SingleBarrell tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Bir saglik raporu, birkac fotograf, dilekce vs. gibi basit islemlerle yivsiz av tüfeği sahibi olabilirsiniz, 47 cm kaval namlulu herhangi bir pompalı tüfek isinizi fazlasiyla gorecek ve gayet ekonomik olacaktir. Konu güvenlik olunca havalı silahları eleyiniz lütfen. Havalı silahlar oyuncak değil elbette, 6.35 veya 5.5 pellet atan çoğu havalı tüfek hassas noktalara isabet ettiği takdirde sonuç ölüm olabilir, veya 4.5 pellet atan bir co2 havalı tabanca bile yeterince caydırıcı olabilir ama bunların hiçbiri durdurucu güce sahip değildir. Duvara pencereye dayalı, veya arabanın bagajindan camindan görülebilen bir av tüfeği gayet güzel güvenlik sağlar gerekli durumlarda. Üstelik tabancanin ani riskleri nden de korunmanizi sağlar.

    Güzel kardeşim benim böyle bir konu için neden tartışasın ki zaten? Küçüğü kırmaya, büyüğü bozmaya değmez bu, hobi, zevk en nihayetinde. Yıllardır bu tüfeğin sorunlu olduğu bilinir, buna rağmen her tarafı yasaklarla örülü çaresiz insanımız da alır, uğraşır mutlu olur, kiminin de şansı yaver gider sorun yaşamaz, bunu kabul ediyoruz değil mi? Ona rağmen bu tüfeği bilerek göze alarak alan adama da ben sadece saygı duyalım derim, adamın hobisidir bu, elbette de tatil planı - av - güvenlik için de bel bağlanacak bir silah değildir. Olay bu yani, büyütecek bir durum yok. Bu arada 2011 mayıs ayından itibaren Çatüs B2 36 kullanıcısıyım, harcadığım siyah Yaf fişek kovanlarını toplayaydım binaya dekorasyon yapardım, binlerce atışa göre sadece birkaç kez başka bir marka fişeğin kapsüllerinin fırlamasıyla yaşanan sıkışma ve bir kez de barut gramajı düşük fişeğin mekanizmayı kuramaması dışında tutukluk falan yaşamadım, üstelik her hafta da temizlik yapmadım, bu da yerli. Hepsi için olumsuz düşünmek doğru olmaz.

    Bu bir zevk meselesi. Safir seven bir adamın süperpoze alması, canı ıstakoz çeken fransızın soluğu dürümcüde almasına benzer. Kullanıcıları Safir' in ne olduğunu biliyor, güvenlik amacıyla bu tüfeği tavsiye etmedikleri sürece problem yoktur.

    Emeğinize sağlık gerçekten çok başarılı bir iş çıkarmışsınız, haftalardır aynı konuda uğraşıp duruyorum, ancak gövdeyi bitirebildim. Sürtünmeyi azaltmak - kirişin / gövdenin zarar görmesini engellemek için plastik çıta da kullanabilirsiniz, ayrıca ben daha farklı pistol arbaletlerdeki tetik sistemini uyguladım, sizin yaptığınız sistem çok profesyonel, hakkı verilmediği taktirde ciddi sıkıntı çıkarabilir, benim gözüm kesmedi. Bu ya da benzer aletler yapmaktan hoşlananlar için Bauhaus' ta satılan kayın çıtaları tavsiye ederim, yap boz mantığıyla bir araya getire getire birşeyler çıkıyor ortaya, bu şekilde mdf kullanmak çok daha iyi lakin hem büyük beceri hem iyi donanım ister.

    30 metreden karton kutuya atılan 12 numara tek kurşun, bırakın karton kutuyu o talihsiz kutunun içinde ne var ne yok alayını telef eder, ama üstadın söylediği 30 metreden 10 numara kuş saçması kullan 12 numara fişeğinde, uyduruk bir cam şişeyi bile çoğunlukla kıramayacağındır. Ayrıca yivsiz namlular kısa mesafelerde hareketli hedefleri, birden fazla materyal göndererek isabet şansını arttırabilme maksadıyla üretilmekte uzunca bir süredir, yani bu av demektir, eğer 500 yıl önceki arkebüzleri saymazsak tabi. Ama bu da yivli tüfeklerin kısa mesafede tek kurşun kullanıldığında yivli çekirdeklerinden daha fazla tahribat verdiği, daha öldürücü olduğu gerçeğini değiştirmez.

    The night hawk ustadin soylediklerinde sabir cektirecek hicbir sey yok. 36, 20 ve 12 numara tufek sahibi olarak kendimce deneyim sahibiyim, 36 ve 12 numarayi tahribat yonuyle kiyaslamak ne kadar gereksizse (isi bilenler icin), 36 numarayi da oyuncak saymak sacmaliktir. Hepimizin bildigi gibi yivsiz tufekler kisa mesafeler amaclanarak uretilmektedir, bana gore mevzu bahis kisa mesafe sinirlari icinde 36 numara capinda bir tek kursun, 7.62 bir cekirdekten daha oldurucudur.

