bulamazsak artık ya özel bir tane yaptırmaya çalışacağız ya da elimzdekini düzeltmeye çalışacağız.olmadı hatsandan isteriz pul, yanında başka şeyler öyle ediniriz ama dediğim gibi tekrardan tüfeği sökmeyi hiç canım istemiyor.
oxo tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
abi yapışkan bir etiket vardı üstünde "nitrojen gaz deliği" diye.kopardım baktım bir civata var.sanırım ordan dolduruluyor gaz.ama ilk başta var mıydı gaz bilemiyecem.
zoom konusunda ise haklısın, taktıktan sonra farkettim o tekerin civatasını zoom kapalı pozisyonda sıkarken dürbünün zoomu son kademedeymiş.sonradan da açmaya üşendim tekrar.
pullara gelince valla tekrar o stresi yaşayasım yok.belki nalburdan düzgün bir pul alır onu takmaya çalışırım.çünkü kendi pulu iyice içine doğru göçmüş, deliğe denk getirsem bile geçirirken çıkıyor.o tüfeğin arası da esnemiyor o yüzden yamuk pul takılmıcak.merkezi göbekteki mini boşluk derken onu tam anlayamadım.
-
aynı sorun bir iki defa bende de olmuştu, aynı tüfek, eski model mod 135.tüfeği kırdım hafif saldım tırnak tutmadı.sonra biraz sertçe tüfeği kırarsanız sorun çözülüyor.bir de öyle dener misiniz?
-
Kadir abi takmasak olmaz mı?şimdi tüfeği topladım, atış yaptım, her şey yolunda.ilerde bir sorun çıkartır mı acaba?pek bişey olacağını düşünmüyorum ama, sonuçta namluda kilitleme olduğu için bi tehlike oluşturmaz diye düşünüyorum.yanlış mıyım?
bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim.dampa ayak kullanmama rağmen baktım dürbün bulanık, birşey görünmüyor.hadi dedim bizim dürbün katili ilk cinayetini işledi.aldım dürbünü tamamen dağıttım.1 saatten fazla dürbünle uğraştım.sonunda topladım ama zoom özelliği gitti.herhalde zoom en üst seviyedeyken zoom mandalını en alt seviyede olduğu yerde taktım zoomu arttırınca bozuluyor görüntü..
sonuçta dürbün(içindeki gaz gitmesine rağmen) çalışıyor.zoom ayarı gitti bir de artı kılın üst tarafı koptu ama 3 koldan hala nişan vazifesi görüyor..yavv ne tüfekmiş bu.
-
o 2 ince pulu taktınızmı takmadınızmı
valla takamadım..çok uğraştım ama girmedi bir türlü.pullardan biri yamulmuştu içe doğru konik bi hal almıştı ve çok kalındı.gerçi girecek yerinde hafif bir çukur vardı ama yine de takmakta muaffak olamadım bende mecburen pulsuz taktım namluyu.
-
ohh be.sonunda tüfeği tamamen topladım.toplarken üst üste 3 adet kalın kitap koydum ve üstüne öyle abandım.bu sayede kuvvet uygulama alanı genişledi ve kolaylık oldu.böyle birşey ilerde olursa aklınızda olsun derim.sorun şimdilik yok, gresleme işi de tamam.yarın performansa bakacağım.şimdi attım bir pellet de namludan hafif duman çıktı.
Kadir bey yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.Umarım bu başlık diğer arkadaşlara da yardımcı olur.İyi günler, saygılar...
-
valla 2 saattir uğraşıyorum, yayı bir türlü takamadım.tetiği bile ilk söktüüğümde 15 dakikada takmıştım hiçbir tecrübem olmamasına karşın ama bu yay beni öldürdü.yayı taksam bu sefer namlu takılmıyor.namluyu taksam yay takılmıyor.şimdi namluyu taktım,ardından tüfeği kuruk vaziyette namlu yere gelecek şekilde üstüne abanıyorum arkadaki pimi geçirmek için ama bir türlü denk gelmedi.kılavuz mu kullanmadım, pime yağ mı sürmedim, herşeyi yaptım.sanırım tek başıma takamayacağım.
bir de namluyu takarken pimin olduğu yerden 2 somun çıktı ama takarken girmedi ben de somunsuz taktım.bu bir zarar getirir mi?
