bence kamera teleskopun yerini tutamaz o mesafede. benim gördüğüm piyasadaki kameralarda en fazla 40x optik, 2000x dijital zoom var. ama ortalama bir dürbün bile alsanız 90x zoomlu falan alabilirsiniz ki teleskopu düşünün...
rockygs tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
yakın bir yerde tornacı yokmu ona bi danışın.Yalnız anladığım kadarıyla namlu baya bi hasar görmüş içini boşaltabilseniz bile atış istikrarı nasıl olur orası meçhul.bence aldığınız yerle bağlantıya geçin fabrikasına yollayın yada yeni bir tüfek almanın yollarına bakın saygılarımla
tornacı açabilirmi sizce? bir de eğer kendim açarsam ve de yivler çok bozuksa tornacı yeni yiv açabilirmi? ister üzerinden eskisinin geçerek, ister eskilerini törpüleyip yeni yiv açarak? tabi yeni açarsa 4.5mm 5.5mm ya da daha kalın olur ama olsun...
-
Hurdacıya gidin bence
iyi fikir, hiç düşünmemiştim.
-
45cm namlunun yaklaşık 20 cm sini kestim ama bir sonuca ulaşamadım. asıl tıkanık yer namlunun başlangıç kısmıydaymış. son olarak içinde bir adet çivi (yaklaşık 9cm) ve de bir miktar fındık ağacı çubuğu kaldı. ve biraz çürümüş şekilde. asıl tıkanmayı sağlayan da bu zaten o olmasa çivi çıkacak. biraz por-çöz sıktım namluya köpük halinde çubuğu eriterek çıkardı birazını ama yeterince etki etmiyor ayrıca namlununda boyasını falan aldı biraz yivleri de eritti galiba. sizin bildiğiniz organik maddeleri eriten bu tip bişey varmı lavabo açıcağı, bacasil hiç fark etmez. tuz ruhu demeyin o zaman namlu kalmaz. aslında fena da olmaz içine döksem yarım saat bekletsem 4.5mm yi 6.35mm nalu yapar herhalde içten eriterek. veya mantar açıcağı varya hani burgu gibi onun 4.5mm si ve de 10-15cm uzunluğunda olanı olsa o kesin çıkarıcak ama yok. varmı sizin bildiğiz bu tip şeyler acaba, şimdi ne yapmalıyım demirciye mi gidim kimyacıyamı?
-
son olarak önerileri olan varsa bekliyorum namluyu sökmek için... az sonra kesicem... tetiği dağıtmadan sökebilirmiyim namluyu? sökemezsem kesicem.
-
Yaw sırf tıkandı diye kesiyosan, al bi harbi takımı temizle güzelce neden kesiyosun?
harbi değil sondaj gelse açamaz. çekiçle çivi, demir çakıyorum 2 taraftan 1mm ilerlemiyor. içinde benden başkası var.
-
Torun tüfeklerin namlusu döndürerek çıkıyormu biliyormusunuz? ve eğer değilse kesicem şimdi en fazla ne kadar küçültebilirim atış yapabilmek için? benimki zaten tıkandığı için battı balık yan gider 5cm kalana kadar kesicem içindekileri çıkarana kadar...
birde namluyu, tetiği dağıtmadan sökmenin bir yolu yokmu acaba?
-
namlu çelik değilmi demir testeresi nasıl kesicek? çok sert namlu. bir de transfer deliğini nasıl daraltıcam conta falan koysak o basınca orda durmaz ki. büyült deseniz neyse ama küçültmek zor. acaba tam tersi büyütsem nasıl bi hal alır? uzak mesafeden bekletim yok ama daha hızlı gitmezmi büyütsek?
-
The content cannot be displayed because it is no longer available. namluyu nerede kestirebiliriz acaba? inşaatlardaki demir kesme makasları kesermi namluyu?
-
galiba bu BB ile pelleti ayırmak için kullanılıyor. paraşüt atıyor derse normal pellet, BB derse yuvarlak bilye saçma...
-
Torun marka tüfeğimi sökmem lazım. bunu nasıl yaparım sizce yapsam sorun çıkarmı yay falan fırlarmı? mümkünse tetiği dağıtmadan namluyu ayırmam lazım. amacım sadece namluyu sökmek. nasıl yaparım sizce? namluyla kırma kolunu ayırınca bir fırlama falan olurmu veya geri toplayamayacağım parçalar varmı o bölümde?
-
Mustafa Bey sizi burda bulmuşken bişey sormak istiyorum. 2 ay falan forumdan uzak kaldım da gelişmelerden habersizim. BAM marka tüfekler iptal mi oldu yoksa gelecekler mi? Yatagun.com da göremedim de...
