Not : Uzun mesafe pelletleridir bunlar en az 100 metreden fazla olmalı , 10 metrede denemek için test edilmedi - Testler uzun mesafe de yapıldı ...
23 Graini bayağı rüzgarlı havada test ettim 265 metrede , rüzgardan aşırı şekilde etkilendiğini sanmıyorum...
army tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bizlerin dogru yonlendirmesi,cozumun bir parcasi olmamiz halinde eminimki İnce Mehmet cok daha kalitelilerini ortaya cikacaktir
Hersey bir kenara 23-25 grain diyoruz,6,35 cal diyoruz Mehmet bey dikkate alip elinden geldigince havali camiasina hizmet veriyor, vermeye calisiyor Ve bence en onemlisi paramiz yabancilara degil yerli sermameyeye aktariliyor.Bu bile takdir edilmesi gereken bir konuÜzerine bastınız daha kalitesinin testini akşama doğru yaptım, avrupa ve türk pelletlerden hangisini isterseniz karşılaştırmaya hazırız... :
Condor SSS - 265 ve 262 Metre Grupman Çalışması -2-sitelerine az da olsa özen göstermeleri gerekiyor reklam olmadan alıcının gözünü çalmadan satış olmaz
Üstad öncelik isabet olduğundan öbür ayrıntılarla uğraşılmıyor pek... Önceki Test için kutuya konulan pelletlerin kutusuna baksanız eve sokmazsınız belki ...
Bu iş tamamen arz, talep meselesi... Talep var ise, kalite de yıllar içinde artacaktır, kalite arttıkça maliyetlerden dolayı fiyatların artması da kaçınılmaz olacaktır.
Daha 3 yıl önce dahi İnce Mehmet'in bırakın tüfekle atmayı, tüfeğe konulacak kalitede dahi pelleti yoktu. Ama havalı tüfeklerin lunaparklarda veya balon patlatma dışında da kullanımı pek yoktu. İddia ediyorum, 5 yıl önce bir JSB'nin ismini duymuş havalı silah kullanıcısı dahi yoktu. Son 3 yıl içerisinde havalı silahların ülkemizde daha çok tanınması, daha kaliteli tüfeklerin gelmesi, forumlar vasıtası ile bir çok hobiseverlerin daha çok bilgi sahibi olması gibi nedenler ile talepler başladı ve o güne kadar alay konusu olan İnce Mehmet firması, elbette bir JSB kalitesinde olmasa dahi düzgün atış yapılabilecek kaliteli pelletler üretmeye başladı. Kullanıcılardan gelen ve teknolojik gelişimin getirdiği bu istek olmasaydı, elbette İnce Mehmet'te bildiğiniz eski pelletler ile üretime devam edecekti ki bu ekonominin bir gereği, yani arz-talep dengesi. Aynen Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olmasına rağmen Koç'unTofaş'ının yıllarca Türk Milletine Hacı Murat'ları ve kuş serisi arabaları yıllar boyuna kakaladığı gibi...
JSB'yi, İnce Mehmet ile kıyaslarken fiyat olarak da kıyaslamak daha adaletli bir yaklaşım olur. Türkiye'de kaç havalı silah kullanıcısı JSB'ye verdiği parayı, aynı kalitede üretse dahi bir İnce Mehmet'e verir? İnce Mehmet'in ilk çıkardığı 32 grain'lik solid pelleti bile ilk piyasaya çıkış fiyatı yüzünden az eleştirilmedi, fiyatı geri çekmek zorunda kaldılar. Bir firma, fiyatını geri çekiyor ise bunun bir kısmını edeceği kar oranını azaltarak karrşılıyor ise ise kaçınılmaz olarak bir kısmını da üretim maliyetini, dolayısı ile kalitesini düşürerek yapmak zorunda kalacaktır.
Özet olarak "nekka köfte, okka ekmek" diyebiliriz...
Ooo Hocam hoşgeldiniz ...
-
Paylaşan ve bu şekilde güzel çalışmalar yapan arkadaşların hepsine çok teşekkürler.
Saol Mustafacım ...
bende uzak mesafede isabet konusuyla hastalik derecesinde ilgileniyorum ama ne teknik bilgim ve ne de 300 m atacak bir alanım var. Bunları nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Ama yapanlara hayranlığımı saklamak gereğini duymuyorum.
Yeni İncemehmet 23 Grain pelletleri dene bence çok kuvvetli tüfek olmasada 30 yada 40 fpe ile 200 metre üzerine atabilirsin belki... Tüfeğin güçlü değilse 30 graini atmak zor olabilir... Düşme yapıyor o mesafelerde ...
-
2 Grupman Çalışması :
Atış yapılan 2 Hedefden 265 metrede olana 5 Atış - 262 Metrede olana 5 atış yapıldı
262 metrede olan hedef atışlarda yerinden bayağı oynadı , 265 metredeki kıpırdadığını görmedim...
