hema123 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

torun brillant kullanıyorum. 2 sene önce 350 liraya aldım. oldukça memnunum. 40 yıldır av tüfeğinin her türlüsünü kullandım. torun brillant veya muadilleri yeter de artar bile. 2 yıllık garanti süresince tepe tepe kullanırım, sonra çöpe atar yenisini alırım diyordum. ama maşallah taşa çalmadıkça bozulması zor. üzümlü yapımı bir tane al, keyfine bak. boşuna bin lira verme.
    saygılarımla.

alman subayları savaş sırasında bir dereden geçer ve bu silahlar balçıklı suya maruz kalır. daha sonra düşmana karşı kullanılırken bu durum silahın tutukluk yapmasına sebep olur. düşününki düşmana sıktınız ve tıkkkk. sonrasında yapılan incelemelerde bu modelden vazgeçilip P38 tasarlanır. sorun makaradadır ve makaradan vazgeçilir. şahsen P38 in kırmızı kabze çelik ve alüminyum alt kapak olanını kullanma şansım oldu. tam bir nişan silahı. attıkça ve atıp vurdukça zevk veren bir silah.

özür dileyerek belirtmem gerekir ki bu iddia her ayrıtısında ayrı bir hata barındırıyor. özetle:

- p08 in üretilip kullanıldığı yıllarda çamur ve balçıkla karşılaşma durumu istisna değildir. her zaman ve her yerde çamur ve balçıkla, toz toprakla mücadele yıllarıdır o zamanlar.
    - erma firması hala p08 birebir taklidi üretiyor ve yok satıyor günümüzde.
    - p08 asla ilk atışta sudan ve çamurdan etkilenmez. 2 nciyi namluya almayıp dikebilir, belki.
    - p08 mauser üretimidir, p38 ise mauserle hiç alakası olmayan walther üretimi. p08 den vazgeçip p38 tasarlandı demekle, 5.20 den vazgeçilip E200 AMG tasarlandı demek gibi oluyor.
    - "kırmızı kabze çelik aluminyum alt kapak" tabiri de p38 açısından anlamsız bir tanımlama. p38 de aluminyum veya çelik olarak değişen tek şey kabzedir. p38 de "alt kapak" diye bişey zaten yoktur. kırmızı ne demek onu hiç bilmiyorum.
    - her iki silahtan biri diğerinin devamı olmamıştır. ama p08 1900, p38 ise 1940 yılında tasarlanmıştır. almanlar bu çamur mevzuunu 40 yılda ancak fark edebilmişler demekki. her ikisi de alman ordu silahı olarak aynı dönemde ve birlikte de uzun yıllar kullanılmışlardır.
    - p38 ile ilgili en ilginç anekdot: beretta 92f çalışma sistemi olarak p38 in birebir kopyasıdır.

saygılarımla.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-mo…126180217/detay

sevgili dostlar. 100cc ve altında gelmiş geçmiş en iyi cihaz budur. aprilla sr50. dünyadaki yegane 2 zamanlı enjeksiyonlu motor. çin malları ile fiyatta başedemediği için artık üretilmiyor. düşük km bulunursa dadından yinmez. 2-3 çin malını ardına takar. şiddetle tavsiye ederim. vergisi de yok. ayrıca 9 beygir olmasına rağmen bundan az yakan herhangi bir benzin motorlu cihaz yok, testere dahil. düz yolda 1.1 LT/100km gibi inanılmaz bir yakıtı var. buna mukabil neredeyse 250 cc ler kadar çekişi var. ucuz bişey alıp sonra yavaş yavaş yükseltirim değil de bi motor alayım uzun yıllar işimi görsün diyenlerin malı.

saygılarımla.

Gamo CFX Royal 4.5mm
    600 tl bütçeye en iyi alınabilcek yaylı kesinlikle.
    x20 yada hatsan mod serisi ile kıyaslanmaz. hiç düşünmeyin başka alternatifi yada rakibi o fiyata yok

evet, bu görüşe katılıyorum. kulllanımı oldukça rahat ve isabetli. kurma sırasında kol açıkken pellet sürme gerekmediği, yani kurmayı bitirdikten sonra pellet sürülebildiği için parmak sıkışma kazası ihtimali de sıfır. ikinci eli zaman zaman bulunuyor ve oldukça makul fiyatı var.

