hema123 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

5 Sene süresi dolan Yivsiz Av Tüfeği ruhsatı yenilemi işlemi için tekrar baştan mı yapmak gerekiyor bütün işlemleri ?
    Yoksa Emniyete tüfeğiı götürüp direkt yenilememi yapmak gerekiyor.

Bu konuyu teyid edebilirmiyiz ?

Tşk.

bu yıl şubat ayında süresi dolan ruhsatımı (yivsiz av tüfeği) yeniledim. herşeyi ilk defasındaki gibi istiyorlar.(16. mesajda coolermaster'in anlattığı gibi) masrafı az.20-30 lira felan harcadım. 18 tl lik harcı her tüfek için ayrı istiyorlar. bende bir tüfek olduğu için bir harç yetti. geçen hafta yeni bir tüfek aldım. (çatüs B2-36). yivsiz av tüfeği alma izin belgesi için:
    1-yenilediğim ruhsatın fotokopisi.
    2-kimlik fotokopisi.
    3-dilekçe.
    4-fotoğraf(bir tane)
    istediler. dilekçeyi kaymakamlıktan emniyete havale ettirdim. ertesi gün evrakı verdiler. rapor, harç vs istemediler. tüfeği kaydetmek için gittiğimde:
    1-tüfek.
    2-fatura.
    3-ruhsatın kendisi.
    4-harç makbuzu.
    istediler. anında kaydı yaptılar.

son durum böyle. saygılarımla.

tavsiyeler icin tesekkürler

istanbulda yasadıgım icim malum trafik, dur kalk vb. gibi sorunlar fazla ,benzin fiyatlarıda yerinde durmuyor , şehir içi ekonomik bir arac arıyorum desem daha dogru olur. bir arkadasımın tavsiyesi üzerine polo yu arastırıyorum.bu arada maximum 16 bin tl ye kadar ne gibi bir araç önerebilirsiniz?

sevgili kardeşim
    pologerçekten güzel bir araçtır. ama yüksek kilometreli veya yaşlı vw araçların tr de sorun çıkartmayacak olanını bulmak zor. düşük yakıtlı ve konforlu olan bu araçlar oldukça fazla kullanılıyor, muhtemelen de çoğunun km si düşürülüp satılıyor. yine bu grup araçlarda alternatif parça ithalatı oldukça kısıtlı. ben sana bahsettiğin fiyatlara fiesta, symbol, corsa ve palio tavsiye ederim. polo ile mukayese etmek doğru olmaz ama filo kullanıcıları bahsettiğim modelleri işletme maliyetlerinin düşüklüğü yönünden tercih ediyorlar. bunlarda kullanılan 2004 ve üstü motorlar oldukça ekonomik ve dayanıklı. 115 binde iş için aldığım symbol dizeli tepe tepe 50 bin km kullanıp sattım. periyodik bakım dışında sorun yaşamadım. km si oynanmamış 100-120 binde ve 2004-2007 arası bulabilirsen bu 4 model de seni yıllarca yormaz. yeter ki standart bakımlarını aksatma.

saygılarımla.

Sabah 06:00 a kalmaz ordayım. Scubaları getiriyorum, hava sıkıntısı yok arkadaşlar. Bu arada Serdar diye bir arkadaş vardı Ankara Team de, bana bir allen anahtarı bakacaktı, sanırım hala bakıyor :). Rıfat Abi senin iş de seçimden hemen sonra Salı- çarşamba olacak inşallah, ön görüşmeyi yaptım.

iki allen buldum, inşallah doğrusunu bulmuşumdur. gelebilirsem getiririm.

saygılarımla

Bence çok tehlikeli ve bir o kadarda gereksiz bir oyun olmuş. İllaki oynayacaksanız Airsoft kullanın. Yatay atış yaptığınız ve kurşunun yol alabileceği en az 500-600 Mt yarıçaplı bir alanda canlı olmadığına nasıl emin olduğunuz. Bir bağcı, yada piknikçi, yada kafası esmiş araziye çıkmış birilerinin olmadığından %100 eminmiydiniz. Durduğu noktayı görmediğin bir kuşunu asla atmayacaksın. Umarım örnek alınmaz. Hatta umarım moderatorler konuyu siler. Videodaki arkadaşlarla yada videoyu hazırlayıp sunan arkadaşlarla kişisel sorunum yok. Ama olmamış bence...

