marangozluk işlerinde hertürlü yardıma hazırım..mesleğim sayılır:))
yamahalogist tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
http://www.nikkostirling.com/Content/Mounts…wn%20Mounts.htm
linkteki ürünü yeni aldım,tek parça ayakla tüfeğe sabitleniyor.fakat dürbünü tutan kısım hareketli.her atışta dürbün oynuyor ama eski haline geliyormuş.ben ayarı kapatıp sabitledim..sizde ne menem bişey b u bilgisi olan var mı?
-
pazar buluşması haa:(araç yok olsa çok isterdim bende aranızda olmayı.
-
sanırım bu 7000 barlık borular konusu yanlış anlaşılmış:)bu boruları zaten"" hava tüpü" olarak değil tüpten valfe oradan da namluya taşıması için kullanılacak..dediğiniz gibi iç çapları da 3-7 mm arası..:)
-
yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize..benim amacım en iyi en güzel en kullanışlı silahı yapmak değil tabiki.."kendim bişeyler yapmak"belki çuvallayacağım yada en hafif peleti 15 metreye atamayacak:)ama ben yapmış olacağım..kendimi denemek maksat yani:))bu arada yukarıda belirttiğim rakamlarda yazım hatası yok..hava taşıyan boruların max basınç dayanımı 7000 bar.böyle bir malzeme varmış yani ha kullanışlı mı bilmiyorum. dün bir firmayla görüştük.elektronik valflerle ilgili.ellerinde saniyede 2000 tetik basan valfler mevcut fakat basınç olayı sorun max 15-20 bar da çalışıyorlar..normal çalışma basınçları ise 4-8 bar arası imiş..eğer istersek yurtdışından çalıştıkları firma bun imal edermiş ama adetli olmak kaydıyla:( aşağıda bahsettiğim elektronik kontrollu valflerin çalışması ile ilgili
bir video var...ebatları 20x33mm. 24 volt beslemeli.bu işin en sıkıntılı tarafı kesinlikle yüksek basınç!!!
http://www.macrosort.com.tr/videos.html -
yoğun bir şekilde araştırıyorum.önümüzdeki hafta valf sistemleri ile ilgili öalışan bir firmayla görüşeceğiz,şuan yurtdışındaymış şahıs..sanırım bize çok yardımı dokunacak.cnc,torna vs işleri yapacağımız yeri ayarladık:))yılbaşından sonra sanırım ortaya bişeyler çıkmaya başlayacak,namlu konusunda acil yardıma ihtiyacım var bu arada,benim snipere kıyamıyorum:(
-
teşekkür ederim..inşallah iyi bir iş çıkar ortaya.aslında benim amacım yukarıdaki gibi hava odacıklı ve yaylı bir sistem değilde;hava tüpünden gelen kanalın önüne bağlanmış bir elektronik selenoid vana ile namluya ani hava vermek..vananın kontrolünü tetik mekanizmasına bağlı bir devre yapacak,vananın ne kadar süre açık kalacağını ile tetikteki elektronik devre ile ayarlayabileceğiz.peletler ise tabanca şarjörü gibi bir dizilişle namluya sıra ile sürülecek,(bolt action mekanizma)bir sistem düşünüyorum.
-
04.12.2011 de de buluşma olacakmı:))
-
Herkese selam arkadaşlar,abiler.. bir arkadaşım var kendisi yüksek makina müh.şu anda kendi tasarlayıp imal ettiği cnc tezgah bakımı yapan bir makinayı kullanıyor..konuya hakim yani.benimse kendi çapımda yaptığım;ışığa duyarlı açılıp kapanan perde(ev için),basit elektronik devreler,motorlu bisiklet,muhtelif küçük robotlar vsvs..yani elim az çok alet tutar..Pcp silahlarla ilgili muhabbet açmıştım,anlattım ilgisini çekti,el yapımı birkaç silahı izledik youtubeden,ben aklımda olan birkaç mekanizmadan bahsettim vsvs..şimdi bu gazla bir pcp silah yapmayı istiyorum kankimin de desteği ile.gerekirse benim 125 sniperi parçalayıp kullanacağım..eğer bir namlu bulamazsam..pellet yükleme yeri için bazı planlarımız var.tetik mekanizması elektronik bir devre ile çalışacak,selonoid valfler,borular(max 7000 bar dayanımlı),gibi devre elemanları kullanacağız.şimdi malzeme ve proje üzerinde kafa yoracağız yani,acayip derecede yardıma ve bilgiye ihtiyacım var anlayacağınız.:))..(kimbilir kaç kişi içinden "hadi lenn" diyordur..:))olmazsa da çay demler içeriz yapacak bişey yok:))sizden ricam mevcut bilgilerinizi,şemalarınızı,fikirlerinizi,varsa kullanmadığınız her türlü yedek parça hurda parçayı paylaşmanız..şimdiden teşekkür ederim..belkide ortaya güzel şeyler çıkar ne dersiniz???
-
-
acayip heveslendim bu videoyu izleyince:)bitanesini de kaçırmazmı insan yaw...çookk çalışmam lazım çokk!!
-
-
-
sanırım kendi kendime gelin -güvey oluyorum ben....size iyi eğlenceler..
-
selamlar....yaw şu buluşmayı pazar yapın abilerim..yada cumartesi sabahtan değilde mesela öğlen 13,30 gibi..işyerinden cumartesi öğlen 12,00 çıkıyorum..siz atışı bitirip dağılmış oluyorsunuz sanırım o saate kadar..2 hafta araba var bende,yenimahalle,batıkent eryaman kızılay ulus,alayını toplar gelirim aracı olmayan..:))hem sabah ayazı da olmaz..:))
-
Yaylı silahlar PCP'ye göre daha dikkatli kullanılması gereken silahlar.
Namlu açıkken tetik düşürülmemesi, namlu tam kurulurken namlunun kaçırılmaması gerekir.
Bu tip durumlarda ciddi yaralanmalarla birlikte namlunun yamulması da kaçınılmazdır.şiddetle ve tecrübeyle katılıyorum..ama dikkat
-
ders olsun bu bana..hafta içi devamlı bilgisayarın başında olup hafta sonu açmazsan bölee kaçırırsın pazar buluşmasını:((
-
ankara team şimdi deli gibi atış yapıyor..bizde burada mesai..haksızlık bu yaww haksızlıkk:((
-
selamlar şu buluşmayı bigün de pazar yapın hocam bizde katılalım..sayın"ankara team cumartesi çalışmayanlar ekibi"))
-
Ben hatsanın altın tetigi siyah tetiginden daha iyi diye biliyorum
Kızak meselesinide 11mmyi 22mmye dönüştürücüler var internette çok bir parada degil ondan alıp rahatça halledebilirsiniz
Bence altın tetik ve tüfegin daha hafif olması + özellikler ,kızak meseleside kolayca halledilebilir ama yinede sizin tüfeginiz içinize sinmesi önemlisilahı değişim yapılması isteği ile yollamadık bu silaha sadece 22 lık kızak monte edecekler sanırım..silah hoşuma gitti kızak dışında zaten:))