aliparlar_1983 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    condor yorumlarını cok okudum yakından tanımasamda bır arkadasın arkadasında var bır kac sefer gorme sansım oldu. sızın kısısel gorusunuz nedır bırde mustafa beyın 357 getırebılme durumunu bekleyeyım dıyorum..

    hatsan dan kurtulmustum hediye ederek stoger den de kurtuldum artık mesaıdekı cocuklardan bırıne hedıye ettım..
    pcp değerlendırmelerınıze acıgım 2500 tl son sınırım ıkıncı el olabılır....
    durbunlerım var..

    italatcı olmasının önemi yok bu silah ateşli oldugu için 91-1779 karar sayılı yönetmelik hükümlerine tabiidir. mkek isterse getirebilir bolt oldugu ıcın taşıma ruhsatı duzenlenmesınde sakınca yoktur ancak av hukmu hakkında bılgım yok ılgılı yasada kalıbre belırtılmemısse kullanılabılır..
    bu hmr kalıbre cakal kurt tavsan avında kullanılması kucuk kalabılır ama ölmcul bolgelerden ısabet alırsa neden olmasın?
    Mkek ıle gorusmek fayda edermı bılmıyorum ama ozel ıstek falan varsa olabılır...

    Hatsan 125 den sonra sanırım x20 yi de emekli etme zamanım geldi..

    cok farklı sayıda kaliteli dürbün kullanmama rağmen olmuyor..

    en son remington marka tüfeğimin dürbünü olan kahles ile paralax sorunu cekerek 10-20 metreden atışlar yaptık ama yinede olmadı bahçede yaptığımız 4.5 mm ile rezalet.

    arkadaşlarıma ait atışlar ile dürbünler sorunsuz ama stoger sıkıntı yapıyor.

    tecrübe sahibi arkadaslardan mutlak sorun çözümü önerisi bekliyorum.

    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/fa2dk9.jpg]

    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/260sxhs.jpg]

    bir video da m200 un TSK envanterinde yer aldığını gördüm. hatta yunanlılarla ılgılı bır tartısma konusu olmustu.
    Ordumuzda Mcmilan var 50 lık arkadasın bahsettiği 338 lupa var ama ne kadar yaygın yada kullanıma cıkıyor o konuda bılgı sahıbı degılım.
    cheytaca maıl ıle sorarsanız cevap alabılıyorsunuz bilginize..
    bu silahın görev atışı 2000 metre sonrası dalgalanma cok fazla seklınde cevırısını yapabıldım.
    1000 metreye kadar tamamen 308 kullanıyor m24-m40-m700(remıngton)
    sonrasında 338-408-416-50 kalıbreler..
    saygılarımla

    herkese merhabalar s.bender tartısılmaz en ıyı yıvlı tufek durbunu.. uso dan bıle..
    testlerı hakkında mınımum 9000 denemeden sonra 50 kalıbre ıle tasarlanıp uretılıyor..
    sabıt zoomluları kucumsemeyın iş görürler bugun barret de dahı orjınalde 4.5-14*50 kullanılıyor.
    paralaks 100metre netleme mın deger..
    kalıbreye gore kullanımı hakkında bılgıler okumustum...
    bırcok modelının abd dısına cıkarılması yasak bknz opticsplanet..
    basıt cın malları paramparca olur...
    rem mod 700 de 7mm rm 150 gr basıt bır ımıte leupolddurbunun sırazesını kaybedıp yaklasık 30 derecelık bı acı yapmıstı....
    bırde montaj ayagı basıt dokum olursa kırılır ve durbun Allah korusun goze zarar verebilir...
    her ne kadar pcp havalılarımızda o derece sıkıntı yapmasada yaylılar ve yıvsızlerde kontolsuz kullanıs gerı donusu olmayan hasarlar acabılır...
    saygılarımla...kahles 6*42 austria riflescope

    merhabalar gerek bu forumdan gerek pm ıle ruhsat le ılgılı sorularınızı yanıtlayabılırım...

