %20 azalttığı görülür

    Özel tasarımlı dipçiklere değiştirilebilir parçalar ve yay sistemleri omuz yastığı ilaveleri yapılabilir. Dipçiklerin omuza oturan kısmına darbe emici yaylanabilir kauçuk destekli dipçik arklıkları sabit ya da değiştirilebilir şekilde imal edilen ilave aksesuarlarda vardır.

    Avcıların atış esnasında ki giyimleri bile tüfek tepmesinin şiddetinde rol oynar ince bir gömlek ya da tişört giyenlerin canı, kalın palto ya da parka veya atış yastığı destekli yelek giyenlerden daha çok yanacaktır.

    Tüfek tepmesini azaltacak atış yelekleri ve omuza kolayca takılabilen atış yastıkları da atıcılara kolaylık sağlamaktadır.


    KAYNAK-- Kemal ELİTEMİZ

    Teklide pelleti elle tek atış tek pellet şeklinde doldurup atış yaparsın. 10 luda şarjör var. Kolu çekip bırakır arka arkaya 10 atış yaparsın. güçleri arasında fark olmaz.

    Tesekkurler hocam! Peki bu havalı tüfek 200 bar alıyormuş bu tüfeği riske almamak için ne kadar basmalıyız?

    Siz 250 bar'ı test ettiniz bir şey olmadı, tebrik ederim şanslı olduğunuz için, forumlarda anlatamadığımız şey hatsanın üretimlerinde bir standardın olmaması, "ben 250 bar bastım bir şey olmadı" şeklinde yazanların mesajları bundan sonra silinecek, bir çok yeni üyelerimiz var, daha dün silahına bir arkadaşımız oksijen bastı, kötü örnek olmamız halinde ve olası bir kaza sonucu bir daha Türkiye'de pcp silahların fotoğraflarını görürsünüz, bu güne kadar böyle bir kazanın olmamış olması olmayacağı anlamına gelmiyor, geçtiğimiz haftalarda bir hatsan at44 tüpünün içi ciddi korozyonla delik delik olduğu gözlendi, bir başkasında tüpün içinde honlama hataları derin çizikler vs..

    Ne zaman bu uyarılarda bulunsam yanlış anlaşılıyorum, amacım kimseye bir zarar gelmemesidir,


    +1

    Öncelikle herkeze merhaba Şuan trabzonda dağda avdayım bu gün çok güzel 5 keklik 6 ördek vurdum keyifle arkadaşlarla yedik suan kamp yaptık oturuyorum Bunu sizlerle paylaşmak istedim :)

    Şimdi sorum şudurki?

    Ben webley raider tekli alıcam Bu tekli olan eski nesilmidir?
    Birde webley raider 10 Bu yeni nesilmidiri?

    Bunların arasındaki fark nedir güçler aynımıdır?
    Saygılar