rockygs tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

namlu mükemmel olmuş bende mi kessem ki :him:s;lol;

aşırıya kaçmamak şartıyla kesebilirsiniz ancak şunları belirtim,

1. namlu ucunda şok varsa gidecek
    2. kurması güçleşecek
    3. pahalı bi tüfekse gerek yok hiç bozmayın derim ama torun, kralsa kesilebilir. ayrı bir hava katıyor tüfeğe.

kısa namlunun isabet ve menzili nasıl etkilediği konusunda ise bişey diyemicem, üstadların işine karışmim ben. ;şrofls;.

Evet, tüfeğimi sonunda yaptım. biraz modiyeli oldu ama idare eder. :D tüfekteki değişiklikler :

namlu testere ile kesilerek 27cm ye indirildi.
    içinde tıkanan malzemeler matkapla delinerek çıkarıldı, böylece yivler çok değişik bir şekil alarak tüfeğin daha isabetli olmasını sağladı #hims;kihhik,;lol;
    tüfek bi hafta kurulu olarak kaldı ve bunun gibi birçok şeye maruz kaldı, defalarca boş atış yapıldı, o-ring parçalandı gibi bişey; bunların sonucunda tüfeğin gücü oldukça azaldı ;rofl.;
    son olarak arpacık artık süs olarak duruyor söküp takmaktan mahvoldu

atışlar 4*15 süper kalite çin malı dürbün ile yapılmıştır :thumbdown:

mesafe 9 metre, 5 atış, gamo match

evet bunları göz önüne aldığımızda ben memnunum grupmandan ;keyf;

bu arada tüfeğin dipçiğini de kesip tabanca olarak kullanmayı düşünüyorum ;tacli#

[Resim Engellendi: http://img299.imageshack.us/img299/216/dsc02854vz5.jpg]

agt

Arkadaşlar güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim, bilmeyenler için söylüyorum, bu silahları 16 saat satışta tuttuk, yani yatagunda satışa sunuldu ve bu sabak itibariyle satıştan kaldırıldı, bu silahlar tabiki satılava, bahsettiğim yeni tasarımı beklemeden namlu iyileştirmesi ile yeniden satışa girecek, Tabiki fiyatının cazipliği, bu hobiye yeni başlayacaklar içn son derece önemli, ama namlu bozuksa isabetlilik yoksa bu hobiye başlayanı başlamadan bıraktırmış lursunuz, hiç yoktan hobiseveri strese sokmuş olursunuz, silahın hatalı olacağını düşünmeden kendini becerilsiz zannedecektir,

Mevcut modeller Hatsanın kalite ve özellikle işçilk anlayışı ile alakası yok, hatsandan işçilik olarak 10 kalem üstün, abartmak için söylemiyorum samimiyim.
    İlk yapılacak olan mevcut modellerde namlu probleminin çözülmesi, Magnum modelinde iyileştirme, sonrasında tekrar satışa sunulacak.

teşekkürler.. siz namlu bol falan deyince ben tamamen kaldırdınız ilerde yeni modeller çıkarsa onları satacaksınız anladım. birde isabeti kötü etkilediğini düşünmedim sadece teknik bir detay sandım bu bolluğu ve crownu... ama madem tüfekler namlu iyileştirmesinden sonra satılacak, o zaman güzel haber.

İyi çalışmalar.

Bu forumda (ve türkiyede) bu işi daha profesyonel olarak yapanlar da var ama çoğumuz bunu sadece hobi olarak amacımız sadece şise vs. vurmak olarak kullanıyor ve işin tekniğini bilmiyoruz. bunu göz önüne aldığımızda eğer o tüfekler en az Hatsan kadar kaliteliyse madem, fiyat olarak da uygun, Yatagun da satılsa iyi olurdu diye düşünüyorum. Çünkü dediğim gibi çoğu kişi işin teknik detaylarına bakmayan kişiler ve yeni başlamak isteyenler için fiyat olarakda iyi kullanım açısındanda iyi tüfeklerdi. Bence eğer bir yenilemeye gidilcekse bile eskileride (yani şimdi mevcut olanlar) 1. nesil 2. nesil olarak ayırılmalı, farklar belirtilmeli bu şekilde satılırsa Yatagun un kalite standartlarınıda düşüreceğini sanmıyorum.

Tüfeklerin satılıp satılmayacağı tabiki bana düşmez ve alıp incelemişde değilim ama sadece fikrimi belirtmek istedim.

Saygılar..