candır, sanat eseridir. tam adı "Mauser P08". luger tabiri mermiyi anlatır. parabellum veya luger 9x19 mermiyi ifade eder. aynı mermiyi atan çok değişik silah vardır ve sonuna "luger" veya "parabellum" eki alarak anılırlar. mesela resmi kullanımdaki türkiyedeki silahların yüzde doksanı 9x19 mermi kullanır. 9 mm nin ayrıca 9x17, 9x18, 9x21 ve 9x23 tipleri vardır ve bunlara luger veya parabellum denmez. ayrıca mauser p08 in luger dışında, 7.65, 7.62, .45acp, 9x21 vs çok değişik ölçülerde mühimmat kullanan modelleri vardır. mermisine ulaşım kolaylığı avantajı ülkemizde "luger" tipini öne çıkarmıştır. anadoluda, hangi mermiyi kullanırsa kullansın p08 e parabellumdan esinlenip "barabilli" derler.

gelelim can alıcı noktasına. demirden yekpare oyma şarjöre bile sahip muhteşem işçilikli bu nazenin maalesef mühimmatta oldukça seçicidir. en verimli kullandığı mühimmat "9x19 luger 115 grain full metal jacket parabellum" dur. 95, 125 veya 147 grain luger mermileri hiç sevmez, iki atışta bir dikme yapar. anadolu insanı bulduğu her mühimmatı hele beleşse namluya sürmeye meraklı olduğu için çoğu zaman p08 ile hayal kırıklığı yaşamıştır. hatasız atan silahı iyi zannetmiş ve mühimmat ayrıntılarını görememiştir.

saygılarımla.

köyde otursam kesin bi tane isterdim. izlediğim videolarda resmen domuzu deviriyorlar. ses, sarsıntı, ruhsat, vergi yok, güç muhteşem, 6 lı şarjörü ve elektronik regülatörü var. isabette de önemli bir sorun yoksa mavzerin ufak biraderi denebilir. şekil şemal ve ağırlık da tatminkar bence. tabii ki bununla grupman-ft felan hedeflemek hayalcilik olacaktır. recluse başta pellet sürme yönünden bunun oldukça gerisinde kalıyor.

saygılarımla.

1-2005/2006 peugeot 206 1.4 hdi : bu aracın kasası 1998 - 2009 arasında yaklaşık 8 milyon adet üretilerek tosbağa (vw beetle) dan sonra en fazla üretilen araba ünvanına sahip olmuştur.. 1.4 hdi motoru ise ford fiesta, citroen c3, nemo, peugeot bipper gibi çok çeşitli araçlarda kullanılmış ve halen kullanılan kendini kanıtlamış bir motordur. en az yakıt tüketimi olan arabadır desek yeridir.15 bin km lik periyodik bakımları ihmal edilmezse birkaçyüzbin km sorunsuz hizmet eder. bendeki 178 bine geldi, bakımlar dışında önemli bir masraf açmadı. ayda en az 3000 km yapıyorum 500 tl den az yakıt gidiyor. en ağır masrafı debriyaj seti oldu. o da arızadan değil değişim km si geldiği içindi. (bendeki satılık değil)
    2- benzin-lpg düşünürsen de en ideali 2000/2001 vw polo 1.4 16v. dur-kalk gıdım gıdım ilerleyen trafik haricinde benzinde de oldukça ekonomik yakıt tüketimi var. illa ki lpg takmak gerekmez. vw kalitesi, bol yedek parça, uzun yıllar boyunca keyif ve konfor. daha ne olsun. ama 6 yıllık bir peugeot 206 alabileceğin fiyata 12 yaşında bir polo alabilirsin.
    3- opeli önermişler, ben de aynen katılıyorum, güzel bir seçenek olarak aklında bulunsun.

benden bu kadar, saygılarımla.

Ankarada Yıldız Süperpoze alabileceğim,güvenilir ve uygun fiyatlı av bayileri hangileridir,bilen var mı? Avcıları gezmeye başlamadan önce bu bilgi baya işime yarar.
    Yıldız marka süperpoze alacağım kesinleşti.

av tüfeği konusunda hiçbir satıcıya güvenmem. en garantilisi ne istediğini ve muhtemel fiyat aralığını belleyip gitmendir. yoksa acemilik yaparsan bakmışın ki sana kendi istedikleri tüfeği, canlarının çektiği fiyattan kakalayıvermişler. "onu naapcan yaramaz, gel sana şunu verelim" nağmelerini 30 yıldır beni bilmelerine rağmen bana da hala yaparlar. git, bak aklına takılan soruları buradan arkadaşlar cevaplar, hemen alma, biraz ölç-tart-danış.

