army tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

6,35 Solidler kargoya verildi yarın arkadaşların ellerinde olur muhtemelen ...

Ölçüler boy olarak: 10.3 - 10.5 - 10.8 olmak üzere üç çeşit... (10.3 AirArms ve şarjörü kısa PCP ler için düşünülüyor, 10.8 ler Daystate, Samyang, BT65)

Hangisi daha istikrarlı bakılacak ...

Bir terslik olmazsa belirlediğimiz ölçülerde 635 pelletler bugün yada yarın ilk olarak Akif bey , İzzet bey , Alparslan'a gönderilecektir...

Akif bey ve İzzet beyin(ve arkadaşlarının) fikirleri doğrultusunda karar alınacaktır bu neticeye göre verilecek ölçüden başka şekilde üretim düşünülmemektedir...

Sözkonusu ürün, kendi başınadır ve sarf malzemesidir. Yani herhangi bir ünitenin yedek aksamı değildir veya kendi başına üniter bir özelliği yoktur. Dolayısıyla bu ürün faydalı model grubuna girmez. Canınızı sıkan şahıs konuyu bilmemekle beraber şansını denemiş. Bu tarz ürünler patent gerektirir. Bir sistem içermediği için de, en küçük bir ölçü farkı, ortaya farklı mamülü koymuş olur. Yani değil faydalı model, patent iddiası bile olsa bu şahsın bir işine yaramaz. Bu da bir yana, söz konusu model, patent bakımından piyasa ömrünü tamamlamıştır, alınan patentin durdurma gücü de yoktur. Bahsettiğiniz ürün anonimleşmiş vaziyettedir.

Kafanıza takıp canınızı sıkmadan, işinize devam edin derim.

Başarılar.

Olaya noktayı koymuşsunuz ...

İpucu vereyim incemehmet firmasını aramış adam(Türk birisi) komisyon istemiş , solid üretirken ona yıllık komisyon verecekmiş firma ... Nedenmi ? o faydalı model ruhsatı almış yada alıyormuş dolayısıyla ona komisyon ödemesi gerekiyor !!! ... Yani solid pelleti sanki ilk o üretiyor, Elley wasp denen bir pellette dünyada hiç üretilmemiş !!!

şahsıma söylendiğine göre adamın biri "faydalı model" aldığı gibi bişeyler söyleyip firmayı aramış, yıllık komisyon istemiş çıkartılan ürünlerden ...
    Yada size satayım demiş aldığı her ne ruhsatı ise ... Ürününün çalındığını söylemiş (elley wasp diye bir pellet yok gibi)
    Mahkeme izin gibi bişeyler demiş anladığım kadarıyla bişeyler koparmak istiyor... (Aslında ürün gerçekten herhangi bir şahsın çıkardığı dünyada ilk ürün olsa o zaman gerçekten hiç itiraz etmeye bile gerek yoktu o zaman haklıdır deyip kenara çekilmek gerekirdi)

Firmaya hiç muhatap olmayın gitsin elinden ne geliyorsa yapsın dedim...

Herhangi biri hakkında konuşmuyorum genel olarak diyorum ki :
    Koca Türkiye dar mı geldi ? İmal ettikleri ürünleri alan olmuyormu ki komisyon peşinde koşuyor insanlar ? Havadan para kazanmak isteyen olabilirde firmaların havadan para vereceğini sanmıyorum...

Not: Ruhsat durumuna bakıldı tescil numarası yazılmamış tescil edildimi şu an için bilemiyorum ancak ruhsat tescil edildiği gün "hükümsüzlük davası" açılacağını bilmesini isterim... 10 sene civarı üretim yaptığı söylenen ingiliz Elley Wasp pellet delil olarak sunulacaktır...

Küçük bir bilgi :
    TPE'nin patentlerde yenilik incelemesi yaptığı söylenmekte ancak faydalı modellerde yenilik incelemesi yapmadığından neredeyse her başvuru tescille sonuçlanabilmekte ancak tescili müteakip faydalı model hükümsüzlüğü talep edildiğinde de mahkeme kanun gereği tedbir vermektedir. Dolayısıyla Tescili müteakip derhal Tedbir İstemli - Hükümsüzlük davası açılacaktır...

