mod999 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Rakibalboa nın da dediği gibi sn. Tacir, "Acı yok" :) :)

Tamam kabul, smoothtwist güzel bir namlu çeşididir, ama ben şimdilik yivset sisteminden yanayım.

Şaka bir yana, bende merak ettim bu namlu çeşidini, inşallah Türkiye ye gelir, alır deneriz. :)

BenTaylor un kötü dediği silah var mı? :) Reklam adamı kendisi. Tamam bu smoothtwist iş görüyor olabilir ama uzun mesafede fazla şansı yok gibi.

Tank top başka havalısilah başka, simdi tank larda ne namlular kullanıyorlardır smoothtwist e gelene kadar.

Hem bunca yıldır LW namlu üzerine çalışıyor ve uzmanlaşmış durumda. Bu zamana kadar LW aptalmıydı da Smoothtwist namluya geçmedi. Poligon namlu yapıyor ama o bile yivset li namlular kadar tercih edilmiyor. Smoothtwist pek tutacak bir yenilik hamlesi değil, hatta yenilik bile değil. Maksat maaliyeti azaltmak, nokta. :)

Bir ufak test e kaldıysak anlamak için yandık. :) Bir adet test ile bir genelleme yapılamaz. Her namlunun bir karakteri vardır. Bu kadar kolay olsaydı, bütün dünya smoothtwist e dönerdi. :) Maliyeti ucuzlatmaya yönelik reklam kokan hareketler bunlar...

Amaç tamamen yeni bir şeyler yapmak ve en önemlisi, çok daha ucuza namlu işlevi görecek bir sistem geliştirmek. Bu sistemde neticede havalı silah pellet i atılacağından, yivset sistemi kadar olmasada iş görüyor olsa gerek. Ama yivset sistemi kadar isabetli olmayacağı açık.

Önemli bir noktayı atladım. Neticede pompalı tüfek almak istese idim, Stoeger p 350 den başkasına bakmazdım. Yurt dışında Benelli nin neredeyse kopyası olmasından dolayı p350 tercih ediliyor. Benelli lerde olduğu gibi, p350 de de döner başlık mevcut. Bu sayede, atış esnasında pompa mekanizması bir miktar kendiliğinden geri geliyor ve fişek şişmesinden meydana gelebilecek sıkışma ihtimalini nerdeyse bertaraf ediyor. 89mm fişek yatağı var ve 4+1. Bence Türkiye de p350 ye rakip bir yerli pompalı yok. 750tl fiyatı da uygun.

Örneğin; namluları yaparken, namluyu açan malzemelerinde bir ömrü var. Namluyu açtıkça o parçada aşınır. İlk namlu ile sonuncusu bir olmaz. Belli bir aşamadan sonra açılan namlular olması gerekenden daha dar olmaya başlar. İşte o aşamadan sonra, namlu yapmaya devam edip o namluları da yurt içinde kullanırsanız, tabii ki, yurtiçi-dışı diye bir kavram oluşur. Bu ve bunun gibi şeyler yapmamak lazım.

Armsan ı tavsiye etmem, boyası çok kalitesiz. Tamam yurt dışına çalışıyorlar ama nerdeyse tüm Türk firmaları fason üretim yapıyor çoğu yabancı firmaya. Yerli tüfeklerin sorunu özellikle yurt içine verdiklerinde mevcut olan üretim toleranslarının oluşturduğu handikaplar. Bu yüzden fişek şişmesi nedeni ile yerli pompalılarda tutukluk ihtimali olabiliyor. Ben olsam gazlı sistem yarı oto bir silah alırım. Hatsan olabilir mesela. Kinetiklerde fena değil ancak fişek seçme ihtimali daha fazla.

"yaylıda veya pcp de çekiç yayı olarak kullanılabilecek" diye belirtmiştim. Havalısilahlarda kullanılabilecek kalitede yay bulunabilirliği artarsa, çeşitli varyasyonları deneme şansımız artar ve silahlarımızdan daha iyi verim alabiliriz diye düşünüyorum.

