Son söylenene örnek olarak İstanbul un fethi gösterilebilir mi acaba?
mod999 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
12 büyütmede yapılan bu güzel grup, yeterli büyütme oranı ne olmalıya iyi örnek olmuş. Bencede 100mt için 12 veya 16 büyütme uygun. Önemli olan hedefi ne kadar yakından göründüğü değil, atarken hedefi ortalayabilmek. Tabii çok yüksek büyütme gerektirecek kadar minik bir nokta hedef olursa yapacak birşey yok, x32, x50 vs şart.
[Resim Engellendi: http://img443.imageshack.us/img443/6051/cjtgjx6z.jpg]
-
Vallahi ne düzltirseniz düzltinde, benim gördüğüm yaylı grupmanlarının ya 1 yada 2. en güzel grupmanı. Canı gönülden kutluyorum. Atıcılığın mükemmel.En güzel grupman deyince, ironymate arkadaşın bir grupmanını hatırlıyorum, yanlış hatırlamıyorsam 60mt den x9 dürbün ile ctc 19mm. Silah .177 HW97k pellet Gamo promagnum, ki grupmanda 3 atış tek delik bir atış grubu bozmuş belki AA pellet kullansa 1cm altında muhteşem bir grup yapacaktı. Net te aradım bulamadım grupman ın resmini...
-
Mod125 de çok ağır bir yay ağırlığı mevcut. Ancak bazı Mod135 lerde bu yay ucundaki ağırlıktan olmayabiliyor. Bu yüzden bir tüfekte dürbün durmazken bazısında isabet kaydedilmesinin bir sebebide budur. Tabii yayı yorulmuş tüfekle yeni tüfek arasındada bariz fark vardır.
-
Teşekkürler. Bu arada 10.3Grain AA pellet leri bitirdik. İyi bir dürbün ve AA pellet tedarik edince, tam destekli 75-100mt deniyeyim bakalım sonuç ne olacak..
-
Siyah kutu içine aldığım yerde Gamo nun metal hedefliği var. Cep tel. ile çektiğim için parlak çıkmış ama siyah bölge sağlıklı bir şekilde görünüyor normalde. Adım hesabı ile ölçtüğüm mesafeyi, bulduğum bir mezura ile tekrar hassas bir şekilde ölçtüm, 46mt çıktı, 50yard grupmanları desek daha doğru olur...Eh o kadar kusur her grupmanda olur
[Resim Engellendi: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/20/5724.jpg]
-
HW95 25mt Gez-Arpacık, Hafif rüzgar, Çömelerek dirsekler dizlere dayalı, Hızlı tetik çekme tekniği ile 5atış, AA 10.3 grain 4.52, Ctc 6,5cm.
Hedefte sabit kalmaya çalışarak, tetik ezme yöntemi ile attığım grupmanlar berbat çıktı. Tam destekli harici atışlarda hedefi arpacığa yerleştirir yerleştirmez tetiğe asılmak gerek.
[Resim Engellendi: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/20/5492.jpg]
-
Evet gerçekten, yalancıktan değil...
Daha öncede söylediğim gibi, tam destekli bir şekilde çok disiplinli ve yavaş bir şekilde tetik ezmek gerekli. Şunuda belirteyim, HW95 in orjinal hali ile bu grupmanları yapması mümkün değil. Namlu ağzı çok iyi bir şekilde işlendi ve kundak içine dökülen 750gram kurşun sayesinde HW97k ağırlığına ulaşıldı. Bu faktörler atışlar arası istikrarı çok fazla arttırıyor. Hatta bence HW97K ile aynı ağırlıkta olmasına rağmen, ağırlığın kundakta olması sayesinde piston hareketi mükemmel derecede dizginleniyor. Diana silahları, Weihrauch ile kıyaslandığında bence bir adım geridedir ancak grupmanlarıda fena değildir. Mesela Diana48 ile 4.5mm de 100mt grubu yapılmış, 100mt için baya sıkı grupman:
http://www.youtube.com/watch?v=aPH2-2…ture=grec_index
Bakalım, fırsatım olursa İstanbul da yapılan buluşmalardan birinde, silahı diğer hobidaşlarında denemesini isterim. Onlarında yorumlarını almak güzel olur.
-
Teşekkürler. Yatay hizada bir problem yok ancak hedefteki 6cm lik siyah bölgeyi arpacığın üzerine tam teğet oturtmak biraz zor, o yüzden düşey doğrultuda hata daha fazla oluyor. 50mt de 6cm lik hedef, gez arpacık ile zor gibi gelebilir ancak burda önemli olan ne görünüyorsa onunla yetinip, arpacığın üstüne sağlıklı oturtmaya çalışmak. Tabii, tam destek, iyi bir silah ve tetik de şart.
Grupman yaparken her bir atış insanı gerçekten yoruyor. Yaylı tüfeği her atışta kurarken geçen zamanda insan rahat bir kaç nefes alma şansı buluyor. Tepmeli olmasıda ayrı bir zevk. Şahsen Evanix windy city ile de aynı grupmanları yapmama rağmen HW95 den aldığım zevki alamamıştım. Şimdi HW95 iyi bir dürbünle 100mt ne yapar onu test etmek istiyorum.