-
hoş geldin kardeş,tatil in umarım iyi geçmiştir,kayıpdın uzun zamandır
tatil iyi geçti diyebilirim sadece Torunumu bozdum o kadar. namlu tıkandı.
diğer öneri ve bilgiler için de hepinize teşekkür ederim. 1 basma 1 bar ise 200 basma gerekli sanırım tüpü doldurmak için... ve de bunun her basmada daha da zorlaştığını düşünürsek baya zor. tüfek olarak ise AT44 310ytl diğer bahsettikleriniz ise 1000ytl üzeri tüfekler... bunlar mümkün değil. ben şahsen Hatsana güveniyorum. öyle patlama olayı olacağını zannetmiyorum. biz nasıl burdan tüp ince tüp kalın vs. düşünüyorsak bunu yapan kişi hayli hayli düşünmüştür. sonunda kaç senelik firma ve belli birikimlerden sonra PCP üretmiş yani...
-
pcp tüfeği eğer scuba tüpü ile kullanacaksanız satın almadan önce bulunduğunuz yerdeki hava dolum imkanlarını araştırmalısınız.zira bunları dolduran yerler ilçelerde pek bulunmuyor.
tüfeğin üzerinde basınç göstergesi olur.scuba tüpünden doldurma uzun sürmez.kaç defa dolum yapılacağı scuba tüpün ve tüfek tüpünün hacmiyle alakalı.siz almayı düşündüğünüz tüfeği ve almayı düşündüğünüz scuba tüpünün hacmini söylerseniz, o tüfeği kullanan kişilerden yardım eden çıkar.
tüfek olarak Hatsan AT44 ü düşünüyorum şu an. Bir PCP için uygun bir fiyat 310 ytl, teklisi... 10lusu da iyi ama 50 atış 5 şarjör eder buna göre her 5dk. da bir kere pompayı elime almam gerekir.
-
desenize scuba da uzun iş... pompa çok mu zor ya... mod125i kurmaktan zormu bir kere ittirmesi? ve tahminen kaç pompada dolar tüp? mesela 10-20 mi 150-200 mü?
-
sağol abi birçok konuyu aydınlattın. ama bunun devamı olarak biraz daha soru sormam lazım. madem ki öyle o zaman pompadan vazgeçtim diyelim zaten 300-350ytl. scuba tüpü alsam bu tüple tüfeğin tüpünü kaç defa doldurabilirim. gücü ne zaman düşer. ve bir de scubadan doldururken bişeye gerek yok dimi bağlantıyı yapıp vanasını açıp dolmasını bekliyoruz herhalde. bir de ne kadar zamanda dolar ve dolduğunu nasıl anlarız tüfek patlamasın sonra.
-
PCP silahlar hakkında forumda dolaşıyorum ama tam olarak derli toplu anlamak amacıyla birkaç sorum var...
Dileyim bir PCP aldım. Örneğin Hatsanınki... Bunu kullanabilmem için hangi ekipmanlar lazım. Örneğin bir PCP tüfek + bir pompa aldımmı yetiyormu? yoksa scuba tüpü ne? bağlantı hortumu ne? (100ytl den fazla) bir de tüp ne kadar sürede dolar vs.vs.
-
bugün aklımı kemiren sorulardan kurtulmak için dürbünü söküp 10 metreden atışlar yaptım. gezi de ayarladım şimdi üstte verdiğim grupmanlar gibi grup yapıyorum. ve böylece rahatlamış oldum. demek tüfekte sorun yok. dürbün kızağında da olabilir ama büyük ihtimal dürbünde.
hazır başlamışken birkaç ayrıntı daha yazayım. merak edenler için, tetik metal. şimdiye kadar atış sayım 100 olmuştur gücünde hafif bir azalma oldu. ben de pelletleri makine yağıyla yağladım süper oldu. normalde 3cm.lik suntaya 1-1.5 cm girerken, şimdi arka tarafı çatlatıyor. yani h&n, diana gibi pelletler olsa belki de delecek. ama namludan çok duman ve yanık kokusu çıkıyor. acaba namluya zarar verirmi diye korkuyorum. ama aynı zamanda namlunun içi de parladı, yağlandı.
bir de ek olarak yine merak eden varsa, ağaçtan yeni düşmüş yeşil kabuklu büyük cevizi delip arkadan parçalayarak çıkıyor. içi su dolu pet şişeyi delip çıkıyor ve arkadan duvara da hasar veriyor baya. bunları gördükten sonra iyi ki de mod125, patriot gibi bişey almamışım diyorum, başıma bela olurdu.
-
sağol. dediğin tüfekle tabi kıyaslanmaz ama başlangıç için iyi bence.
-
eğer gerçekten dürbün kızağı yamuksa bile fiyatına göre ben memnunum. ben biraz pahalı aldım ama değeri 65ytl olan bir tüfek için bence güzel. hatsan alıcaktım zaten şansıma bu geldi ben de aldım. evet hatsan daha iyi olabilir ama (forumda yazılanlara göre) tepmesi fazla ve dürbün ayarı tutmuyor. ismini hatırlayamadım şimdi forumda bir abimiz 2 tane bu ufak dürbünlerden kırmış mod90 ile. ama ciddi söylüyorum bunda tepme denen bişey yok. ses de normal ölçüde. belki de bir havalı tüfekten çıkabilecek en az ses ve de mekanik bir ses yok namludan basınçlı hava çıkıyor onun sesi. yani bir moderatör taksam cıt çıkmaz.