Bu hafta Burdur'a asker götürüyorum , malesef bu hafatada gelemiyorum
sende pazar günü gel:)
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bu hafta Burdur'a asker götürüyorum , malesef bu hafatada gelemiyorum
sende pazar günü gel:)
Hava güneşli diyor ne dersiniz.?
şu dürbüne harcadığınla tam senlik bir vito alırdın arkaya kurulurdun ohhh
Yivsiz Tüfek Satın Alma belgesi ile Ruhsat aynı belge mi? Ayrıca, Yivsiz Tüfek Satın Alma belgesinin süresi var mı? Ben ayklaşık 10 ay önce çıkarttım bu belgeyi geçerliliği ile ilgili sorun olur mu?
Yivsiz tüfek satın alma belgesi adı üstünde zaten --- Ruhsat ise yivsiz tüfeğin işlendiği taşıma belgesi.
Yivsiz tüfek satın alma belgesi geçerliliği 1 yıl diye biliyorum.
hibe işlemleri nasıl yapılıyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı acaba babamın üzerine kayıtlı bir tüfek var ruhsat çıkarttırıp üzerime almak istiyorum da
önce yukarıda anlattığım ruhsat işlerini tamamla daha sonra baban sen ve ruhsatlarınızla birlikte emniyete gidecesiniz sonra devir alacağın tüfeği babanın ruhsatından süşüp senın ruhsatına işleyec ekler bu kadar
Resimleri işlerden dolayı unutmuşum akşama eklerim. Göktuğ sırf resimlerde çıkabilmek için bu defa içeri çay içmeye bile gitmedi. Akşam ilk iş resimleri atarım.
Resimde çıkarsam noter tespitinebir nebze gerek kalmaz hani..
Kamuran hocam resimler nerde..
yani Murat hocam işte koyduğumuz yeri biliyorsun tam anlamıyla hedefi karşılayamıyoruz birde bu hafta tahta hedefler getirdim büyük onları koyduk lastıklerın üstüne arkadanda destekledik hem yatayda hem dikeyde açılı pozisyonda duruyordu. birde kot farkı var biliyorsun 130 -140 kadar.
REVO'ların en çok hoşuma giden özelliği kurma kolu veya bolt olayı olmadan pelleti ağıza vermesine yarayan sistem.Bir sorum dürbün için, zoom'u arttırdığınız zaman 40 mm. ön mercek çapı küçük olması bakımından olumsuzluk yaratıyor mu?
Bununla birlikte atışlar cidden güzel hocam Espirili bir şekilde beyan edildiği gibi notere vs.'ye gerek yok.Mesafe yükseldikçe insanların detaylara karşı olan merakları da artıyor sadece olay bu.Çünkü mesafeler üst sınır derecelerinde.
benim dürbünün yaklaştırması max14 bu nedenle çok sıkıntı çekmiyorum fakat yüksek büyütmeli dürbünlerde muhakkak ön merçek çapını da büyük seçmek gerekiyor çünkü fokal alan x yaklaştırmada ancak ön mercek çapının büyüklüğüyle telafi edilebiliyor.
Teşekkürler Mustafa Bey
Eline sağlık Göktuğ
Teşekkür ederim Apollos .
Eline sağlık güzel atışlar. 3 haftanın acısını çıkarmışsın
Kar-çamur her taraf rezil birde ayazdan ve güneşten bir yanmışız sormayın
Anlayamadım şu noter olayını
Ankara Team in artık bir noteri var. herşey onaylı
Köksal ne telefonu hava parladımı koşacan çıkamadık biliyon 2 haftadır tek pelet atamadık. Uçtuk hemen bölgeye
buna niye noter- video istemedin Erdem hocam.
Ispat isteyen gelsin Ankara-Mühye Paintsign genelde her cumartesi -pazar oradayız. Beraber atar bakarız.Hem 4-5 kişi vardık gerçi
190 bar
fx pellet
50 mt rüzgarsız 5 atış
BULENTH arkadaşımız tarafından yapılmıştır.
[Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/090222/temp/lvw4y8m8.jpg]
170 bar
fx pellet
rüzgar yok.
oturarak tripod destekli 100 mt 5 atış.
A4 kağıt hedef
CTC 3.7 cm
[Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090222/temp/6whpzacv.jpg]
Daha Çok GösterŞimdi ruhsatıma baktım. Son aldığım tüfeği 8 ocakta almışım... Benden sonra hatta geçen ay alanda oldu aynı işlemler..
Siz 500e alın o zaman ne diyim google'a "Yivsiz av tüfeği ruhsatnamesi" yazın direkt ilgili mevzuatı okuyun hatta çıktısını alıp karakola veya bayiye götürün.
Bu arada Balıkesir - Bursa tarafında ruhsat alacak varsa ben aracılık yaparım 400ytl ye
Bu belgeleri toplamak günlerce sürecek iş değil ayrıca...
Alınan sağlık belgesinde sadece " psikolojik ve nevrotik bozukluğu yoktur" yazar.
Ufak tefek eksikler var tabi 5 yılda bir alındığı için kanunlar değişmiş oluyor ama en son hali böyle..
Sağlık ocağı yada il sağlık müdürlüğünden alınacak sağlık raporu.2 adet fotoğrafta buraya gerekli unutma.(yivsiz av tüfeği diye belirtirsen yardımcı olurlar rutin muayenesi var göz-psikolojik-duyu.)
Adli sicil kaydı(silah ruhsatı için diye mutlaka belirt sonra emniyette kabul etmezler.)
4 adet fotoğraf.
NÜfus cüzdanın ve fotokopisi
Sonra vergi dairesine 15,5 TL yivsiz av tüfeği harçı yatırıyorsun.
Bunları ayarla İl merkezindeysen İl emniyet müdürlüğüne yada ilçe de isen ilçe emniyet müdürlüğüne dilekçe yazıyorsun.
Not nufüsa dayalı ikamet sistemine geçilmişse bağlı olduğun bölgede ikametgah - nufüs kayıt örneğine gerek yok...kaymakamlığa yazı da eskiden yazılıyorda artık yazılmıyor.
Emniyette kaç tüfek alacağını belirt sana ruhsatınla beraber birde silah alma izni veriyorlar.Bu izinle av bayine git silahını al sonra SİLAHLA BERABER EMNİYETE GERİ GİDİYORSUN VE RUHSATINA İŞLİYORLAR..
O ruhsat ile tüfeğini istediğin gibi taşırsın ama AVLANAMAZSIN..!!!Avlanmak için ayrıca belgeler var istersen onlarıda yazayım.
Önce sertifika almak için kursa gidiyorsunbölgende MEB a bağlı bu kursu veren dersaneler muhakkak vardır..kurs 15 gün 130-150 TL sonra o belge ile Orman Müdürlüğünden Av harcı yatırıyorsun avcılar kulübüne üye isen 70TL değilsen 90 TL yıllık .
Bu belgeyide aldıktan sonra BOHÇACI DEĞİL AVCI OLUYORSUN.
Av izin sahalarını gösteren iline bağlı detaylı haritayıda Orman Müd. alabilirsin.
Av sezonunun açık olduğu tarihlerde ve izin verilen bölgelerde limitler dahilinde avlanabilirsin.Belgelerin sürekli yanında olacak.
3 haftadır tek pellet sıkamadım.