    mkek daha once ıc pıyasaya ama dusuncesınddeydı ama malum gorsellıkte tepkı alabılecegı gorusu ıle ıptal ettıklerı dusuncesındeyım.
    ama su kesın tasıma alıp avda yada atısta kullanamazsınız bu yonetmelıkle kesın ve kesın yasaklanmıs durumda
    91-1779 karar sayılı yonetmelık
    h) (Değişik bent: 02/12/1999 Yönetmelik - 99/13749 - 2. md.) Yivli av tüfeği: Namlu uzunluğu fişek yatağı hariç otuz santimetreden fazla, uzun menzilli ve delici güce sahip, sabit dipçikli, tam ve yarı otomatik atış yeteneği olmayan ve münhasıran avda veya atıcılıkta kullanılan ateşli-yivli silahları,


    ÖZEL FERDİ İTHAL

    Madde 40 - (Değişik madde: 02/12/1999 Yönetmelik - 99/13749 - 18. md.)

    Memuriyetleri devamınca bir defaya ve tek bir silaha mahsus olmak üzere; dış temsilciliklerimizde elçi sınıfından olanlar ile konsolosların, yurt dışına daimi görevle gönderilen subaylarla dış temsilciliklerimizin güvenlikleri ile görevli Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli ve diğer güvenlik görevlilerinin kesin dönüşlerinde beraberlerinde veya kesin dönüş tarihinden itibaren en fazla altı ay içinde getirecekleri tabanca veya yivli av tüfeği ve bu silahlara ait en fazla 200 adet merminin yurda sokulmasına izin verilir.

    Bu kişilerden, kesin dönüşleri sırasında beraberlerinde silah getirmek isteyenlerin, kesin dönüş belgesini, silahın nereden temin edildiğini ve kıymetini belirten belge ve tercümesini ve nüfus cüzdanı örneğini ekleyecekleri ve adını, soyadını, memuriyet unvanını, sicil numarasını, pasaport tarih ve numarasını, iş ve ikametgah adresini belirten bir dilekçe ile Bakanlığa başvurmaları gerekir. Bakanlıkça gerek görülmesi halinde araştırma yapıldıktan ve lüzumlu bilgiler kayıtlara geçirildikten sonra silahın özelliklerini ve mermi miktarını belirten üç nüsha (Ek-9)'daki Silah İthal ve Menşei Belgesi düzenlenir. Bu belgenin bir nüshası gümrük makamlarına ibraz edilmek üzere ilgiliye verilir. İthalde alınan gümrük vergi ve resimleri ödenmek şartıyla silah ve mermilerin yurda sokulması sağlanır. Gümrük vergi ve resimlerinin ödendiğine dair gümrük vezne alındı makbuzunun Bakanlığa ibraz edilmesi üzerine;

    YİVLİ SPOR SİLAHLARINA UYGULANACAK ESASLAR

    Madde 47 - (Değişik madde: 16/11/1992 - 92/3721 K.)

    Yivli spor tüfek ve tabancası olarak kayıtlı bulunan bütün silahlara bulundurma ruhsatı verilir. Bu silahlar, atış poligonlarında veya atış müsabakaları ve antrenmanlarında ancak ruhsatı ile birlikte geçerli amatör sporcu lisansı beraberinde olmak şartıyla kullanılabilir. Atış poligonları veya atış müsabakaları için geçerli olmak kaydıyla, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce önceden antrenman ve müsabaka izin belgesi düzenlenir.

    Her antrenman ve müsabaka için ayrı ayrı düzenlenecek bu belgede, antrenman yeri ve günü açıkça belirtilir. Bu silahlar, ancak boş olarak paketlenmiş bir şekilde, otoların torpido gözünde ya da bagajında nakledilebilir, üstte taşınmaz.

    Bu Yönetmelik hükümlerine göre, ruhsat almaya hak kazandığı valilikçe yapılacak tahkikat neticesi tesbit edilen kişilerden, avlanma ruhsatı (avcılık belgesi) bulunanlara yivli av tüfeği taşıma ruhsatı, diğerlerine de bulundurma ruhsatı tanzim edilir.

    Yivli av tüfeği taşıma ruhsatı bulunanlar, bu tüfeklerini meskun mahallerde içi boş, muhafazası içinde ve atışa hazır olmayacak şekilde nakledebilirler.