Hedeflerin yanına gittiğimde bayağı şaşırdım , ben aşağıdakinde iyi isabet bekliyordum yukardaki hedefde çıktı...Aşağıdaki atışlar bayağı rüzgarlı bir havada yapılmıştır... (Ara ara insanı hafifce itiyor)
Yeni 23 Grain İnceMehmet pelletlerin hem testi, hem rüzgarlı havada testi ile Grupman yapma çalışması...Not : Şahsi kanaatim Şimdiye kadar böyle bir pellet test ettiğimi düşünmüyorum, hem şekline hem namluya oturmasına hem isabetine
tek kelime ile bayıldım...
Solid pelletlerin içerisinde bir numara olmaya aday ... Rüzgardan çok fazla etkilendiğini düşünmüyorum şahsi kanaatim...
Özetle : Şahsi kanaatim Tahminimin üzerinde süper bir performans (Condor ve Pellet birbirini sevdi galiba)...
Havalı silah camiasında eskilerden bir ağabeyimizi davet ettim onun yanında yapacaktım atışları fakat şehir dışına gitme
durumundan dolayı gelemiyor...Yeni 23 Grain İnceMehmeti, Türk yada avrupa hangi pellet olursa olsun 250 metre üzeri mesafede karşılaştırma yapabiliriz...
Bir numara olmaya aday olduğunu düşünüyorum ...[Resim Engellendi: http://img94.imageshack.us/img94/7519/265metreyeni23grain.jpg]
[Resim Engellendi: http://img36.imageshack.us/img36/336/265metreyeni23grain2.jpg]
[Resim Engellendi: http://img507.imageshack.us/img507/4482/262mt23grainyeni.jpg] -
yavhu muhterm bu atışlarının üstüne biz ne ile atsakta gurup yapsakta paylaşsak.şimdilik ancak şapka çıkarırız biz resim ise karakalem çizeriz artık.
Estğ... Ben senden ümitliyim (süper modifiye AT44 ün ile) ... -
Mehmet İnce Türkiyedeki 50fp üzeri güçteki havalı silahçıları, mermi bulamadığı için tüfeği vitrine kaldırmaktan kurtardı. Bundan sonra yapacakları da ilgiyle izlenir mutlaka.
Tabi ölçü konusunda aynı fikirde değilim. Atış alanı sıcaklığına düştüğünde dahi çapı 5,52ye inmemiştiBilemiyorum condorun namluya güzel oturuyor... Önceki üretimden kaldırılan bol geliyordu ...
-
bugün 260 metrelerde hedef vurulur yarında gurupmanı yapılır.sonderece başarılı buluyorum atışlarını.durmak yok yola devam...
Teşekkürler hemşerim de senin çalışmalar ne zaman daha çok bekletecekmisin bizi ??? -
Doğru , bu yüzden 40 fpe. + tüfekler için biçilmiş kaftan .
Daha altında da kullanılabilir hatta daha ileri gideyim yaylıda da kullanılabilir ... Ben condor da düşük güçte kullanıyorum , çok yüksek güçle atmaya gerek yok grup için atıyorsanız... Bugün 25 grainleri denedim uzun mesafede rüzgardan da çok aşırı etkilenmiyor gibi geldi ...
-
Solid merminin kalıptan çıkınca soğuma sırasında küçülürken 5.52 ye gelmesini tutturmak bile ciddi bir kimya bilgisi gerektirir , hem kutuda yamuk etekli pellet ayıklama derdi yok hepsi kalıp
Şu kadar söyliyeyiim ilk üretilen 23 grain namluya bol geliyordu, gereken yapıldı 2nci üretilen numunede bu sorun ortadan kalktı pellet öyle güzel oturuyor ki ... Bu aradaki fark çok ince , yani eksikliği düzeltmek bayağı bir ustalık gerektirir...
-
Adamlar 30 grainin benzerini 30 - 40 tl ye satıyor , incemehmet in bu işi başarması bence takdir edilmesi gerekn birşey , 30 senelik bir tecrübe den bahsediliyor...
Eleştirmeden önce öcelikle türk üreticinin hevesini kırmamalı ikincisi 30 -40 tl lik aynı grainde yada yakın bir pellet alınır uzun mesafede karşılaştırılır sonra eksiklik görülürse yazılır.. Hiç atmadan görmeden eleştirmeye başlamak önyargısına düşmemeli ...
Hem fiyatı ucuz hem uzun mesafede isabetli bir pelleti eleştirmek garip biraz...
Son olarak arkadaşımız 6,35 pelletlerin testlerinde iyi bir netice elde edilebilirse daystate firmasına göndermeyi düşünüyor ,yazışma yapmış numune istemişler ...
Daystate numune istemiş siz eleştire durun... -
bence başarılı bir çalışma olmuş o mesafede rüzgar ısı nem bir çok faktör var ellerinize sağlıkTeşekkürler ... Nem oranının atışlarda etkisi oluyor sanki pellet daha fazla düşüyor ...
-
Yeni olan ürünlerde eksiklikler olabilir ancak şu varki bu pelletlerin üretiminde 1nci öncelik isabet olduğu için yok resim yok ambalaj gibi şeylere en azından ilk etapta dikkat edilmedi ...