-
tamam civatanın yerini de buldum.altta emniyet mandalının takıldığı yerdeymiş.
-
Kadir bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.ilk resimdeki gibi pistonu yağladım.yayı da 2. resimdeki gibi yağladım.yayın arasındaki fazla yağı mahsus almadım.çeride ne varsa yağlasın bakalım.umarım doğru yapmışımdır çünkü bu şeyler oyuncak değil gerçekten.gücünü gördükten sonra bu tür işleri kafamda en ufak soru işareti kalmadan yapmak istiyorum.umarım bu konu diğer arkadaşlara da faydalı olur çünkü bu konu hakkında çok şey yazılsa da pek açıklayıcı değil.
son olarak 3. resimdeki civata bir yerlerden çıktı ama takip edemedim.acaba bu civata nerden çıktı?yoksa civatasız takacağım tüfeği, malzemeden artıracağım.
[Resim Engellendi: http://i52.tinypic.com/2s1py1g.jpg]
[Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/2eozozn.jpg]
[Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/1zczm11.jpg]
-
Kadir Bey merhaba.Yaşınızı bilmediğim için böyle hitap ediyorum.bir kusurum olursa affola.öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim ama aklıma takılan bir noktayı sormak istiyorum.gresi pistonun dışına uygulayın demişsiniz.peki pistonun içine de uygulamak bir fayda yada zarar getirir mi?yay ucu ağırlığını da yağlasak, hatta bana kalsa komple yağlayacağım.bir de pistonun contasının 3 4 cm gerisinden uygulayın demişsiniz.şimdi yanılmıyorsam bu uçtaki kısım ile arkada bulunan 2 çıkıntı havayı sıkıştırıyor.yani buraları 3 4 cm gerisinden değil de komple yağlasak bir sorun çıkartır mı?
[Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/21afqio.jpg]
[Resim Engellendi: http://i51.tinypic.com/2e188au.jpg]
-
evet şimdi hallettim.sonunda pistonu çıkardım.1 numaradaki pimi sert vurarak çıkardım.2 numaralı pimi de çıkardım piston yay, yay ucu ağırlığı hepsi çıktı.şimdi bir sorum daha olacaktı.yeşil gresi nereye süreceğiz?sanırım pistonun içine..yanlış mıyım?ayrıca rötgen filminin sesi kestiğini söylüyorlar.bu röntgen filmini tam olarak nereye koyacağız?
-
Sayın sideprensi07 yardımınız için teşekkür ederim ama ben yine anlayamadım.Cahilliğime verin.Şimdi resim ekledim.Gerçi bu resimdeki yeni mod 135 bendeki ise eski.umarım bir farklılık yoktur.Resimde numaralarla gösterdiğim yerlerde pim benzeri ama çok sert demirler var.Bunlardan birini mi bahsettiniz acaba?
[Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/1z354yv.jpg]
-
Merhaba..
Mod 135 i pistonunu yeşil grele greslemek için dağıttım.Tetik mekanizmasını ve çıkarabildiğim her şeyi çıkardım ancak pistonu bir türlü çıkaramıyorum.Mod 125 le benzer olduğunu düşündüm ve forumda Mod 125 detaylı inceleme konusuna baktım ancak orda da resimler gitmiş, yardımcı olamadı.Acaba pistonun nasıl çıkarılabileceği hakkında yardımcı olabilecek birileri var mıdır? -
evet verieln dürbün silahla birlikte gelen dürbün.dampa ayaksız sakın kullanmayın derim ben.30 40 liraya dampa ayaklar var ve ben daha önce dürbünü gözden çıkarmışken şimdi dampa ayakla kullanıyorum.eğer siz gez ile atış yaparım diyorsanız o başka.ama dürbünle kullanacaksanız şart dampa ayak.diğer türlü dürbün kayacaktır ki dampa ayak+stoper olmasına rağmen bile dürbün kaymış benim.ha bire sıfırlama ile uğraşacaksınız ve keyfiniz kaçacak...
şimdi bir fırsatını bulursam tüfeği yeşil gresle yağlayacağım ama bi yandan da çekiniyorum.forumda bayadır geziniyorum bu konu hakkında ama herhalde tüfeği sökmeden de nereye ne süreceğimizi bilemeyeceğiz.
