mcema tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Şimdi aynı düşünceler içerisinde ne var ne yok diye yıllar sonra foruma bir giriş yaptım.Eski profilim mevcut ama giriş yapamadım başka bir isim ile bir uyeligim daha vardı onla girişi yaptık :))) eski günlerini çok özledik Cemal kardeşim yine o tadı yakalamak biraz zor gibi…eski kullanıcı adım Getboga forumda çok yazım vardı …

Rumuzunuzu hatırlıyorum. Nasılsınız? Geçen zamanda hobiyle ilginiz devam etti mi?

16 yıl önceki forumu özledim. O dönemde değerli insanlar, hepsi bir birinden önemli inceleme ve eleştirileriyle sadece hobinin değil tüm bir sektörün buz kıranı gibiydiler. Ona benzer bir yaklaşımla sonrasında zetax ve metehan gibi kişiler değerli katkılarda bulundular. Ancak bir çok insan zamanla bir kenara çekildi ve yerleri boş kaldı.

Striker 1000s modeli güzeldir. Benim önerim bu tüfekte bulabilirseniz 4.5mm olanını almanızdır. Piyasada kalmamış olabilir.

Ayrıca mod55s modeline sahibim. Bu tüfekte de 4.5mm olanıdır tavsiyem. Hak ettiği ilgiyi göremediğini düşünüyorum. Her iki model de kolay kurulumu, yeterli menzili, cevizinin kalitesiyle yakışıklı silahtır.

Yaylı tüfeklerde tahribat yani güç isteğiyle isabet genellikle birbirleriyle çelişen isteklerdir. Bu ikisini iki ayrı uç olarak değerlendirirseniz, kendinize uygun bir gri ton yakalayabilirsiniz. Örneğin Dominator gücü Mod 135 QE'den az ama isabeti daha yüksek bir silahtır. TX 2000'in iyi bir replikası olduğu söylenir. Hatta bu silahı Zetax gücünü bir miktar düşürüp ve mazı modifikasyonlardan sonra çok isabetli hale getirdiğini mesajlarında bulabilirsiniz. Bu güçteki tüfeklerde 5,5mm tercih edilir. Keza pelletin etek büyüklüğü ve pellet ağırlığı hem daha yüksek bir gücü taşımaya hem de kararlılığa etki eder. Ayrıca kütlesi fazla olduğundan momenti de yüksek olduğundan kabul edilebilir bir menzilde tahribatı da iyidir. İsabet biraz daha ön plana çıkarsa daha az güçlü tüfekler de tercih edilebilir. Bu durumda 4,5 mm pellet kullanabilirsiniz.

Bu güçteki tüfeklerde benim tercihim 4.5 mm'dir. Yaklaşık aynı güçteki mod55s tüfeğimde kullandığım kalibre de bu. İhtiyaç duyarsanız 4.5mm'nin daha ağır pelletleri ile de atış yapabilirsiniz. Daha uzun mesafede daha isabetli atışları mümkün kılar.

Merhaba arkadaşlar,

Kovid-19 salgınında muhtemelen geometrik artış dönemine girmiş bulunuyoruz. Başka ülkelerdeki deneyimler 100 aktif vakadan sonra çok hızlı artışın olduğu ve ölümlerde birden yükselişin olduğu bir dönemin başladığını gösteriyor. Sorunun ciddiyetine uygun olarak:

1- Ellerimizi sık sık yıkayalım,

2- Temaslardan sonra dezenfektan, kolonya vb. ürünlerle elimizi dezenfekte edelim,

3- İşverenlerimizden 1/10 çamaşır suyu çözeltisi isteyelim. Vermezler ise kendimiz götürelim. Bir fıs fıs içine koymanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bununla çalışma masası, alanı, kapı kolları, koltuk/sandalye başlarını temizleyelim.

4- Mecbur olmadıkça dışarı çıkmayalım.

5- Yaşlılarımızın korunmasına ayrıca özen gösterelim. Onların bulunduğu ortamlara giriş ve çıkışlarımızı azaltalım. El öpme ve sarılma davranışlarımızdan bir süre için vaz geçelim.

6- Dışarıda giydiğimiz kıyafetlerle asla evde oturmayalım. .girer girmez banyo vb. bir yede üzerimizi değiştirelim. Çıkarken de aynı alanda giyinip çıkalım, kıyafetlerimizi kısa programda bile olsa sık sık yıkayalım.

7- Yakınlarımızı telefon ile arayarak moral destek verelim.

8- Cami, cenaze merasimi, karşılama, uğurlama, toplantı, atış buluşması vb. toplu halde olmamızı gerektiren ortamlardan uzak duralım.

9- Sağlık çalışanlarına destek olalım, unutmayalım muazzam bir iş yükü ve riski ile karşı karşıyalar.

10- Bilime ve bilim insanlarına güvenelim.