-
Bir resim bile koymayı beceremeyen firma pellet yapmış , gözümüz aydın , kulaklarımız manisa.
Resimler uğraşmıyor , 200 - 250 civarı metrede isabetli atışlarla uğraşıyor ...
-
uzun mesafe atışlar yapmışsın, eline emeğine sağlık (daha öncede yazdım bunu). dediğin gibi o mesafeler hedef koymak için 3-5 kere yürümeyen, pelletin vuruş yerini görmek için uğraşıp sıfırlama yapmayan bilmez ne yaptığını.
ben 150-200-250m lere atmadım (aslında attım ama bunlar gibi olduğundan hepsini grupman diye paylaşmak yanlış olurdu, hatta 353m atmışlığımda var) , onun için hakkıyla yapanı ancak tebrik ederim. emeğine ve azimine saygı duyarım, bir rahatsızlıkta yaşamam bu konuda .
benim baştan beri anlatmaya çalıştığım şey grupman ile uzak mesafe atışları farklı. Sen uzak mesafe atışlar yapmışsın kabul, ama ben buna grupman demem. Eğer diğer 2-3 atışında hedefte olsaydı ve bunu ölçüp yazsaydın grupman olurdu.
bu memlekette doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.
onun için:
"bravo, mükemmel atışlar ve grupman yapmışsın. tebrikler, darısı başımıza. hemen güçlü bir silah alıp 260m de 8.5cm grupman yapayım" demek isterdim, ama malesef diyemem... kusura bakma.
bişeyler ispatlamak için değil ama tanışmak için bir haftasonu Ankara'ya davet ediyorum seni, imkanın varsa buyur gel. tanışır ve istersen beraber atışta yaparız, 200-250m çıkar bizim alanda.
iyi günler.
Dediğinize katılıyorum en baştan grupman çalışması yazmak gerekiyordu , ancak daha sonra düzeltmek mümkün olmadı... Sevgili hemşehrim O konudaki uyarınızı dikkate alıcam bir daha ... teşekkürler uyarılar için... Ankaraya davet için ayrıca teşekkür ederim ancak şu ara istanbuldayım , istanbula gelirseniz misafir olarak beklerim ...
-
öncelikle yazdıklarım ile yazdıklarını bir daha okumanı öneririm, özellikle ilk cümlemi.
ben şimdi 300m de hedefi bir kere tutturup sonrada grupman diye yayınlarsam ne olacak? bu işi sulandırmış olmayacak mı?
bu işten hiç anlamayan birisi hızlıca fotolara bakıp " vay, condor 262m de 8.5cm grupman yapıyormuş" deyip alsa , sonrada 5te3 mü 6da 3mü emin olamasa, sana "hemşerim benim silah vurmuyo, sen böyle böyle demiştin, sana güvenip aldım. ne yapacaz ?" dese ne olacak?silahın/sen 50m de 5 atış ,tek delik yapmıyorsa kusura bakma 262m sine inanmam. Çünkü hiç bir silah 50m de dağıtıp 200m ötesinde pelletleri bir araya toplamaz, toplarsa da şans işidir, 1 kere olur. Bir haftasonu silahımla sabahtan akşama uğraşıp 300m de A4 kağıda 5 atış isabet ettirebilirim belki? Bu, steyr silahımın 300m de 20-25 cm grupman yaptığını göstermez. Foruma 50m grupman koymuşmuydun hatırlamıyorum. Ona bakacağım şimdi, bu arada sen bilirsin ama mesafeyi arttıracağına önce 150-200m lerdeki grupmanlarını küçültsen daha iyi olurdu.
Senin de dediğin gibi buna grupman çalışması/denemesi desen bir lafım olmazdı, ama grupman diye başlık açınca sulanmış oldu.
KA yı tanırımda konuyla alakası nedir? onu çözemedim.
inanmayan gelir yanında atarız burda konuşmaktansa atışlarla konuşalım ... bu atışları rahatlıkla yapıyoruz o sebeple isbatına da hazırız ...
Sorunun sebebi şu kendisinden başka kimsenin böyle atışlar yapmayacağını sanan ancak isabetli atışlar yapılınca da huysuzlanan tipler var
...Airforce Condor 152,9 mt
150 metrede grupman var zaten bakarsın ... -
https://www.airgunturk.com/www.incemehmet.com da resimler var ama pek net değil ama en azından bir fikir verir...
6,35 pellet atışlarını yanlış hatırlamıyorsam burada bir arkadaş yayınlamıştı... -
İnceMehmet 23 grain ve 25 grain Pelletler çıktı... (Uzun mesafe atışlarını yapıp isabetlerini yayınlamaya çalışacağım)
Uzun Mesafe atışı yapmak isteyipde PCP leri Daystate , Condor , Evanix, Samyang gibi güçlü olmayanlar için avantaj ...
-
-
Kadir teşekkürler ...
-
condor 16gr peleti 1300küsürle atıyor.
İsacım... 12 güçte 80 fpe de atıyor demişdi Rüşdü Ağabey ... Acaip bir güç ...
Ama grup çalışmasında çok güçlü atmaya gerek yok ...