Yeni yılın ülkemize ve tüm dünyaya barış, mutluluk ve sağlık getirmesini, hobidaşlarımızın kazasız belasız güzel günler görmelerini diliyorum.
mcema tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Atışlar gerçek ancak diğer şeyler mizansen olabilir.
-
Yanıltıcı ilanların yanı sıra konunun hobi olmanın dışına çıktığı, ticari satış alanı olma durumu engellense iyi olur. Bunun için belirli bir zaman diliminde her üyenin (örneğin 3 ya da 6 ay) satışa sunabileceği ürün sayısı sınırlandırılabilir. Böylelikle yanıltıcı ilanların bir kısmının önüne de geçilmiş olur.
-
Bazı hastanelerde Minesota Testi uygulanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam 180 soruluk şiddet eğilimlerini içeren bir başka test vardı, bu testin ve psikolog raporunun zorunlu olması gerekir diye düşünüyorum.
-
Veteriner haklı.
-
Pek eksantrik olmuşlar
-
-
Başın sağ olsun kardeş.
-
Merhaba. Tabancadan keyif aldığına sevindim. Ben atışlarda daha çok aşağıdaki pelleti kullandım. Çok da memnun kaldım. Biraz pahalı ama güzel. Bu tabancaya alışmakta zorlanmıştım ağırlığından dolayı, ancak gücü ve isabeti şaşırtıcı derecede yüksek. Ev içi kullanımda sıçrayan pellet parçaları sorun olabilir, dikkatli olmak lazım. Bol keyifli atışlar dilerim.
-
<p>Havalı tabancada tek seçeneğin 4,5mm olduğunu düşünüyorum.<br />
</p> -
Hiç zorlama kendini. Hakikaten keyifli bir silah.
-
Bu da aynı silah ile yaptığım grupman. Atışlar takriben 20 m'den, diz çökerek, desteksiz yapılmıştır. Atışlar 2 pompalama ile gerçekleştirilmiştir.
-
Kapalı bir hava olmasına rağmen bir kaç atış yapabilmek hevesiyle kent dışına çıktım. Aradığım fırsatı bulduğum gibi küçük de olsa bir görsel hazırlamak istedim. Çekim ve video işleme oldukça basit araç ve yazılımlarla yapılmıştır. Beğeneceğinizi umuyorum.
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
ben bir sohbet esnasında bir büyüğümüzün bu tüfekleri amerikaya demir hurda fiyatına sattıklarını duydum tabi doğru yalan bilemem işin aslı astarı nedir
Eski konuyu diriltmiş oldum ama yazdığınız doğrudur. Yanılmıyorsam 1980 ve 82'de bunlar hurda demir olarak ABD'ye satılıyorlar. Aralarında Alman ve Osmanlı yapımı mauser tüfekler var. Ayrıca 1930-40 yıllarında yanlış hatılamıyorsam ordu silah fabrikaso yazılı tüfekler de var. Az sayıda Martin, Nagant vb. tüfek de var diye biliyorum.
-
Bizimkiler Suudilerle bir olup, yanlarına Katar'ı da alıp, Suriye'ye getirdikleri demokrasinin onda birini İsrail'e getirseler diye düşünmüştüm... Sonra şu hristiyan Şili veya Venezeuella'nın tırnağı kadar olabilseler yeterli dedim.
-
21 yy.'da yerli kalan biz insanlarız. Şirketler ulusaşırılaştı bile.
-
Yaşlı ve hasta hayvan üremeden düşmüyor ama kaliteli üreme yapamıyor.Burada ki amaç sadece hayvanların üremesi değil kaliteli ırklar yetiştirmek.(Bilinçli yapılan trofe avcılığı için konuşuyorum.)
Yaban TV'de gördüğüm trofe avcıları bir kaç yüz metreden vuruyorlardı hayvanı. Bu şartlarda yaş tayini bir ölçüde mümkün olabilecekken, kaliteli üretim yapamadığı yönünde bir değerlendirme yapmak çok zor görünüyor. Aksine, vurulan hayvanlar genellikle türün en gelişmişleri gibi. Ayrıca yaban yaşamında yapay seçilim uygun bir şey değil. -
Hocam trofe avcisi katil degil aksine hayvanlarin yasamasi ve surekliligi icin icin destek veren kisilerdir.Sistem, en yasli hayvanin yasam şansının az olduğu bilinerek para karşılığı avlatılmasıyla başlar.Dişilere kesinlikle mermi atılmaz.Ödenilen ücretler öyle küçümsenecek rakkamlar olmayıp trofenin değerine göre belirlenmiştir(3.000-4.000$).Yıllık avlayabileceğiniz miktarlar ve dönemleri sınırlıdır.Buradan sağlanan gelirle bohçacıların (kaçak avcıların) önüne geçilmesi için korucuların maaşları ile ilgili devlete gelir elde edilir Asıl katil amacı olmaksızın öldürene denir
Bilelim öyle yorumlayalım
Avcılık beslenme, korunma vb gibi yaşamın idamesini içeren ihtiyaçları giderme amacına yönelik olduğu sürece hoş karşılanabilir. Bunun dışında kalan, yaban hayatını ve hayvanını koruma amacının, aynı hayatın ve hayvanın ortadan kaldırılmasına bağlanması kendi içinde çelişiktir. En yaşlı denilen hayvan, üremeden düşmüş hayvan değildir. Trofe avcısı boynuzun uzunluğu, dişin uzunluğu, hayvanın endamı, rengi gibi morfolojik özelliklere bakarak seçim yapar. Bu hayvan erkek olsa dahi doğal yaşamın gen havuzuna yapılmış bir müdahaledir ve bu morfolojik özelliklerin insan eliyle yok edilmesini içerir. -
Trofe avcısı. Katil.
-
Üç vakte kadar gelecekmiş.