asil tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

adam ne güzel atıyor g;$i
    http://www.youtube.com/watch?v=Mg3f1D…;feature=g-hist

abd de adamlar her türlü sılahı rahatça edinip kullanıyor hatta arasıra ergenler piskopatlar okul sinema basıyor en son örneği Batman ın premieri
    Discovery i de Amerikan silahları adında bi program var Gun smoke adındaki silah dükkanını gösteriyorlar adam dükkana geliyor m16 dan sıkıldım daha büyük bi şey lazım deyip dükkanda gördügü 2. el Barrett 50. cal ı 12000 doları verip bir iki kağıda imza atarak alıyor elini kollunu sallayıp dükkandan çıkıyor kılıfa koyayım millet görmesin zahmetine bile katlanmıyor adam 8o

Hocam sizce Ultramı almalıyım yoksa normalmi ama Ultra nın görünüşü pek hoşuma gitmedi.

adamlar ultra model için sadece 25tl fark alıyor light tan daha güçlü namlusu daha uzun iş sadece namlu ve 4 pompa değil her pompa için ürettiği güç daha fazla bende genelde 2 pompa da kullanıyorum bence başka marka olsaydı light ile ultra model arası fiyat farkını daha fazla tutardı.
    ayrıca o uzun namlu banada çirkin geliyordu ancak silahı eline alınca namluyu hiç önemsemiksin aklına bile gelmiyecek ve ilerde uzun namlu avantaja dönebilir moderatör falan takarak farklı şekiller verebilirsin ve 4 pompada resmen gürlüyor tüfek sesi çıkarıyor 8o
    hem yaylı hemde pcp kullanmış birisi olarak söylüyorum resmen pcp konforu 0 sarsıntı ve bendeki at44 ile kıyaslamıyacak kadar hassas tetik almanlarında PCA zoraki ile aynı sistem tabancaları var hw40,hw75 ancak ürettikleri güç düşük 125m/s olmalı zoraki deki gibi pompa yaptıkça güç artmıyor mühendislikleri ile ünlü almanlara bile farkı koymuş atak arms g;$i
    zorakiyi aldığım yerin sahibi piston u almanyadan ihraç ediyorlar demişti aklıma takılan şu madem öyle neden zorakiden daha iyisini yapmadılar belkide onlarında yeni projeleri vardır ancak fiyat zoraki kadar makul olmaz
    atak arms yeni projesi var namlu boyu 30 küsür cm sanırım tüfek olucak merakla bekliyorum hp 01 ultrayı aldım stoeger x20 yi kullanmaz oldum yeni çıkacak olan tüfek belkide at44 ü braktırır bana.

Hemen düzeltici bir bilgi daha: Zaten kimyasal formülündeki N2 sembolü de Nitrojen'den gelmektedir. Azot (Nitrojen) yanıcı değildir. Havanın içerisinde yanmayı sağlayan %21 olan oksijendir. Bu oranı %12 ve altına indiririrseniz yanma olayı gerçekleşmez. Bu neden ile Azot (Nitrojen) gazlı söndürme sistemleri, yangın söndürme amaçları ile kullanılmaktadır. Zaten şu anda yaptığım iş Siemens'de Gazlı Söndürme Sistemleri Uzmanı olarak çalışmamdır.

bilgi için sağolun

Evet konulan gaz nitrojen veya daha genel adı ile Azot gazı. Contalama sistemi çok iyi yapıldığı sürece sızdırma yapmaz. Zaten benzer pistonlar otomobil bagaj kapaklarından, motor kaputlarından, mobilya çekmece ve kapaklarına kadar çok geniş bir alanda kullanılıyorlar.

Ayrıca Azot (Nitrojen) gazının molekülleri daha büyük olduğu için sızdırması daha zor. Bu neden ile uçak lastiklerine (ve son zamanlarda oto lastiklerine) azot gazı basılıyor.

Son bir bilgi: Azot'mu, Nitrojen'mi ? Bildiğiniz gibi Osmanlı'nın son dönemlerinde ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında Fransızca öğrenmek (veya konuşurken araya Fransızca'dan alınma laflar tıkıştırmak) pek bir moda idi. Dilimize geçen pek çok kelime gibi Azot'ta aslında Fransızca 'Azote'dan gelir. Ancak 1950'lerden itibaren soğuk savaşın da etkisi ile pek bir Amerikan hayranı olduğumuzdan İngilizce ön plana çıktı ve Türkçe'ye İngilizce asıllı bir çok kelime girdi. Bunlardan biri de Nitrojen. Yani Fransız'ların 'Azote' dediğine, İngiliz'ler 'Nitrogene' diyor. Biz de eskiden azot diyorduk, son zamanlarda nitrojen (veya kısaca Nitro) demeye başladık. Aynen zamanında Fransızca'dan geçen Plaj 'Plage'ı şimdi beğenmeyip yerine İngilizce 'Beach Club' yaptığımız gibi...

Not: Yukarıdaki yazıyı yazdıktan sonra bir okudum ve saydım ki, Azot ve Nitrojen dışında bagaj, motor, kaput, mobilya, gaz, molekül, lastik, moda... gibi bir çok yabancı dilden dilimize geçmiş bir sürü kelime kullanmışım. Günlük hayatımızda bu tür kelimeler o kadar çok ki, bizler Türkçe konuştuğumuzu zannediyoruz :rolleyes:

şahşen azot un diğer adının nitrojen olduğunu bilmiyorum 2 sini birbirinden farklı gazlar zannnediyordum sayenizde bişey daha öğrendim sağolsun atmosferin %78 azot denidi hep bi Allahın kuluda çıkıp atmosferin %78 nitrojen dir dememişti öğrenim hayatı boyuncaki öğretmenlerim dahil 8o g;$i
    dünyamızda amma çok yanıcı gaz varmış

sen bu hatalı kalibre olayını kafanda aşmıssan sorun yok öyleyse hayırlı olsun keyifli atışlar dilerim bende 4.5mm ciyim aslında nedeni uzak mesafeye atmıyorum en nihayetinde 20-30m mesafede soda şisesi kırıyorum hem 4.5mm pelletler daha ucuz tahribat konusunda 5.5 ile arsında dağlar kadar fark yok (2 kalibreyi de kullanıyorum)