Herkese geçmiş olsun.

her kalibrede mi yapıyordu bu testte ilk defa duydum açıkcası

O dönemlerde yapılan atışların fotoğrafları da vardı ama maalesef forum arşivinin hafızası olan bu fotolar silindiğinden ancak değerlendirme metinlerini bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Söylenen, pellet ağırlığı ile pellete uygulanan gücün çok dengesiz oluşu idi. Bu nedenle bu incelemeleri yapan arkadaşlar Mod 125, Webley Patriot gibi silahlarda 5.5mm ve bir miktar ağır pelletleri öneriyorlardı.

Merhaba herkese. yeni bir vortex 125 sniper almayı düşünüyorum. namlu hızından dolayı 4.5mm almayı planlıyordum. bayiiye gittiğim zaman satıcı arkadaş 4.5 kalibrede her saçmayı atamazsın 25-30 metreden sonra grupman yapamaz vs diye anlattı. daha önce tecrübe eden var mı? malum namlu çıkış hızı kağıt üstünde 380m/s

Satıcı pek haksız sayılmaz. Mod 125 türü silahların pellete takla attırdığı 6-7 yıl önceki incelemelerde vardı.

Tüm dostlara selam lar.Emekli Astsubayim g-3 ten MP5E M1 den THOMSON a bir sürü tufekle atış yaptım ve hedefi tutturdum ama bugun elime gecen Hatsan striker 1000 x beni sinir hastasi etti.Dürbünelde dürbünsuzde 5 metreden sonra hedefi vuramiyorum .Acemilikmi yoksa sıfırlama ayarlarımi anladım. DÜRBÜN 9X32 ama dürbünsuzde kötü. 20 YIL önce sarsılmaz havali tufegimle kuş avlarken şimdi 5 metre den sonra bira kutusunu zor vuruyorum.Sizce yapılması gereken bir şey ler varmıdır saygilarimla.

Dizelleme bir miktar dağınık grupmana neden olur. 15-20 m'de sabit destekli atışlarla yaptığınız bir grupmanın görselini gönderseniz daha iyi olur. Bakalım sorun bu mu, atışlar çok mu dağılıyor, yoksa nişan hattının çok dışında bir alanda mı toplanıyor. Buna göre yorum yapmak daha sağlıklı.

Malum hava şartları kötü. Madem dışarıda atış yapmak mümkün değil, ben de eldeki olanakları bir miktar zorlayarak bir miktar atış yaptım. Hatsan Mod 55S 4.5mm ve Hatsan Striker 1000X 4.5 mm tüfeklerle yaptığım atışlarda kullandığım pellet Spoton Dome 4.5mm oldu. Her iki tüfekte de Optima 3x12-44 dürbün kullandım.
    Değerlendirmeyi siz hobidaşlara bırakıyorum.

Hatsan Mod55s ve Striker 1000x

Merhaba,

Dün biraz rüzgarlı bir havada yeni aldığımız Hatsan Striker 1000s 4.5mm tüfeği deneme şansımız oldu. Yaklaşık 15m'den diz üstü destekli atışlarda bu silah gerçekten güzel iş çıkardı. Önceden yaptığımız 50-60 atışla dizellemesi azalan Striker'ın grupmanını değerlendirmenize sunuyorum (siyah-beyaz atış kağıdı). Kağıtta toplam 5 atış bulunmaktadır. Bunlardan 3'ü iç içe geçmiş durumda. Dikkatle bakılırsa ayırt edilebileceğini düşünüyorum. Atışlar gez-arpacık kullanılarak yapılmıştır. Kullanılan pellet Spoton Dome 4,5mm 10,34 grain.

Üzerinden Optima 3-12x44 dürbün bulunan Hatsan Mod 55s 4.5mm ile de grupman denemesi yaptım. Kırmızı hedef kağıdına yapılan atışlar ona aittir.

Sıfırlama sonrası takriben 50m'ye koyduğumuz soda şişeşerine yaptığımız atışlarda her iki tüfek de gerçekten güzel iş çıkardı.

Gelelim Striker 1000s 4.5mm ilk izlenimlerime:

1- Tüfek gerçekten çok hafif, ayakta desteksiz atış yapmak mümkün.
    2- Yiv setleri muntazam görünüyordu.
    3- Montecarlo kundak bu tüfeğe yakışmış.
    4- Atışları umulmadık derecede düzgün ve istikrarlıydı.
    5- Bu tüfek için en uygun namlunun 4.5mm olduğunu tahmin etmiştim, atışlar sonrasında bu düşüncem pekişti.
    6- Atış esnasında salınan yayın sesini bir miktar duyabiliyorsunuz. Dert edilecek kadar değil.

7- Tüfeğin gezi güzel ayar tutuyor. Ancak yaklaşık 200 atıştan sonra tekrar sıfırlamaya ihtiyaç duydu.
    8- Tetik ayarı yok ama mevcut haliyle sert de değil zaten. Ayar ihtiyacı hissetmedim.
    9- 360 TL'lik fiyatıyla uygun fiyatlı bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

Bu arada, tüfeği satın aldığımız Kafkasav yetkilisi arkadaşlara hızlı ve özenli paketlemeleri ve tüfeği bulmakta gayret göstererek yardımcı oldukları için ayrıca teşekkür ederim.