VIA tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Cem yilmazin dedigi gibi siz uyudunuz uyandiniz ben ucak aldim :)

Begenmenize sevindim. Askkerden döndüm , evlendim vs hayata atıldık . Simdi atisa zaman ayirmak bile zor.

Tebrik mi edeyim geçmiş olsun mu diyeyim bilemedim :) Allah mesud etsin,ömürboyu mutluluklar diliyorum.

Paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler.

Emeğinize sağlık. Epeydir bakamıyordum buralara hangi yıl anımsayamadım ama en son siz askere gitme hazırlığındaydınız. )) Bir zamanlar bağımlı gibiyken onca ara... Nedense tam bir nostalji yaşattı bu foruma yeniden giriş..

Ben bu tüfeğin plastik el kundaklı komple metal(Üst-Alt) gövdeli olanını illallah eden bir tanıdığımdan tam sinirden silahı parçalayacakken hobi atışı maksatlı uygun bir fiyata aldım.
    İlk aldığımda tam dolu şarjörden peşpeşe üç mermi atamıyordum tek tek mermi sürüp bile atış yaptığım oldu. Sonra kendi imkanlarımla komple bakım+ufak çaplı bir tadilat yaptım. Artık takılma olmadan 3-4 tam dolu şarjörü atabiliyorum. Bana görede bu tüfekleri mekanik uğraşıyı seven arkadaşlar için sadece hobi atışı maksatlı ve uygun fiyata olursa alınabilir.

Bu arada Mahmutoğlu avdan net üzerinden alışveriş yapan arkadaşlar varmı bir ara forumda güvenilir av bayileri kısmı vardı diye hatırlıyorum ama arattım bulamadım

Hobide heyecan verici yeni modellerin piyasaya çıkacağı bir yıl olması dileklerimle ; sevdiklerinizle birlikte nice nice mutlu yıllara...

Meskende yani kapalı alanda ve muhtemelki gece sessizliğinde 12Ga bir fişeğin patlama sesi ..ve bu sese hazırlıksız yakalanan insanlar; çoluk çocuk...gebe kadınlar..kalp hastaları...yüzde yüz haklı olsanız bile karşılaşılacak hukuki süreç...O stres altında öngörülemeyebilecek olan bir yığın riskler zinciri... Pasif önlemler daha doğru gibi , sağlam çelik kapı gibi...sonrasında en yakın güvenlik birimini aramak , hırsıza karşı zaten normalde evde ve ayık olduğunuzu belli edecek bir müzik yada telefon sesi yeterli olur.. Bu iş öncelik olarak tutkumuz hobimiz Allah cansız hedeften başka birşeye atış nasip etmesin. İlle ateşli silahla mukavemet gerekiyorsa mesken için söylüyorum bu bir av tüfeği olmamalı 9mm hatta çok soğukkanlıysanız 7.65 veya 6.35 bir tabanca daha uygundur.

ne olursa olsun yaylı bir mod 135 de dürbün tutmak zor iştir

Üstelik 30 mm tüp çapı olan bir dürbün düşünülüyor !! fazlasıyla zor..
    6.35 çaptaki klasik mod 135 im de sportmatch dampa artı lastik bilezik takviyesiyle 3*9-32 nikula dürbünün ancak hayatını kurtarabiliyom.. ayarı yinede düzen tutmuyor bir kutu atmadan ayarı kaçıyor.

Bence en iyisi bu tüfeği optiksiz kullanmak, göz keskinliğiniz nispetindeki mesafelere gez-arpacıkla tahribat atışları yapmaktır. Çünkü bana göre mod 125 bile 6.35 çapta bir mod135 yaylı modele göre daha ehlileşmiş haldedir.

Ayrıca tahminim kısa süre içinde Honda'nın Cbf 250 yerine yakıt enjeksiyonlu güzel bir makine çıkartacağıdır, çünkü Yamaha, Cbf 250 yi taklit ederek Ybr 250 diye bir motor cıkardı ve bu motorun Cbf 250'ye göre tek üstünlük farkı yakıt enjeksiyonlu olması ayrıca bu motora dünyanın parasını istiyor. Ama ben fiyatları aynıda olsa ve honda karbiratörlü üretmeye devam etsede, Honda'yı sağlamlığından dolayı tercih ederim....

Motosiklet konusunu iyi bilen biriyim,yamahanın çıkardığı ybr 250 modeli cbfe göre teknolojik açıdanda kalite açısındanda daha iyi cbf250 lerin kronik egzantirik sorunları var ve can sıkıcı bir ses çıkarıyorlar.Sağlamlık konusundaysa yamaha ve Honda eşdeğer markalar.

Eğer araziyede çıkılacaksa ilgili arkadaşlara önereceğim büyük hacimli modeller Yamaha xt600e-660r , daha hafif modeller Yamaha wr250-wr125, Honda xl200 ve son olarakda yeni bir model henüz kullanma şansı bulamadım ama Kawasaki klx250 dir.