dürbünsüz 2-3 tane attım biraz yana vuruyordu. sonra nasıl olsa dürbünle kullanacağım için ayarlamadan dürbün taktım. ama bişey daha var. gez oynamıyor. aşağı yukarı oynuyor ama sağa sola oynamıyor. oynatma düğmesi var ama dönmüyor sabitlemişler oyuncak gibi.
rockygs tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
evet yeni bişey daha keşfettim. dürbünden bakınca arpacık artıkılın solunda kalıyor. hem de baya bi solunda... artıkılı arpacıkla eşitlersem bu sefer hedeften baya bir sağa vuruyor pelletler. ne yapmam lazım? acaba arpacıkmı yamuk yoksa dürbün kızağımı yoksa dürbünmü? arpacıkta bana göre birşey yok. belki dürbün kızağında olabilir. dürbün zaten dandik orası kesin. eğer dürbün kızağı falan yamuksa uzak mesafelerde dürbünlü atışları unutmam lazım. başka ne yapabilirim?
2. olarak da üstte dediğim gibi match pelletler yan vuruyor bazer hedefe... bunun için ne yapmalıyım?
-
evet dürbün ondan. pelletler de bu bahsettiğim gamo match. expander ve ts-10 da var. ama expanderin grubu kötü, ts-10 da çok zayıf kalıyor tahtada daha az ilerliyor ve diğer pelletlerden daha aşağı vuruyor her zaman.
-
unutmadan bişey sorayım. şimdi dürbünü 6 metreye sıfırlıyorum 9 metreden atınca 5cm falan yukarsına vuruyor hedefin. 9 metreye sıfırlıyorum 6 metreden atışca 5cm altına vuruyor. bu kadar kısa mesafede nasıl bu kadar fark eder? normalmi? pellet nasıl bir yol izliyor namludan çıktığı zaman?
bir de galiba bu match pelletler hefede yan giriyor. bir ara "legokas" abimizin mod125inde olduğu gibi. bunu nasıl düzeltebilirim? yivler çok güzel görünüyor bu nasıl oldu şimdi anlamadım...
-
9m de atış yaptığın hedef su kabağı mı?
hayır, tahta. hemde baya sert bişey. biz normal mermi bile delemez diyorduk ama bu deldi. önden küçük bir delik ama arkadan nerdeyse 2.5cm çapında ve parçalanmış bir delik. tahtanın kalınlığı 1cm
-
teşekkürler... köye yaklaşık 1 hafta sonra giderim. o zaman inşallah daha iyi testler yapıcam. şimdilik en fazla 10 metre.
-
Öncelikle söyleyeyim, konuyu incelemeler bölümüne açıcaktım ama yeni konu butonu yoktu, buraya açtım.
Evden mod90 diye yola çıktım ama gittiğim yerde Hatsan yoktu. Türk olarak Kral ve Torun vardı. Baya bi kazık olduğu için Kral'a 160ytl vermek istemedim, Torun aldım. Hemen yanında ahşap olanı vardı bu kaça diye sordum adam o başka dedi. Baktım ki o Gamo Hunter 440 imiş. Yani o kadar tıpa tıp benziyor. Konu tipinden açılmışken, ben çok beğendim bu tüfeği. internetteki resmi çok dandik bişeye benziyor ama bunu Gamodan ayırt etmek çok zor, kalite akıyor her tarafından.
Yivlere gelince çok belirgin olmamakla birlikte düzgünlük olarak mükemmel. Pellet yuvası biraz dar. bütün pelletler zor giriyor. ama bence daha iyi. dürbünü 5-6 atışta ayarladım. gerçi pek dürbün sayılmaz ama (4x15 ve made in china) idare eder. ayakları öyle bir kere sıktım sonra gerisini dürbünden ayarladım. dediğim gibi 5-6 atışta ayarladım ondan sonra 20-30 mermi attım hiçbir oynama yok. Çünkü tüfekte tepme yok. Neyse şimdilik bu kadar. memnuniyetimi sorarsanız memnunum. mod90 alsaydım belki daha güçlü olacaktı ama, forumda yazılanlara göre, ne bu kadar kolay ayarlayabilecektim ne de dürbünün ayarı duracaktı...
ilk gruplarım burda:
Torun 6 ve 9 metre grupman -
6 metre 5 atış
[Resim Engellendi: http://img45.imageshack.us/img45/8203/6metreqy3.jpg]
not: alttaki 3 delik başka...
9 metre 5 atış
[Resim Engellendi: http://img398.imageshack.us/img398/2189/9metrech1.jpg]
yalnız burada dikkatimi çeken bir nokta var. galiba bazı mermiler yan girmiş. mesela 9 metredekinde sol üstteki tek atış ama 2 tane gibi... bu arada pelletler gamo match.
-
zannedersem biri plastik olan model olabilir. çünkü kralın bi ahşap görünümlü plastik, bir de gerçek ahşap modeli var. aralarında da fark var biraz görünüm olarak.
-
namlu belinin bi anlamı yok yani? daha doğrusu ucuna takmayla tamamına takma arasında fark yok öyle mi? gerçi ben gene de tamamına takarım ama .
-
bir ara forumda namlu ucuna takılan parçalarla susturucu yapılmaya çalışılmıştı. benim aklıma da daha farklı bir şey geldi bilmem olurmu. namlunun ucuna şu yeni çıkan ses geçirmeyen borulardan monte etsek susturucu görevi görürmü? ve ayrıca namluya tamamen boru geçirsek daha mı iyi olur yoksa önemli olan sadece namlunun ucumu? bunu gene olarak soruyorum çünkü eğer olacaksa ben namlunun tamamına takarım çünkü daha güzel oluyor shadowsport gibi.
-
videoyu da izledim ama bana göre boşuna o kadar görünüm yapmışlar. ses falan tamam da hiç ateş çıkmıyor namludan nasıl iş anlamadım. ama bence asıl silah bu:
http://www.silahmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=EK-01
-
maalesef geçende bi kanun çıktı (veya çıkacak) kurusıkıya otomatik görünümü vermek yasakmış.
-
güç mod90-mod70 gibi. ve genel görüş olarak da 4.5mm öneriyorlar bu güce.
-
ya aslında demekki mod125e o kadar yüklenmemek lazım. ben bu silahı görünce kesin nokta atışı yapar dedim hatta başlığa şaşırdım, şişe vurulurmu diye sorulduğu için. ama bu bile o kadar isabetli değil. tabi yivsiz ama sonuçta ateşli. ve ayrıca çıkış hızı da çok yüksek değil gibi. ateşliden hiç anlamam hız olarak gerçi normali ne kadarsır bilmem ama bir havalı 300m/sn. oluyorsa bence ateşli için 700m/sn. bile az ki o da gerçek değilmiş zaten.
-
acaba bu tetik mod125e uyarmı? ve metal dimi bu?
-
evet farkındayız abi.
-
parmaktan sonramı? ya cidden ne zaman açılacak? mayıs da bitti haziran geldi ömrüm bitti ya.
-
ya ne zaman açılıyor bu katresu?
-
he o zaman seninki kötü namlu çıkmış. çünkü yan giriyorsa bu fabrika hatası demek. ben normal bi tüfeği kasteddim. o kadar da kötü olmaz herhalde 25 metrede. çünkü 30 metrede 2-3cm grup yapan da var.