Burada polis iyi mi yoksa kötü mü tartışması yapmaya başladık.
Ben bir kaç kez polisin (bilhassa trafik polisinin) iyi niyetli ve kötü niyetli davranış ve muamelesine şahit oldum, maruz kaldım.
İyilere bakıp hepsi iyidir fakat içlerindeki bir kaç ahlak fakiri hepsini kötü tanıtıyor demek saflıkta ısrar etmek olur.
Hepsi kötü de diyemeyiz. Ben emniyet teşkilatı içinde hayran olunacak şahsiyetlere de tesadüf ettim.
Neticede her ne kadar şahit olduklarımı, kötü ahlak misali olduğu için burada anlatmayacaksam da, gördüm ki bunları kendi amirlerine şikayet etmek onları böyle devam etmeye teşvik demekmiş.
Peki çare nedir.
Çareyi bilsek ne olacak ki dürüst ve ahlaklı bir milletin içinden böyle memurlar çıkmaz. Evvela kendimizi düzeltmemiz lazım ve biz sürekli daha kolaya daha rahata ve tembelliğe gitmek için mütemadiyen uygun sebepler bulmaya uğraşmakla vakit harcayan bir milletiz böyle muvaffak olamayız.
Mesela bir tornacıya gittiğinizde basit bir delik açıp içine kılavuz çekmek için 40 - 50 tl istemiyor mu, yahut bir bir marangoz size daha mı güzel bir meslek ahlaklı gösteriyor. Ben nerdeyse bütün esnafın buna benzer icraatine bizzat şahit oldum. Neticede bu misallerle burada yüzlerce sayfa doldurmak nafile.
Biz böyleyiz.
Bu münakaşayı daha fazla uzatmadan esas mevzuya dönelim lütfen