saygılarımla.

tek tetikli kırma av tüfeklerinde yaşanan en büyük handikap, zamanla arıza, yıpranma veya tasarım hatasından kaynaklanan iki gözü aynı anda patlatma sorunsalıdır. tek tetikli sistemin doğasında bu arızaya meyil vardır. çift tetikte ise bu durumla karşılaşmak mümkün değildir, çünkü sistem katiyen ikili patlamayı yapamaz. hele bir de çift tetiği yıldız yapıyorsa gözün kapalı alabilirsin.

saygılarımla.

-otomatik veya pompalının 2+1 avantajı var. kırmalı tüfeklerde hazne 1+1. domuz avında otomatik yada pompalı olmalı.
    -otmatik veya pompalı yerli tavsiye ederim. bazı ucuz yerliler oldukça kaliteli. torun, waltter gibi üzümlü-konya firmalarının iki namlulu otomatik ve pompalıları var, 500-600 lira civarında. mobilşoklu saçma namlusu + slug tek kurşun namlusu. birkaç bin lira verip, doğa şartlarında (kar, yağmur, çamur, düşürme, çarpma) tüfeğime bişey olmasın tedirginliği yaşamaktansa, ucuz yerli alıp keyfine bak derim.
    -saçma avı için kesinlikle çifte tavsiye ederim. süperpozenin nişanı hiçbir zaman oluk bantlı çifteyi tutmaz. en en ideali de sabit şoklu, çift tetikli, enjektörsüz bir çift-kırmadır. gerek süperpoze ve gerekse çift-kırmada tek tetikten uzak dur. tek atışta iki fişek patlatma bunlarda seyrek olmayan bir derttir.
    -sabit şoklu tüfeklerin saçma dağılımı her zaman mobil şoklulardan daha istikrarlıdır.

*bir tane tüfeğim olsun, her ava gideyim: çift namlulu otomatik
    *hem her ava gideyim, hem güvenlik amaçlı bulunsun: çift namlulu pompalı
    *saçma avına giderim, tek kurşun atmam, 9 lu şavrotin yeter:çift kırma, sabit şok, çift tetik, enjektörsüz
    *ava da giderim, trap-skeet de atarım, duvara da asarım, havamı da basarım: çift namlulu (biri mobikşoklu 71cm, diğeri sabit 76 cm), enjektörlü, selektörlü, tam çakmak, garavürlü tercihan kaliteli avrupa (merkel, benelli, simson, franki vs vs) süperpoze.

simson suhl, çifte av tüfekleri tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. gerçek bir sanat eseridir. sabit şoku çok hassastır, mükemmel saçma sürer. yıllarca kullansan hiçbir yerinde boşluk, laçkalık oluşmaz. görüntüsü, duruşu çok çok asildir. ama günümüz şartlarının av tüfeği değil, ev-koleksiyon tüfeğidir.

1- namlu içi krom değildir, sık ve düzenli temizlik ister, aksi halde hemen karıncalanır.(tecrübe ile sabittir)
    2- karda, yağmur-çamurda, arazide simsonu koruyup kollamaya çalışırken, av-doğa zevki almak mümkün değildir,(tecrübe ile sabittir)
    3- demiri ve ahşabı çok temiz bir tane bulup, salona asıp hava atmaya yarar,
    4- av için düşünüyorsan yerli ucuz bir çifte al, uzun yıllar acımadan (gerektiğinde baston niyetine) kullan, sıkılınca kapı arkasına dayak yap, üç paraya bi tane daha al. çift tetik enjektörsüz sabit şoklu bir yerli çiftem var, ona yaptığım muameleyi simsona yapsam eşşek sudan gelene kadar döverler beni. pederden kalan simson shul ve grup essen çifteleri kardeşlerime verdim, mücevher gibi saklıyorlar. benim üç paralık eski üzümlüyle olan yoldaşlığımın yakınından geçemediler. av arkadaşımın biri simsonu elinde iken kayıp düşmüştü; kendine bişey olmadı ama simsonun sol gözünde göçük oluştu, kaç yıldır tüfeğe bakar bakar hayıflanır. aynı olay benim tüfeğe olsa ya yüz-yüzelli liraya namlu yaptırırdım, ya da taşa çalar üç-beş yüze bi yenisini alırdım.

saygılarımla.