mcema tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Nedendir bilmem av market bana hiç de sıcak bir ihtimal gibi gelmiyor, belki de daha önce bir kötü tecrübemiz olduğu içindir, ama av marketin karşı tarafında biraz daha heykele doğru küçük bir av dükkanı var arada bir oradan alıyorum ama ince mehmet dolu saçmalar orada da sürekli olarak bulumuyor. Bir ara piyasada hatsan jsb 15.89 grn yokken orada da yoktu. yani sen özellikle bana şunu temin et demezsen piyasa şartlarına tabi bir müessesedir ama zaten fiyatları piyasadan bir kaç kuruş ucuz, çok az da olsa pazarlık etmek imkanın var.. adını bilmiyorum , zaten alperen kardeşimiz sayesinde tanışmıştım, ilgilenirseniz öğrenip size yazabilirim.

Ben de uzun bir süredir oradan alış veriş yapmadım. En son Aksuav'dan epeyce aldım. Hala onları kullanıyorum. YİBA'nın ikinci katında bir işletme var ama müşterilerine karşı umursamaz tavırlar içindeler. Önermem. Ayrıca, Necatibey'de bir av bayisinden de pellet almıştım ama arkadaşın aradığı pelletler olmayabilir. Nette araştırıp telefonlarına ulaşmak daha mantıklı görünüyor.

Bugün güneşin yüzünü göstermesini fırsat bilerek atış yapma fırsatım oldu. Bulunduğum alanın rüzgarlı olması ve havanın sandığım kadar iyi olmaması nedeniyle bu keyfi kısa kesmek zorunda kaldım. Özellikle, nereden estiğini anlaşılmayan bir artan, birden azalan garip rüzgar can sıkıcı oldu. Sarı levha Mod 99 LE (dürbünsüz) ile yapılan atışlardır. Küçük grupman takriben 15-16 m, büyük olanı takriben 35-36 m'dir (24 adım ve 55 adım). Beyaz levhalar Webley Patriot (birinci nesil, dürbünlü) ile yapılmış atışlarda kullanılmıştır. Atış mesafeleri Mod 99 ile aynıdır. Her iki tüfek de 5.5mm'dir, her grupman için 5'er atış yapılmıştır ve Air Arms Diabolo Field (1.037 grams) pellet kullanılmıştır. Not: Mod 99 ile yapılan küçük grupmanda 3 delik olmasına karşın, 1. ve 3. deliklerde 2'şer pellet girişi vardır)

[Resim Engellendi: http://u1312.hizliresim.com/1j/w/vz1m8.jpg]

Benim anlamadığım normal atış yaparken arpacık belirli bir mesafeden sonra hedefi komple kaplıyor. Havalıdada aynı oluyor ateşlidede. Ama size helal olsun

Bu benim de sorunum. Dürbünde hassas biçimde nişan alma şansım oluyor. Ama keyif aldığım gez-arpacık atışlarında arpacık bazen tüm hedefi görünmez hale getirebiliyor. Bu arada hem Mod 99 LE ile hem de Webley Patriot ile atış yapıyorum. Patriot gücü ve menziliyle keyifli ve dürbünsüz kullanmak akıllıca değil. Ama Mod 99 hafifliği, kurulum kolaylığı ve istikrarı ile atışlarda daha çok tercih ettiğim tüfek halinde. Arkadaşı kutlarım.

Bu tavsiyeler arkadaşın sorununu çözmek için ise sorun yok. Ama kusuruma bakmayın evlere şenlik bir durum bu. Bir firmanın servisi iyise iyidir,kötüyse kötü. Yok, "Ahmet'e söyle, o olmadı Mehmet daha iyidir" şeklinde bir durum varsa, ki var, karşımda firma yoktur demek ki. Ayrıca, Hatsan'daki adamın psikolojisi arkadaşın derdi midir ki, bunu düşünsün.