Peki Maccari ile aynı kalitede olmasada, en azından yaylıda veya pcp de çekiç yayı olarak kullanılabilecek kalitede yay imal eden Türkiye sınırları içinde bir yer var mı? Hiç olmazsa yay olacak kalitede tel alabilecek bir yer olsa, yay saran yerlerde istediğimiz ölçülerde sardırırdık.

Bir kaç yerde yay sardırdım ama, havalısilah larda kullanılabilecek seviyede olmadığını gördüm. İlk bir kaç kullanımda güçleri kalmıyor. Yaylılarda ve pcp çekiç yayı olarak kullanılabilecek kalitede yay saran-satışını yapan bildiğiniz bir yer varmı acaba?

Pellet namludan çıktıktan sonra, kendi ekseni etrafında döner, ancak döndüğü eksen pellet ekseninden kaçıksa(yağni namlu kalitesi buna sebep oluyorsa) pellet extradan bir salınım daha yapar ve bir spiral çizerek hedefe ilerler ve bc si düşük çıkabilir.

Veyahut pellet in namluya yerleştirilirken ki pozisyonu da bu kaçıklığa sebep olabilir(örnek, ar6) ve havada yol alırken hızı daha çabuk düşer ve bc si düşük çıkabilir, diye düşünüyorum.

Eğer tüpünüzün diş ölçüsü m18-1.5 ölçüsünde ise, bu regülatör ve etac adaptörünü ü tüp ile valf arasına rahatlıkla takabilirsiniz. Eğer windycity e takacaksanız straight yani tamamen düz seçeneğini isteyin ki tüp eğim kazanıp kundak takılmaz hale gelmesin. Sağ veya sol el için eğimli olanlar yada sadece aşağı doğru eğimli olanlar. Airforce gibi geriden tüplü silahlar için uygun olur.

Regülatör ve Etac adaptörü 9 cm uzunluğunda. Etac adaptörünün iç hacmi yüksek güçler için uygun olmayabilir, ancak windy city için sorun yok. Çünki, çekicin vurduğu valf ile tüp arasında extra parçanın sağladığı ek bir hacim daha var. Bu sayede silah max gücünde bile regüle edilebiliyor.

Diğer silahlara takacak olanlar, sadece regülatörü alıp, kendilerinin yaptıracakları adaptörler ile tüplerine ve silahlarına adapte edebilirler. Windy city e taktığımda dolum ucu kundak kısmına denk geldi, kundağa dolum ucunun oturacağı şekilde boşluk açmak gerekti.

Regülatör Daystate dolum ucu ile kullanılıyor. http://www.bestfittings.co.uk/shopexd.asp?id=258 adresinden Airmail signed for ile alırsanız kısa sürede traking no ile takip de ederek alabilirsiniz.

Ben bu 3000psi girişli regülatör ü 2000psi yağni 138 bar çıkışlı sipariş ettim. Gelen reg. 150-155 bar yağni 2200psi civarı. Satıcıya sorduk, sorun varsa reg. kısmını değiştirebileceğini söyledi. Neticede çekiç yayı ile gücü istediğimiz kadar düşürebileceğimizden gerek duymadık. Tavsiyem 2000psi nin altında almayın, düşük gücü arttıramayız ama basınç fazlada olsa yay ile düşürebiliriz.

Jim gaska postayı takipsiz posta ile gönderiyor. Önceden konuşup takipli göndermesini isterseniz belki faturaya ek yapıp takipli olarak gönderebilir. Paket bana 2 haftada ulaştı. Tavsiyem postanın gönderildiği tarihten 10 gün sonrasından itibaren bağlı bulunduğunuz ptt dağıtım merkezine 2 günde bir sorun geldimi diye. Hatta dağıtıcıyı uyarın, apartman girişine kapı önüne bırakmasın paketi.

pnjgaska@windstream.net adresinden jim gaska ile iletişime geçip, reg. hakkında isteklerinizi bildirin. Size paypal ödeme link i gönderecek, bu şekilde ödemenizi yapabilirsiniz.

Windycity de ilk regüle sonuçlar şöyle çıktı;

orjinal yay ile,

18 grain AA min. 934fps max. 946fps 28 stabil atış.