Bilgiler için teşekkürler... Emek harcayanlara teşekkürler ...
    Diğer numune talepleri iptal edilmiştir ... Yapılan görüşmeye binaen firmanın bugün aldığı karar itibarıyla bir terslik olmazsa; 11mm ,10.8, 10,3 uzunlukta numune çıkartılacak...İsteyen uzunu kullansın isteyen kısayı ...

6,35 Solid Pelletlerin testleri başladı, testlerde pelletlerin şarjöre biraz uzun gelme problemi oldu , o sorunu kısa zamanda çözmek için gerekli teknik bilgiler verildi ...Bir hafta içinde yeni testi yapmayı planlıyoruz... Eğer iyi netice elde edersek neticeyi buradan duyuracağız...

Çok güzel atışlar, tebrikler.

Pelletler, bu mesafelerden tenekeyi iki taraflı delebildiğine göre bayağı bir enerji taşıyor demektir. Condor'u standart mı kullanıyorsunuz, yoksa yay değişimi, daha ağır çekiç, valf ayarı vs. gibi bir takım değişiklikler yaptınız mı? Eğer bunları da forumda paylaşabilirseniz, tüm Condor kullanıcılarına ve sevenlerine daha iyi fikir vermiş olacaksınız.

Bir Condor sahibi olarak bende benzer atışlar yapabilmeyi isterdim, ama bende 100 metre'den öteye kabiliyet yok ;) . Biraz da uygun mesafe bulup denemek kısmet olmadı. Umarım bir gün sizin oralara yolum düştüğünde beraber deneriz.

Çalışmalarınızın devamını da bekliyoruz.

Condor modifiyedir, tüpdeki yayı yumuşak yayla değiştirdim , tüpün ucundaki mantar kafa tornada tek parça yaptırdım (modifasyon için değilde kırıldığı için) ağır çekiç yaptırmıştım ama kullanmıyorum, çok güç çok hava sarfiyatı demek o sebeple aşırı güç kullanmak istemiyorum , zaten düşük güçtede bayağı bir güç var...

İlginç gelecek ama ; Atışları düşük güçte yapıyorum, 2 güç ayarında yapıyorum (12 güç ayarı var bilmeyenler için)...

Ziyaretime gelirseniz 150 - 200 metrelere atmak isterim sizinle , isterseniz benim condor ile atarsınız PCP getirmenize gerek yok...
    Yolunuz düşerse mutlaka beklerim ...

160 metre mesafelerden çok iyi atışlar ve ciddi bir güç.. Paylaşım için teşekkürler. Vaktiniz olursa birde silahın fotoğraflarından koyunda gözümüz şenlensin.. :D

Teşekkürler ...

http://imageshack.us/a/img840/4025/condorsssbeyaz.jpg ( eski bir resmi )

Dürbün değişti Vector kullanıyorum...

birgün uygun bir alanda ankaralı bir hobidaşımızın izni ile kullanmak isterdim. sumatra ile karşılaştırmak istiyorum.

Sevgili Hemşehrim , şu an İstanbuldayım İstanbula yolun düşerse beklerim ...

AirArms S510 Fac ile tam karşılaştırmak üzereydik hava karardı , ilginç bir deneyim olabilirdi ... kısmet değilmiş...

Ufak bir karşılaştırmayı paylaşayım : AirArms orjinal ceketi ile 200 Bar - Condor özel Moderator 235-240 Bar da : Condor daha sessiz gibi geldi !!!

Beyler h.ilalavdaki ince mehmet 25 grain pellet 6.50 TL den satılıyor , sizce alınır mı , kullanan var mı ? Yüklü miktarda almayı düşünüyorum da.

Kırmızı ve mavi kutuları soruyorsanız birinin testlerini yaptım, pellet gönderdiğim arkadaşlara da söyledim isabetinden memnun kalmadım ... Belki başka PCP'lerde farklı birşey elde edilebilir ama bilemem... Ayrıca pelletin kafa kısmı condor un namluya rahatsız edici şekilde sıkı giriyordu... Kargo parasını karşılarsan denemen için numune gönderebilirim...