Hayirli olsun gule gule kullanirsin insallah...
kocayanak tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Aslinda 6136 da bir ifade yok...
Ama pratikte yasak gibi
Ne serbest ki zaten
Asagidaki linklere goz atabilirsiniz...
-
Cok kibar aletler...
Sizlerle de paylasmak istedim.
İyi seyirler
-
-
Bence risk almayin...
Uzerine biraz daha ekleyip forumdan ikinci el bir zoraki alabilirsiniz
Syg
-
O vidayi sikmaniz veya gevsetmeniz saga sola gezi hareket ettirir
Bu sayede ayarlayabilirsiniz
-
Yanlış anlamazsanız bu havalı tabanca ömür merakının sebebini öğrenebilir miyim?
Sn. EFO güzel cevap vermiş. Bu aletlerin ömrü sizin kullanma şeklinize de bağlı...
Şöyle bir örnek vereyim Ankara'da Sn. TEKNOSMAN'da (Osman Abi ) 15 senelik CO2 revolver var ve halen çalışıyor.
1990'larda alınmış bir tabanca ( Crosman 357 )
Sizin titizliğinize ve kullanma şeklinize bağlı sonuç olarak...
Saygılar
-
Omur belirlemek cok dogru olmaz.
Ama genelde conta kisimlarindan ariza verirler c02 kacirmasi seklinde
Slikon gress ile conta kismini ara sira nemlendirir isen daha uzun omurlu olacaktir
Ayrica cok uzun sure tup takili vaiyette tutmamak ta yararlidir
-
Biraz atp2 yi mi andirmis:)
-
3,5 yil sonra hortlamis...
Bmw+1
-
Osman abi sahane olmus....
Alacaktim ben bunu ya kiyilmaz artik buna
Bu vesile ile iyi seneler
-
Afiyetler olsun herkese...
Mutluluk gozlerinizden okunuyor
Saygilar
-
Merhabalar tekrar...
Bu arada hw 45 4,5 mm namlusunu nereden bulabilirim?
Bilen var ise yardimini rica edecegim. Krom kaplatma konusunda sanirim forumda deneyim yasamis biri yok... Zaten havali tabancaya krom kaplatma biraz fantezi bir durum sanirim:)
Saygilar
-
Ben de gelmeyi planlıyorum cumartesi...
Ama sizlerle yarışma gibi bir cesaretim yok
-
merhabalar
400 metre ve üzerinde menzili olması cok dogal... Ölçmeninde birçok yolu olabilir. Kronometre ile düşme süresi alınabilirse +-%10 civarı hata payı ile de hesaplanabilir.
Bu arada hafif veya agır pellet aynı namlu cıkıs hızları soz konusu olursa , menzile etkileri konusulabilir. Hafif pelet agır pellete göre aynı hızda namluyu terk ederse ( Ki böyle birsey aynı tüfekte olmaz ), daha az bir kinetik enerjiye sahip olacak , dolayısıyla hava sürtünmesine karşı kaybettiği enerjiyi düşünürsek pellet daha az havada kalacak ve menzil kısalacaktır. ( Bu arada pelletin şekli ve havaya temas eden dik yüzeyi de menzile etkiler. Yani sivri uçlu pellet daha uzun gidecektir)
Ağır pellet aynı tufekten , hafif olanına göre daha yavas çıkacaktır. Burada chrono ile ölçüm yapılıp , gram çarpanları öğrenilip hesap yapılabilir...
Bu nedenledir ki tüfeğin namlu çıkış hızından ziyade , tüfeğin çıkış enerjisi daha anlamlıdır.
saygılar
-
Güzel bir tabanca değildir. Önermem
pt 80 fiyatına birçok daha iyi alternatif mevcut
syg
-
-
Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Aslında kabzeden çok ya çok sağlam bir boyama veya krom kaplama işlemi yapmak istiyorum.
Ama bunun için tabancayı sokebilmem gerekecek ilk başta. Üst kısımla alt kısmı ayırıp , kaplama olmaması gereken yerleri kapatmam gerekiyor.
-
Yorumunuz icin tesekkurler
Kaplamada olusacak exrta kalinligi tolere edecek kadar bosluk var. O sikinti olmaz da , sicak havuz problem olabilir tabanca icin...
Film kaplama su otobus , minubus direksiyonlarina kaplanan sedef gibi mi oluyor acaba?
Bir de hw75 kabze nereden bulurum acaba? Kaiip ayni oturur demissiniz..
Aslinda yazmamin amaci , forumda bu sekilde krom kaplatan birileri var ise yol gostermeleri...
İnsallah deneyimi olan birinin yardimini alabilrim
Saygilar
-
Merhabalar ustadlar...
Forumdan bir arkadastan aldigim hw45 5,5 mm yayli tabancayi
Uzerindeki durbun icin oyulmus delikleri kapatip
Tabancayi krom kaplatmak istiyorum. Ayrica kabzeyi de degistirmek istiyorum. Evladiyelik bir tabanca yapmak amacim. Tabancanin islevinde bir sikinti yok zaten , stabil ve guclu atislari var...amacim cok guzel farkli bir gorunum verebilmek.
Youtube da ust kisim siyah alt kisim parlak metal krom kaplama bir modeli var ahsap kabzeli sahane gozukuyor...
Bu anlamda fikirlerinizi paylasmanizi rica ediyorum .
İslemi ozellikle ankarada yaptirmak istiyorum. Ostim de bir yer tavsiyesi aldim sagolsun osman abiden...ilk firsatta gidecegim
Bu arada bahsettigim krom kaplatma isleminden tabanca zarar gorur mu acaba... Onereceginiz islemler ve yaptirabilecegim yer fikirlerinizi rica ediyorum
Simdiden tesekkurler