mcema tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Ben de Baikal 27 EM-1C s.poze almayı planlıyorum ama Ankara'daki ruhsat işlemleri biraz farklı. Bana verilen bilgileri yazıyorum.

Kaymakamlığa hitaben " Yivsiz av tüfeği alacağımdan tarafıma yivsiz tüfek ruhsatnamesi ve satın alma belgesi verilmesini arz ederim" talepli dilekçe. Bu dilekçe İlçe emniyet müdürlüğüne havale ediliyor. Havale edilen Dilekçe ekine;

- Sabıka Kaydı (dilekçesinde yivsiz av tüfeği ruhsatı çıkarttırmak için olduğunu MUTLAKA belirtmen gerekiyor. Çünkü affa uğramış olsa dahi bazı suçlar ruhsata engeldir)

- Sağlık Raporu (Sağlık Ocağından alabilirsin. heyet Raporuna gerek yok)

- 4 adet fotoğraf

- İkametgah İl mUhaberi

- Nüfus Cüzdan Sureti

- Vergi Dairesine Harç (yaklaşık 15 YTL imiş)

koyarak, ilçe emniyet müdürlüğüne baş vuruyorsun.

Evrakları tamamlaman 1-2 gün, ruhsat ve satın alma belgesinin işeminin tamamlnması 1-2 gün alıyormuş.

Toplam işlem ücreti 100 YTL tutmuyormuş.

Dostum, bu hızla devam edersen evden kovulman yakındır. Morçatı Havalı Tüfek Severler Sığınma Evi de yokki. Çadırda yatarsın.

[/quote]
    kapının kalınlığı yaklaşık 3-4 cm. soldan 4. delik kapıyı delip geçiyor

şimdi ben attıktan sonra tabi saçma nerelerden geçip de gitti tam söyleyemiyorum sonuçta kitabın içinden 60-70 saçma geçmiş bunlardan sadece 6-7 tanesi geçebilmiş kitapları. benim tahminim çamaşır makinasını yamulturken kitaplara değmeden direk kapıyı deldi geçti ve çarptı. tam sıfırlayamadığım için tahmin edemiyorum. fakat şundan eminim. 900 sayfayı delip kapıyı de delip geçtiğinden.[/quote]

Epey maceralı bir gün olmuşa benziyor. Hafta sonu şehir dışında olmam nedeniyle aranızda olmadım ama Şems'in yeni yıkanmış arabasının başına gelenlerin başıma gelmemesine sevinmedim desem yalan olur :))

Bendeki Gamo Promagnum pelletelerin kapağı boya baskı biçimde yapılmış yani yapıştırma değil. bu neyi değiştiriyor, aynen yazıldığı gibi bir pellet sıkı oturuyor diğeri ise çok gevşek. Bu durum sadece Gamo Match pelletlerde yok. Onların hemen hepsi sıkı duruyor. Ayrıca namlu içine yalnızca etekleri değil, baş kısmındanda temas ediyor. Yivset izleri her iki yerde de görülüyor. Sanırım bunun sonucudur; Match pelletelerle daha küçük gruplar yapabiliyorum.

Benim de sol kolum haşat oldu. Kundağı tutan yan vidalar çok kolay gevşiyor. Ama benim canımı sıkan yerinden çıkan pim oldu. Yani, bu kadar kısa süre için bunun olması hiç de akıllıca bir durum değil. Ayrıca, kurma kolunda şimdilik bir eğilme sezinlemedim ama pek de sağlam bir parçaya benzemiyor. Mustafa Serdar 500-600 atışta eğilir demiş. Umarım bu biraz daha geç olur bizim de canımız sıkılmaz. Keza, sözü edilen yekpare kurma kolları henüz ortalarda yok. Bulunca da montajı nasıl yaptıracaz onu da bilmiyorum.