    Bu konuda çok sık değişiklik oldu biliyorsunuz, en son yakın zamanda ithalatçı firmayı arayıp ellerinde arbalet varmı diye sorduğumda aldığım cevap bu oldu, ellerinde her türlü yedek parçanın okun bulunduğunu arbaletide şu an prosedürlerdeki karışıklık sebebi ile ithal edemediklerini, beklediklerini belirttiler. Lakin merak ettiğim bir konu var, arkadaşınızın durumunda ruhsatlı av tüfeklerini nasıl iade ettiler? Bildiğim kadarıyla ruhsatsız silah ile yakalanan şahısların artık ruhsat sahibi olmaları söz konusu olamıyor ve haliylen envanterdekilere de el konuyor. Yanlış anlamayın beni, iyi niyetle ve öğrenmek için soruyorum bunu.

    Arkadaşlar arbalet yasak değil, şu an itibariyle sadece ithalatında sorun var ve bu ürünlerin satışını yapan yerlerde her türlü yedek parça ok kiriş bilmem ne satışı eldeki stoklar üzerinden devam ediyor, Bursa' daki olayın mahkeme sonucunda beraat kararı çıktı, muadil kabul ediliyor, ithalatçı firmaları arayıp birinci ağızdan durumu öğrenebilirsiniz, lakin arbaletle avlanma konusunda net bilgim yok. Av tezkeresi ile beraber değerlendirilmeli, şahsen günümüzde ok ve yay ile avlanılmaması gerektiğini düşünüyorum.

    Hobi amaçlı olarak alınabilecek bir silah, yivsiz av tüfek ruhsatnameniz varsa satın alma belgesi çıkartıp ruhsata ekletirsiniz olur biter. Her şeyin yeri ayrı, 20 numara bir av tüfeğiyle bunu karşılaştırmamak lazım, fişekleri çok ucuz, zamanınız var da fişeklerini kendiniz doldurursanız sonucu tatmin edici olur. Kadir abi senin tüfek horozu elle kurulan modelden mi?

    Ateşli bir silah dahi yeri geliyor kitabı delip geçemiyor, ya da bir tahta plakaya saplanıp kalıyor . Öncelikle elimizdekilerin sınırlarını bilmeliyiz. Şahsen Zoraki Ultra 5.5 kullanmış biri olarak 4 pompada tahribatı ve deliciliği harikaydı diyorum, bırakın onu bunu delmesini bir canlının hassas noktasına nişan alırsanız kötü sonuçlar doğurur bu silah. Kısacası kullanılan peletin sertliğine, ağırlığına bağlı. En az 50 metrelere kadar çok etkili bir havalı silah Zoraki Ultra.

    Severek kullandığım bir silah, kurma kolunun takılmasını silahın dolu gelen tüpünü henüz bitirmeden yaşadım bende, sadece biraz daha kuvvetli müdahele gerektiyordu takıldığında ama şu an öyle bir sorunum da kalmadı. Kronom yok, ayriyeten silahın regülatörü de yok ama tam dolu bir tüple net 2 şarjör kuvvetli atış yapıyor, değerli yakındır tahminen. Zoraki ile kıyaslamayayın, biri kategorisinin en başarılısı, ama diğeri de pcp, arlarında çok çok belirgin bir kuvvet farkı var, her ikisine de bir arada kullandım. Kesinlikle yakışıklı bir silah değil, tabanca değil, tüfek desen değil. Portatif, her türlü işi görebilecek bir silah.

    80 90 metreden pet şişeyi gezle vurabiliyorum diyen ya yalan söylüyordur ya da yaktığı fişek sayısını söylerken mütevaziliğe kaçıyordur :) ama aynı mesafeye damacana koyarsanız pek de zor olmuyor. 7 şarjör atabilirsiniz gerçekten fişek sağlamsa devam diyor ama sakın ola namluya dokunmayın o esnada, seri atıştan sonra tüfeği alıp havuza daldırsanız rezistans gibi ısıtacak mübarek ama atışa yansıdığına hiç şahit olmadım.

    Poze, tek kırma gibi silahlar formu gereği arızalanmadan işi götürmeye daha elverişli silahlardır ancak av tezkeresi çıkartıp, işinin ehli avcı amcalarla kuş avlarına gitmeyeceksen ki onlarda genelde 36 numarayı adam yerine koymazlar, mahalle baskısından kendini standartlarda bulursun 8o kısacası hobici değil de 'avcı' olmadığın sürece özel bir merak duymadıkça Çatüs' ün yerine poze falan almanı tavsiye etmem. Forumu incelersen Çatüs B2 - 36 epeyce konuşuldu, şahsen 5 bin atıma yaklaştım ve el kundağının vidasının seri atışlarda hafif gevşemesi dışında bir sorun yaşamadım hele ki patlama esnasında kapsülü kovanından kaçan dandik fişekler dışında hiç tutukluk yüzü görmedim, oldukça da isabetli bir silahtır ama insanın eline alınca takır takır saydırası geliyor. Optiksiz olarak 100 metre ya da üzeri hedefi görmen zor, ama namluyu temiz tuttuğun kurşun sıvamasına fırsat vermediğin sürece atış kabiliyetine bağlı olarak istediğini yapabilirsin.

    Hiç unutmam 12 13 yaşlarındayken kafayı fena takmıştım bu alete, babam en sonunda pes etmişti etmesine de Mercan yokuşunu turladığımızda yasaklandığını, toplatıldığını öğrenip en büyük hayal kırıklıklarımdan birini yaşamıştım ;confused; hey gidi günler hey :)