biri benden mi bahsetti evet tüfeği alalı 2 gün oldu.benim tüfek eski nesil sas falan yok yani aldığım yerden bir kutu da pellet göndermişler ama bildiğimiz ince mehmetin bir üst modeli adı aklıma gelmiyor.onlarla bugün de atışa gittik arkadaşla.kendisi de av meraklısıdır.birkaç atış yaptık ve arkadaş tüfeğe hayran kaldı.ben de alacağım diye tutturdu.
birkaç yerde okudum sas sistemi sarsıntıyı azaltıyorken güçten de düşüş yaşanıyormuş.piston ucundaki ağırlık yokmuş onun yerine plastik varmış tepme azalıyor aynı zamanda sarsıntı azalıyor.bu da tüfeğin ve dürbünün ömrünü uzatır diyorlar.valla şimdi düşünüyorum da sanırım eski nesil almakla iyi ettim sanırım.
bugünkü atışlardan yaklaşık bir 40 metreden 1 liranın ve 50 kuruşun içini çıkarmayı başardık.şimdi ilk fırsatta 150 metreden şişe kırmayı deneyeceğim.ilk başlarda tüfeği kırmak gerçekten zor ama zamanla alışıyorsunuz.bulunduğum yerde şimdilik sadece gamo pellet bulabildim.yarın onlarla birkaç atış yapacağım.
dampa ayak almayı düşünmüyordum ama sanırım alacağım.önceden dürbün dağılana kadar devam ederim diyordum ama dampasız olmayacak.ayrıca silah ağır ama ben sorun etmiyorum bunu.