[Resim Engellendi: http://img43.imageshack.us/img43/2992/dsci17731024x768.jpg] HW
Yanlış anlaşılmaz sa biraz fikir cimnastiği yapmak isterim.
97k orta tepme sınıfında, hatta yurt dışı forumlarda, bu tüfek ile airrated olmayan dürbünlerle de dampaya gerek duymadığını söyleyenler var. Yani 44 mercek bir dürbün, hw97k da dampa ile bozuluyorsa bu işte bir acaiplik olabilirmi?
Acaba diyorum, dampaya takılan dürbün, dampada ki kauçuklar sebebi ile daha çok öne ve geriye hareket ediyor. Yani silkeleme hareketinin mesafesi dampa ile daha da artıyor. Ama dampasız takılan bir dürbün tüfeğin hareketi kadar ileri geri hareket ediyor, bu daha iyi değilmi?
Resinde de görüldüğü gibi iki adet ufak o ring sanki tepmenin şiddetini fazla azaltmaz izlenimi veriyor bana, aksine bir kırbaçlama hareketine sebep olur gibi. Dünyada da Dampa kullanımı pek yaygın değil, eskiden sportsmatch dan başka dampa yoktu dünya üzerinde diye hatırlıyorum.
Dampada ki bir handikap da eğer bileziklerin vidalarına biraz fazla yüklenirseniz, dürbün tüpü, dampanın o ring olan acık kısmına doğru bombe veriyor, tecrübe ettim ordan biliyorum...