katılıyorum, bence de olmamış

eskiden olsaydı yabancı markaları önerirdim. günümüzde ise yerli tabancalar yabancı rakiplerine eşitlik hatta birçoğuna üstünlük sağladılar. 3 nokta gez-arpacık hedefleme sistemi kullanan silahlarla 25 metreden sigara vurabiliyorum. sarsılmaz veya girsan üretimi modellerden birini tavsiye ederim. bu iki firmanın ürünleri gelmiş geçmiş en beğenilen tabancaların çeşitli eksiklikleri giderilmiş halleridir. başkaca da yerli silahlar var ama benim kullandıklarım bunlar. öbür markalarda da mutlaka güzel silahlar vardır. sonuç olarak yerliden şaşma derim.

saygılarımla.

anadoluda "kasalı onlu" diye bilinir. değişik çapta olanları var. elimden üç tane geldi geçti. yivli av tüfeklerinden sonra penetrasyon kabiliyeti en üstün silahlardan biridir. gerçekten iyi deldiğini bizzat defalarca denemişimdir. ama her ağacı aynı deleceğini düşünmüyorum. "aynı malzemeyi diğer tabancalardan daha iyi deler" dense daha mantıklı bence. rus yapımı 7.62 tokarev tt33 bu silahın rakibi olarak üretilmiştir(1933-1956). hatta herikisinin mermileri birbirine kullanılabiliyor. bunun da deliciliği ondan aşağı kalmaz.

saygılarımla.

[quote='tr-inspector',index.php?page=Thread&postID=156759#post156759]Geleneksel olup "1" olmak: Sosyal topluluklarda karar verme yetisinde olan kişi yada gruplar tarafından yapılması kararı verilen veya kararlaştırılan bir etkinliğin dönemsel ve düzenli olarak yapılmasının kararlaştırılması halinde yapılacak ilk etkinlik 1. etkinliktir. Geleneksel olarak nitelendirilecek bir etkinlikte bu kararın verildiği andaki toplantılarda bundan önce kaç kere toplanıldı, bu kaçıncıydı diyemezsiniz. Bir etkinliğin karar organlarınca dönemsel ve düzenli olarak yapılacağına karar verilmesi ve ilgililere duyurulmasıyla etkinlikler geleneksel olarak nitelendirilir ve 1. den başlar. g;$

[quote='tr-inspector',index.php?page=Thread&postID=156749#post156749]Selamlar.
    Mustafa Bey sizi doğru tahmin etmişim. Birincisi kızınızla geleceğinizi söylemiştiniz, baba kız görünümünde resimlerde bir siz vardınız. Yanınızdakinin de Merve Hanım olduğunu tahmin etmek zor olmadı. Aslında daha önemli bir tespitimde bir topluluk resminde herkes dönmüş bir kişiyi diniyordu. Aile büyüğü olarak orda sizin konuşuyor ve herkesinde dinliyor olmasından doğal birşey olamazdı. Çok önemli mazaretim olmasa dünyanın öbür ucu olsa gelirdim ama kısmet değilmiş. Artık bir dahaki buluşmaya inşallah.

Benim nacizane fikrim bir dahaki buluşma adının daha genel olması ve gelenekselleştirilmesi. Samyang'ı, Hawke'si olan var olmayan var, seveni var sevmeyeni var var değil mi ama :) Mesela "Geleneksel 1. Airguntürk Tanışma ve Atış Şenliği" gibi :rolleyes:

Türkiyenin en ücra köşesinde bile olsa katılacağımı şimdiden beyan ediyorum. Saygılarımla.

aksine, şefvaf şarjör bana oldukça kullanışlı geldi. bugün ankara buluşmasında epeyce atış yaptım. önceki tüfeklerimdeki kaç pelet kaldı açmazını yaşamadım. içindeki mühimmat sayısı ve cinsi net belli oluyor. sağlamlığını-dayanıklılığını zamanla göreceğiz. numaralı şarjördeki gibi yerleştirirken numaraya bakma mecburiyeti de yok.
    benim gördüğüm eksiklikler ise şunlar.
    - kundak açısı dürbünlü-dürbünsüz nişan almayı zorlaştırıyor. lever-action nedeniyle bu açı değiştirilememiş zannımca
    - şarjörün arka kısmının bastığı yüzeyde kaplama sıyrılması oluştu ve alttan bakır rengi çıkan soyulmalar oluştu.
    - lever kolu üst üste çekersek şarjördeki 6 peleti de namluya sürüyor. bunu birkaç kez yaşadım(2 li, 3 lü), sevmedim.
    - ama tetiğe basınca üçünü de attı
    - ceviz kundak çok hassas, en ufak müdahalede çiziliyor.
    - uçtaki vidalı(namlu ucu ve ikili tüp uç kısmı) parçalar atış yaptılça gevşiyor.

bu başlık sadece negatif deneyimlere yönelik açıldığı için bunları yazdım, yoksa maksadım tüfeği batırmaya çalışmak değil. şu deneyimimle de yine de sumatrayı tercih ederdim.

saygılarımla