Ben olsam, bu durumdan kurtulur, bunu aklımın bir köşesine yazarım, ki yazdım. Hatsan: Ne çıkarsa bahtına (servis dahil)

Arkadaşın nedenini bilemiyorum ama bozuk zeminde küçük tekerli araçları kullanmak zor. Ayrıca, bırakın 150 cc'yi 100 cc bile yeterli scoter için. Yamaha'nın 100 cc'lim bir scoter'yla Kemer-Olimpos tarafında gezmedik yer bırakmamıştım ( gezintim, yağsızlık nedeniyle motorun bozulmasıyla sonuçlandı)

Aklıma takıldı; niçin 150cc? Scooter'sa niçin büyük teker, büyük tekerse niçin scooter?

Önceki arabamda Continental Wintercontact kullanmıştım. Kuru zeminde biraz gürültülü bir lastik ama yol tutuşundan çok memnun kaldım.

2004-2005'te Michelin Energy kullanmıştık, berbat bir lastikti. Yol tutuşu son derece yetersiz olduğu gibi gürültü açısından da çok iyi değildi. Aradan geçen yıllarda Michelin bu modelde yığınla değişiklik yaptı, şimdiki performansının fena olmadığını söylüyorlar. Herkesin şikayetçi olduğu konu ise Energy'lerin yanaklarının yeteri kadar güçlü olmaması. Yanaklarının çok kolay yırtıldığını ve balon yaptığını söylüyorlar. Tabii adamlar bizim yollara göre yapmıyor üretimi.

Bu arada bir lastiğin rakiplerine göre hem ıslak ve kuru zeminde iyi tutuşa sahip olması hem de gürültüsüz ve ekonomik olması pek mümkün değil. Fiziken tutuş arttıkça lastiğin yuvarlanma direnci de artar ve bu da beraberinde gürültü ve yakıt sarfiyatında artış getirir. Gürültü son yıllarda geliştirilen yeni sırt desenleriyle oldukça düşürüldü ama yol tutuş arttıkça yakıt tasarrufu azalıyor.

ER300'ün de en çok şikayet edilen yanı çok uzun ömürlü olmaması ve yakıt açısından çok cimri olmaması. Yakıt sarfiyatında büyük bir artışa sebep olmuyormuş ama tasarruf da etmiyormuş. Kısa ömür de yol tutuşa değer bence.

Michelin Energy'den sonra Toyo denedik, daha da kötüydü. Ardından ABD pazarında aldığı övgülere güvenerek Kumho aldık. Kumho'lar Michelin'lerden de Toyo'lardan da iyiyidi ama ilk kış gördüğünde sertleşti ve bir daha adam olmadı. Tabii Ankara kışında yaz lastiğiyle gezmek hata ama hiç bir lastiğin soğuktan bu kadar etkilendiğini görmedik. Bu sene karar aldık, yaz lastiği olarak bir set Bridgestone ER300 alıp kışa girerken de Continental Wintercontact TS800'lerle değişeceğiz. Lastikte dört mevsim hikayesi kadar büyük yalan yok. Yazın yaz, kışın kış lastiğinin yerini hiçbir şey tutmuyor.

S&W 1012 bu tüfeğin aynısı sanırım. Shotgunwold'de bu tüfekle ilgili fazlaca bir yorum yok. Var olanlarda:

1- S&W'nin önceden SKB'ye yaptırdığı bu modellerin daha iyi olduğu,
    2- Bazı sorunlarla karşılaştıklarından iade ettikleri,
    3- Aynı Fiyata Franchi veya Stoeger M2000'i tercih edeceklerini belirtmiş.

Aynı forumda Stroeger M2000 ile ilgili epeyce olumlu yorum var. Benzeri iyi görüşler Armsan'ın Mossberg için ürettiği Sa-07/08 tüfekler için de yapılmış.

Aslına bakarsanız, iki ya da üç hafta önce Bağlum tarafına gittim ve Bağlumu geçtikten sonra atış için uygun olabilecek alanların var olduğunu gördüm. Kısıtlı bir zamanda detay inceleme yapma olanağım olmadı ama Mühye'ye giden arkadaşların 1. 2. Çamlık dedikleri alanları bulabildiklerini düşününce Bağlum'da çok sayıda alan bulunabileceğini düşünüyorum. Google Earth'teki Bağlum görüntüleri 2,5 yıl öncesine ait. Bu görüntülerde boş gibi görünen bazı alanlarda binaların bulunduğunu gittiğimde görmüştüm. Ancak yinede Google Earthden mahal tespitlerini yapıp gidip incelemek mümkün.