DÜZENLEME:
    konu açılmışken bişey sorayım dedim. acaba krono ile ölçümleri yapmışmıydınız?

bence bu sorun 15000 atıştır vardı da şimdi artık gücü azaldığı için sıkışan pelleti atamaz hale geldi. bence yayını ve o-ringini değiştirirseniz sorun düzelir diye düşünüyorum, eğer başka bir sorun yoksa (namlu daralması gibi)..

..

slm arkadaşım benim hatsan mod 125 de vardı içinde 3 mermi sıkıştı ne kadar demir metal kalın tel parçasıyla çaksamda vursamda namlu yivli olduğu için mermiler ilerlemyor allah tan benim mermiler tam mermiyi yerleştirdiğim yerin 5 cm içinceydide makkap ucuna ince uç taktım ve mermileri delerek çıkardım başka çıkarma çaren yok arkadaşım eğer yakınsa makkap ucu yetişiyorsa böyle ince uçla namlıuya zarar vermeden del diyorum ben 1 gün uğraştım çıkmadı şişlerle 1 mm bile ilerlemiyor her 2 taraftanda yokladım olmuyor hatta ocakta namluyu ısıttım bile mermi erisin die ama olmuyor veya en yakın bi silah tamircisine git onlar çıkartır ama başında bekle ki namluya zarar verdirtme ok :thumbdown::thumbdown::thumbdown:g;$ig;$ig;$ig;$i

bencede çıkarmak çok zor, benim tüfek hala yatıyor çıkaramadım. fabrikaya yollamak en iyisi.

birde ince memed attım dandik demişsin ama acaba tüfeğemi uyum sağlamadı yoksa fiyatından dolayı bir önyargımı oluştu? ben torun 4.5mm tüfeğim ile 50-60 metrede ağacı vuruyordum çok rahat. ağaçlarda 20-30 cm arası kalınlıkları. bence hiç olmazsa o dağa taşa atıcam dediğin pellet olarak bunu kullanabilirsin.

isabetli, fiyatına göre yeterince güçlü, hafif, estetik, en önemlisi sağlam.. :D

tahribat ve grupmanla bölümünde tahribatlarım ve gruplarım mevcut 4.5mm ile.

kardeşim öncelikle hayırlı olsun sende benim gibi kendini yakmışsın 0 aldıysan,kullanmadıysan,geri verebilme imkanın varsa geri ver maddi imkanın iyiyse daha iyi birşey al değilse biraz sabret ve para biriktir öyle al o tüfek hayretmez benim dilim yandı seni bari kurtarayım

ben bunlara katılmıyorum.

arkadaşım bence iyi bir seçim yapmışsın; hem ilk tüfeğin olması bakımından hem de yaşına uygun olması bakımından.. hemde iyi bir tüfektir kendisi. grupmanlar bölümünde benim 4.5mm olan modelimin grupmanları var ordan bakabilirsin. bir arkadaşımda da 5.5mm olanı vardı emin ol onu görünce 4.5mm aldığıma pişman oldum. yani sen doğru olanı seçmişsin. :)

askere gittiğinde şansın varsa öğrenirsin ;tufey#

yani sormak istediğim öğrenmek değil, olmak. burda iyice öğrenirsem nasıl olabilirim?

öyle bir bölüm var. güneydoğudaki malum durum düzenli ordu ile değilde gerilla taktikleri ile savaşılmasını öngördüğü için rütbelilerin dışında askerlerinde özel silahlarla donatılıp aynı sistemde tim olarak savaştırıldığı doğrudur.fakat özel eğitimli rütbeli askerler kadar eğitim almamaktadırlar.ben keskin nişancı olarak görev yapmadım ama Hakkaride bulunduğum birimde böyle bir timde HK 23 kullandım.aramızda kanasçıda vardı nasıl olabileceğin konusunu bilemem,ben spor akademisi mezunuyum,birde daha önce silah kullanmamış olmama rağmen atışlarım çok iyiydi,25 metreden istediğim kadar g3 mermisini aynı delikten sokabiliyordum(hay sokmaz olaydım)sonrada beni çok sevdiler ^^;şrofls;.

evet bunun gibi bişey dedim dağda kanasçı falan... çünkü kendimde o yeteneği görüyorum. ;şrofls;. ayrıca askerliği böyle nöbet tutarak veya diğer benzer görevler yerine bu şekilde geçirmek isterim (nöbet tutanlarınki görev değil anlamında değil ben sıkılırım ondan) .

bi de demek istediğim havalı tüfekle çalışarak ateşli tüfekteki nişancılığımızı geliştirebilirmiyiz yoksa birindeki nişancılık diğerini tutmazmı?