-
bugün tüm gamoları bitirdik.arkadaş ne lanet pelletlermiş.yok yok bi daha paraşüt pellete tövbe.dediğiniz gibi bir de JSB deneyeceğim.silah gerçekten çok güçlü ve artık en kısa zamanda dampa ayak almak şart oldu.bugün baktım stoper bile yerinden oynamış.60 metrede soda şişelerine atış yaptık ama desteksiz atmak gerçekten çok zor hatta imkansıza yakın gibi geldi.bir de 50 atış sonrasında tüfeği kır, bir de o ağırlıkta nişan almaya çalış zulüm.yok ben toza toprağa yatar kalkarım diyorsanız doldurduktan sonra yatın atın o zaman ok.
hatsanın dediğine göre sas ile quattro tetik pek fazla önem sarfetmiyormuş.ya beni teselli için dediler yada gerçekten öyle.ben 2.sine inanmak istiyorum artıkbir de özellikle merak ettiğim şey bu tüfeklerle bb saçma atmak mümkün müdür acaba?
-
Merhaba.yeni aldığım hatsan mod 135 hakkında birkaç sorum olacaktı.tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
1.Tüfekten (şimdilik) memnunum ve tüfeği dağıtıp yayını falan greslemek istiyorum.hem performans hem de tüfeğin ömrü için.yeşil gres kullanacağız da forumda da bu tüfeği dağıtan kimse olmamış sanırım.şimdi yolun başındayken yanlış birşey yapmayalım diyorum.
2.Pellet seçimini nasıl yapabiliriz?tüfekle birlikte victory saçmalar geldi.baktım ince mehmetten farkı yok.gittim gamo match pellet aldım ispanya yapımıymış.ancak bu tüfekte maksimum kaç grain pellet atabiliriz?ayrıca paraşüt yada düz veya hollow point ve daha isini bilmediğim diğer saçmaların kullanım alanları nelerdir?hollow pointin avda kullanıldığını gördüm.saçma hedefe girince açılıyormuş.
3.Pelletleri makina yağı ile yağlasak bize performans açısından katkıda bulunur mu?sanırım forumda "mazotlama" başlığı altında mazot koyma yerine pelletleri yağlayın deniyordu.Yani daha ayrıntılı birşeyler olsa?
4.Bugün yaptığım atışlarla 39 metrede 1 lira ve 50 kuruşu devirdik.bu yeterli bir başarı mıdır acaba?
5.bendeki yeni nesil mod 135 değil.ama bazı yerlerde yeni nesildekilerde bulunan sas ın güç kaybına neden olduğu yazıyor.doğru mudur?
Bilgisi olan herkesten tavsiyelerini bekliyorum.Ayrıca aklıma bir soru gelirse burdan yeniden soracağım.
Saygılar.
-
40 değil 30 metre olacaktı o yanlış yazmışım
-
biri benden mi bahsetti evet tüfeği alalı 2 gün oldu.benim tüfek eski nesil sas falan yok yani aldığım yerden bir kutu da pellet göndermişler ama bildiğimiz ince mehmetin bir üst modeli adı aklıma gelmiyor.onlarla bugün de atışa gittik arkadaşla.kendisi de av meraklısıdır.birkaç atış yaptık ve arkadaş tüfeğe hayran kaldı.ben de alacağım diye tutturdu.
birkaç yerde okudum sas sistemi sarsıntıyı azaltıyorken güçten de düşüş yaşanıyormuş.piston ucundaki ağırlık yokmuş onun yerine plastik varmış tepme azalıyor aynı zamanda sarsıntı azalıyor.bu da tüfeğin ve dürbünün ömrünü uzatır diyorlar.valla şimdi düşünüyorum da sanırım eski nesil almakla iyi ettim sanırım.
bugünkü atışlardan yaklaşık bir 40 metreden 1 liranın ve 50 kuruşun içini çıkarmayı başardık.şimdi ilk fırsatta 150 metreden şişe kırmayı deneyeceğim.ilk başlarda tüfeği kırmak gerçekten zor ama zamanla alışıyorsunuz.bulunduğum yerde şimdilik sadece gamo pellet bulabildim.yarın onlarla birkaç atış yapacağım.
dampa ayak almayı düşünmüyordum ama sanırım alacağım.önceden dürbün dağılana kadar devam ederim diyordum ama dampasız olmayacak.ayrıca silah ağır ama ben sorun etmiyorum bunu.