-
HW95 50mt Gez-Arpacık, Hafif rüzgar, Tam destekli 8atış, AA 10.3 grain 4.52, Ctc 5cm.
[Resim Engellendi: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/19/5620.jpg]
-
Mesela hw97k üzerine 12x40 bir Gamo dürbünü dampasız kullanabilirmiyiz? Uzun vadede dürbünde bir hasar oluşurmu yoksa "Airgun rated" faktörü yeterli olurmu?
-
Dürbünsüz bir grupman için bence mükemmel bir sonuç ortaya çıkmış.
-
Bende de aynı dürbünden var. Bu gün bir test yaptım, normalde aşağı yukarı istediğim gibi sıfırlanıyor ama şunu fark ettim, üst ayarda sorun yok ama sağ sol ayarında tam sıkılı iken sıfırlayabildim, ama tareti gevşettikçe çok az bir değişim oluyor daha sonra taretin fonksiyonu ortadan kalkıyor. Benim görüşüme göre Diana dürbünlerde bir defo sorunu mevcut. Kanuni hakkınıza gelince; Aldığınız bir ürünü, koşulsuz 8 gün içinde iade edebilirsiniz diye biliyorum.
-
Teşekkürler. Bu gün de dürbünle deneyeyim dedim ama Barska dürbün kendini bozdu, tüfeğin tepmesi etkisini gösterdi galiba. Ama dürbünsüz grupmanda çok zevkliymiş. 10 atış atıp, grupmanı hedefin yanına gidip birden görmek baya bir heyecan katıyor işe
-
HW95 50mt Gez-Arpacık, Hafif rüzgar, Tam destekli 10atış, AA 10.3 grain 4.52, Ctc 8cm...
[Resim Engellendi: http://i1107.hizliresim.com/2011/7/18/4727.jpg]
-
Yanlış anlaşılmazsa bir şey sormak istiyorum. Yıllar önce bende Hatsan Mod125 tüfek üzerinde Sportsmach dampa ile 50 objektif dürbün kullandım. Daha sonra dampayı sattım, ikici sahibide sorunsuz kullandı.Ancak Yatagun dampa nın açıklamasında "Not: Hatsan marka silahlarda kullanımı garanti kapsamı dışındadır." yazıyor. Neticede dampanın kullanılma sebebi aşırı tepmeli yaylı tüfeklerde dürbün sağlığına katkıda bulunmak. Yatagun dampanın Hatsan tüfeklerde kullanılmamasının sebebi tam olarak nedir acaba?
Düzeltme; Dürbün 3-9x32 idi...
-
Sportsmatch ayağı kızağa bağlayan vidalar 4 metrik karşılığı iken YataGun dampada 5 metrik vida kullanılmıştır, Sportsmatch dampa baz alınarak çok daha güçlendirilerek imal edilmiştir, yerli imalatımız olmasından dolayıda fiyatı uygundur.
Yanlış anlaşılmazsa bir şey sormak istiyorum. Yıllar önce bende Hatsan Mod125 tüfek üzerinde Sportsmach dampa ile 50 objektif dürbün kullandım. Daha sonra dampayı sattım, ikici sahibide sorunsuz kullandı.Ancak Yatagun dampa nın açıklamasında "Not: Hatsan marka silahlarda kullanımı garanti kapsamı dışındadır." yazıyor. Neticede dampanın kullanılma sebebi aşırı tepmeli yaylı tüfeklerde dürbün sağlığına katkıda bulunmak. Yatagun dampanın Hatsan tüfeklerde kullanılmamasının sebebi tam olarak nedir acaba?
-
Övgüleriniz için teşekkürler. Bu grupman işi insanı psikolojik olarak baya bir zorluyor. 5 atış 10-15dk sürdü herhalde. Bir atış için tüfeği 2-3 kez doğrultup vaz geçip dinlendikten sonra attım. 10 a yakın grupman denemesinden en iyi bu çıktı. Diğerlerinde 3. özelliklede 4. ve 5. atışlarda bozulan grupmanlardan tam sinir hastası olacakken bir tane mükkemmel grup yakaladım, onuda ölümsüzleştireyim dedim
Tüfek 4.52 10.3grain pelleti sevdi, 4.51 8.44grain pellet ile grupmanlar biraz daha dağınık oluyor. 7 büyütme 20 objektif ile Gamo hedef kağıdına atış daha kolay ancak çok fazla dikkat ve tam destek yapmak gerekiyor. Yüksek büyütmeli kaliteli bir dürbünle tüfeğin gerçek performansını ölçmeyi düşünüyorum ilerki zamanlarda.
-
Düzeltme; AA 10.3 grain pellet ile hız 770fps civarıdır.
-
Bildiğim kadarı ile hatsan tüfekleri asit karartma şeklinde boyanıyor. Kiremit rengini veren şey pas dır. Pas sökücü ile iyice silince tamamen eski haline gelir. Kullandıktan sonra hafif yağlı bez ile tüfeği silmek bu tür paslanmaların önüne geçebiliyor.