crosnat01 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

şoklu namkuda tek kurşun atınce ne olur ve her ne oluyorsa neden kaynaklanır
    nedendir bilmiyorum ama bu konuyu okuyunca sorasım geldi yoksa yivsizlerle pek ilgilenmiyorum

Arkadaşım Yivsiz Av Tüfeklerinde Mobil Şok Denen Bir Kavram Vardır. Mobil Şok 5 Adettir ve Gittiğin Ava Göre Şok Değiştirirsin.

Şoklarda etkili menzil

5 numara (*****) 17m. 30m.
    4 numara (****) 20m. 35m.
    3 numara (***) 22m. 40m.
    2 numara (**) 25m. 45m.
    1 numara (*) 27m. 75m.

Yani Bir Tavşan Avında 3 No Şok İyi Sonuç Verecektir. Şoklar Bi Anlama Namluyu Daraltır , Saçmalar Daha Uzak Mesafede Dağılma Yapar. Fakat Bu Sıkacağın Fişeğe Göre Değişir . Ava Göre Seçtiğin Fişek Ne Kadar Önemli İse Kullanılacak Şokta O Kadar Önemlidir. Domuz Avını Bilirsiniz. Çoğumuz Tek Kurşun ve Şevrotin ( 9 lu ) Kullanırız. Şevrotin ve Özellikle Tek Kurşun Sıkarken 5 No Şok Kullanılır. Çünkü Tek Kurşun Namluda Sürtünme Ne Kadar Az Olursa O Kadar Etkili ve İsabetli Olur. En Geniş Şok 5 No Olduğu İçin Sürtünmenin En Az Olduğu Şoktur. Bu 5 No İle Saçma Atılmaz Anlamına Gelmez. Keklik , Çulluk , Bıldırcın Gibi Yakın Mesafeden Kalkan Avlarda 5 No Şok İyi Sonuç Verir Çünkü Saçmalar Çabuk Dağıldığı İçin Avı Vurmak Daha Kolay Olur. Zaten Yukarıda Şoklar ve Etkili Menzillerini Verdim. 4 , 3 , 2 , 1 No Şoklarla Kurşun ve Şevrotin Atarsanız Aksi Taktirde Namlu Büyük Hasar Görür ve İyi Verim Alamassınız. Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana Havalı Silahlarda Baya Acemiyim f;s;s , Ama Yivli Av Tüfeklerinde Usta Gibiyimdir ;grin; . İyi Günler

Saygılarımla.

Cevap İçin Çok Teşekkürler Abi. Başka Kullanan Varsa Yorumlarınızı Bekiyorum. Lütfen İkisininde İsabetliliğini Ve Sağlamlığınıda Yazarsanız Sevinirim Kaç Metreden Vurur vsvs.. Sizce Hangisi Üstün ? Benim İçin 70 m Tenekeyi Delsin Yeter. Sıkıcağım Max. Mesafe 100 m Oda Nadir. Webley Patriot 2. Nesille Kaç Metreden Vurabilirim ? Mod 99 la Kaç Metreden Vurabilirim ? Sideprensi07 (Kadir Abi)
    min Mod 99'la 200 mt.den Şişeyi Kırdığını Gördüm Bu Beni Mod 99 Almam İçin Tetikliyor. Gerçi Atıcılıkda Lazım 200 mt.den Vurmak İçin Tüfeğin Gücü Yeterli Olmaz.

Şimdi Size Soruyorum

Hatsan Mod 99' mu ? Webley Patriot 2. Nesil mi ?

Merhaba Sevgili Hobidaşlarım. Sizlere Bir Sorum Olucak. Benim Kafam Bu 2 Tüfeğe Takıldı Bulabilsem Hiç Düşünmeden Webley Patriot 1. Nesil Alıcam Ama Malesef Kalmamış ;( Hiç Bir Yerde Göremiyorum. Mecbur 2. Nesile Kaldık ;hirr; Bu Yüzden Siz Deneyimli Abilerimin ve Kardeşlerimin Fikirlerini Almak İstiyorum. Sizce Mod 99 mu ? Yoksa Webley Patriot 2. Nesilmi ? Hangisi Daha Sağlam, Daha Kullanışlı, Daha Estetik, Daha İsabetli, Daha Güçlü :him:s vsvs... Lütfen 2 Sininde Avantajlarını ve Dezavantajlarını Öğrenebilirimiyim
    Cevap Beklediğim Kişi Kadir Abi Özellikle Çünkü 2 Sinide Kullanmış ve Usta Olmuş Bir İnsan Cevaplarınızı Bekliyorum. ;kffx;

Saygılarımla.....