Dün 70-75 m olduğu tahmin edilen bir mesafeden 5.5 Gamo Promagnumla şişeyi kırmak mümkün oldu. Biraz daha uzak mesafeden de bunu yapabilir sanırım ama şişe artık bit gibi görünür herhalde.

Sonuçta herkesin kendi keyfi ama deneyimimden anladığım, Patriot gez-göz-arpacık atışı için oldukça uygun bir silah. Sıfırlama yapınca tutuyor, 10 m'de 10 YKr büyüklüğünde gruplar yapılabiliyor. Ama, tepmesi biraz fazla olduğundan sıfırlama ayarı zamanla bozulur mu bilemiyorum.

Hafta sonu kurma kolunu namluya bağlayan pim yerinden çıktı. Bu pim, her iki taraftan başı ezilerek tutturulmuş bir parça (sanırım bir çeşit preslenmiş). Dolaysıyla ezmeyle yapılan etekler de oldukça ince. Böylesi bir sorun yaşayan var mı? Çözüm????

Biraz rüzgarlı ve güzel bir gündü. Pazar günü gelen arkadaşlarla tanışma fırsatım olmadı ama Cumartesi günü tanıştığım arkadaşlar sıcak kanlı, samimi insanlar. Kendilerine dostlukları için teşekkür ederim. Bu arada, tüfeğin kurma kolunu namluya bağlayan pimden şüphe etmiştiniz; pazar günü o pim yerinden çıktı. Kundağın içini de biraz çizdi. Pimi her iki tarafına kalın yıldız tornavida başı koyarak çekiçledim. Şimdilik tutuyor, pim sıkılaşınca kurma kolundaki oynamada kayboldu ama o pimi ilk fırsatta değiştirmem lazım.

Mustafa Bey,

Bir süredir havalı tüfek arayışındayım. Yazınızda marka ve modellerini sıraladığınız tüfeklerin tamamı aklımdan (gönlümden de) geçen ama malum bazıları bütçemi de epeyce zorlayan şeyler. Bu nedenle Hatsan'ın Mod 145'ine daha sıcak bakıyorum. Bir de, başka bir yazınızda bilgi verdiğiniz şekilde, Hatsan Torpedo 155 modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Size şunu sormak istiyorum, Hatsan'ın 145'i için "aman, aman uzak dur", "çok da kötü sayılmaz", "fena sayılmaz", "iyi sayılır" veya "fiyatına göre makul bir şecenek" demeniz gerekse hangilerini tercih ederdiniz? Ya da Torpedo 155'i beklememi önerir misiniz?

Yardımcı olursanız büyük memnuniyet duyarım.

Saygılarımla...

Avrupa sitelerinde yazanlar her ne kadar gerçeğe yakın olsalar da Amerikan sitelerindeki değerler de abartılı,

Yani uzun lafın kısası alttan kurmalı silah alınacak ve illaki güçlü olsun deniliyorsa kesinlikle Diana 460 Magnum,birde bu güçlere sahip olsun ama ucuz olsun alttan kurmalı olsun deniliyorsa Hatsan 140 - 145 modeli,güç olmasın alttan kurma olsun denilirse de HW77-97 derim,

Artısıyla eksisiyle bu silahları incelersek çok daha uzun yazılar yazılır,ben şimdilik burada duraklayayım,sorular olursa yanıtlarım.

Torpedo serisinin ilkinin ay sonunda piyasaya sürüleceği şeklinde bir satıcı bilgi verdi. Takribi fiyatının ise 250-280 YTL olacağını söyledi. Ama bu model T-155 mi yoksa 150 'mi kendisi de bilmiyor...

Verdiğin bilgi için teşekkürler... Fiyatı hakkında bilgi alabildiniz mi?

arkadaşlar a önce aradım torpedolar en geç 2 haftaya kadar piyasaya çıkacakmış bilginize ben biraz daha bekleyim en iyisimi nasıl olsa patriotla 2 si bir gelcek