Ben de gördüm onu. Şimdi PCP/havalı tüfek "koleksiyonumu" genişletme çabamda iki hatta üç Hatsan modeli arasında kaldım: Dominator, Proxima ve Mod 99. Fikri olan?
Proxima için yorum yapamayacağım. Kullanmadım. Dominatör ve Mod 99 için konuşabilirim sanırım. Dominatör alttan, mod 99 namlu kırmalı. Bu açıdan aralarında fark var. Bir diğeri, dominatörün ağırlığı biraz öne doğrudur. Alttaki levyeden kaynaklandığını sanıyorum. Ancak, Klon bir tüfek olduğu, hatsanın isabetlilikte en başarılı tüfeği olduğu bu forumda bir zamanlar yazılıp anlatılmıştı. Atışı, kurulumu güzel bir tüfek.
Mod 99'un LE varyantını uzunca süre kullandım. Dengeli bir tüfek. kilidi sayesinde namlu tokatlama derdi yok. Keyifle kullandım. Şu an elimde 4.5mm mod 55 ve 5,5mm mod 135 qe var. Her ikisi de namludan kırma.Mod 55 hak ettiği değeri bulamamış güzel bir tüfek bence. Mod 135 qe ise güç ile isabetliliği buluşturmaya çabalamış. Güzel olmuş.
Ancak, güç denince hiç biri webley patriot gibi değil elbette. O bambaşka bir klasmandı.
Kanaatimce mod 100x, dominatör, mod 99, mod 135 qe, mod 55x, mod 87 gayet alınabilir tüfekler. ilk ikisinde biri ile diğerlerinden biri olabilir bence.