    EK MADDE

    Ek Madde 1 - (Değişik madde: 02/12/1999 Yönetmelik - 99/13749 - 25. md.)

    Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nca üretilen veya Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca ithal edilen veya ettirilen tabanca ve yivli av tüfeği fişekleri, 14/08/1987 tarihli ve 87/12028 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tekel Dışı Bırakılan Patlayıcı Maddelerle Av Malzemesi ve Benzerlerinin Üretimi, İthali, Taşınması, Saklanması, Depolanması, Satışı, Kullanılması, Yok Edilmesi, Denetlenmesi Usul ve Esaslarına İlişkin Tüzük'ün 113 üncü maddesine göre patlayıcı madde satış izin belgesi alma ön şartıyla, aynı Tüzüğün 83 üncü maddesinde belirtilen birinci, ikinci ve üçüncü gruba dahil satıcılardan bu Yönetmelik hükümleri gereğince tespit edilecek şartları yerine getirenlere, valilikçe, Mermi Satış İzin Belgesi verilebilir. Mermi Satış İzin Belgesi sahipleri, en geç üç gün içinde valiliğe bildirmek kaydıyla, kendi aralarında mermi satışı yapabilirler.

    Mermi Satış İzin Belgesi olanların depo ve satış yerlerinde bulundurabilecekleri mermi miktarı, muhafazası ve naklinde alınacak tedbirler, birinci fıkrada belirtilen Tüzük hükümleri de dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenir.

    2. madde
    ı) (Değişik bent: 02/12/1999 Yönetmelik - 99/13749 - 2. md.) Spor ve nişan tüfek ve tabancaları: Çapı ve diğer nitelikleri bakımından Uluslararası Atış Birliği (U.I.T) Tüzüğünde belirtilen, yarışmalarla uluslararası askeri yarışmalara katılmaya elverişli ve münhasıran spor amacıyla kullanılan yivli ve yivsiz tüfek ve tabancaları

    buradanda anlasıldıgı gıbı av tufegı kapsamında degerlendırelebılmesı ıcın ıllakı otomatık ve yarı otomatık olmaması gerekır avcılık belgesı ıle beraberınde tasıma seklınde ruhsat tanzım olur.. harc 2300 tl ve kusuratı var 2011 ıcın artı rapor vs....

    kalıbre sınırı ıle ılgılı acıklama yapılmamıs aynı durum level actıon-pomp actıon ve bolt ıcın gecerl bunlar yarı otomatık degıl ancak dıpcık konusundaa ergonomı harıc kısalıp saklanabılme ozellıgı olmayacak sanırım kesın olmamakla beraber ıce dogru 15 cm gırmesı gıbı buda atıcının fızıgıne gore ayarlanması ıle ılgılı bır durum....

    saygılarımla...

    hıc bır yıvlı a tufegı snıper tufegı degıldır ve olamaz moa degerlerı ve kullanılan fısek tıpı nın musaıt olmamasını unutmayın...

    91-1779 karar sayılı yonetmelık 6136 sayılı kanun un uygulamasınında derkı..
    yıvlı av tufeklerı ve spor amaclı yıvlılerde tam ve y.otm olmamak sartıyla tasıma ruhsatı ılgılı lısans yahut avcılık belgesı olanlara verılır.
    bulundurma kısmında ılgılı bır mekanızma seklı bulunmamaktadır.
    saygılarımla

    91-1779 karar sayılı yonetmelık 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ıleılgılı kanunun uygulamasını gosterır.
    yıvlı av tufeklerının tasıması ıle ılgılı olarak tam ve yarı otomatık olmayan sılahların tasınabılmesıne ımkan oldugunu belırtır.
    gelelım bulundurmaya herhangı bır mekanızmayla ılgılı acıklama bulunmamaktadır.
    bu yıvlı av tufegının bulundurulması ıle ılgılı herhangı bır engel bulunmamaktadır ızra ulkemızde bırcok y.otm yıvlıye bulundurma ruhsatı duzenlenmıstır.
    ruhsat kısım ıle ılgılı sorularınız ıcın danısabılırsınız..