ellerine sağlık, faydalı bir paylaşım olmuş.
Ama hakket az atıyormuş bu, bt 65 çekiç yayımı takmışlar buna yanlışlıkla
Teşekkür ederim abi.
Bi şeyler olmuş sanki abi
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
ellerine sağlık, faydalı bir paylaşım olmuş.
Ama hakket az atıyormuş bu, bt 65 çekiç yayımı takmışlar buna yanlışlıkla
Teşekkür ederim abi.
Bi şeyler olmuş sanki abi
Bide gücü sonuna kadar açıp o şekilde deneyeceğim.
Tek korkum tabancanın şahlanmasından dürbünün kafama vurması
İsa hocam zaman bulursam atlayıp gelecem deneyeyim şu ufak canavarı.
Ayrıca eline emeğine sağlık...
Eyvallah kardeşim sağolasın.herzaman beklerim.
magnum tüfek gibi atmış. Domuza değse düşürür.
Ve zoraki ultra ile 65m attık geçen hafta.holosight ile 4te 4 yarım litrelik pet şişe vurduk.arabadan destekli attık.ki o zoraki 4 pompada 8.44 pelet ile yaklaşık 9fpe güç üretiyordu.
Abi 20 fpe hafife alınacak bir güç değil.yapılır inanırım.çünkü at44 üm varken 272 metreye attım.25fpe idi.ve vurduğu sacdan sağlam ses geliyordu çok net duyuyordum.
bu arada gamo rocket önü çelik bilyalı olan pelletle 50 m grupmanı çok iyi
abi uzak mesafe denemedim ama.dolumdan sonra yaklaşık 180 bar falan vardı bi 5li grupman attım 10m ye.1 2 mm delik genişledi sadece.ama dürbünlü ve destekli attım.
abi hafta sonu mod99 plastik kundak olanını ölçtüm.650fps attı 18.13 gr peleti. oda yapar 17 fpe.bu dabanca verdi 830 13.43gr 20fpe
ama biraz dizginlemem lazım. namlu şahlanıyor atarken.moderatör takınca epey azalıyor şahlanma ama asıl meselem atış saysı
isa onun gücü en düşükte
Haydeee
ozaman yayı kısaltıcaz abi.
Ama sen demiştin sanki abi dolmuştaydım ben.
Benim tabancanın gücü açık olabilir ozaman abi.
Arkadaşlar merhaba.
Elimde olan atp2 pcp tabancanın crono ölçümlerini sizlerle paylaşmak istedim.virgülden sonraki değerleri yuvarladım.mesela 789,4 ü 789 yazdım.789.6 yı 790 yazdım.
Kullandığım pelet jsb 13.43 rs.
Başlangıç basıncı 200 bar.
1 -789
2 -816
3 -830
4 -836
5 -835
6 -832
7 -823
8 -815
9 -802
10 -792 kalan hava 140 bar.devam ettim,
11 -780
12 -770
13 -745
14 -733
15 -715 kalan hava 100 bar.burda bıraktım.
Teknik detaylarıda dilimin döndüğünce paylaşayım.
Pompayla dolum çok kolay diyemeyeceğim yada bana zor geldi
50 bardan 200 bara çıkması için 80 pompa yaptım.pompa webley tripump.
Hava sarfiyatı bana çok geldi.daha önce pcp tabanca kullanmadım incelemedim,belki geneli budur.
50cc tüp,200-100 bar arası kullanımda 0,05 litre x 100 bar = 6litre hava yapıyor.
6litre / 15atış = 0.4 litre yani 400cc hava harcıyor ortalama atış başı. oda 6.66 bar yapıyor atış başı.
Maksimum 20fpe enerji için 400cc hava çok geldi bana.
uzun allen takımımı kaybettiğim için sökemedim.bulduğum zaman güçten feragat edip stabil atış aralığını artırıp daha kullanılır hale getirmek için uğraşıcam.onları da burdan detaylı olarak paylaşıcam inşallah.
ChairGun ve Strelok gibi baristik programlar Hava şartlarının değişimine göre mesafeye göre klik sayılarını veriyorlar teorik olarak. Bu değerler pratikte tutmuyormu ?
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
Abi sıkıntı konuda anlatılan mesafenin doğru tahmin edilememesi.Ama programları birebir denedin mi dersen denemedim çünkü etken çok.hava şartları peletin balistik katsayısının doğru oluşu.diğer girilen değerler.hepsi etkiler.ama çok büyük yanılmalar olacağını zannetmiyorum.
Bu arada ellerine emeğine sağlık kamuran abi.
Hayırlı uğurlu olsun
Ellerine sağlık Ferhat abi.
aynen öyle abi
Abi var kardeşimde zoraki 4.5 ultra.atıyorum arada sırada da tüfek bi başka be abi
bir süre platonik takılıp kavuşunca pek kıymetli oldu.
kavuşup kullanabiliyorsun en azından abi
bak bana senelerce aa dedim dedim.sonuç?daha bir grupman koyamadım
Ellerine sağlık abi.Sen sevdin zorakiyi
4.5 varmı bilmiyorum ama carbine 12fpe ye düşüyor ayar düğmesiyle diye hatırlıyorum.
Belki işinize yarayabilir.