Bilgiler için teşekkürler, elinize sağlık, uğraşmışsınız. Uzak mesafelere atış yaparken dürbünün namlu hattına paralel olmasından dolayı, kuleden vereceğimiz klik bir yerde bitecektir. Sonrasında yapılabilecek olan, SFP dürbün kullanıyorsanız zoom küçülterek mildot yardımı ile atış mesafesini uzatabilirsiniz. Eğer atıcı Nişan almak icin dürbün artıkıl merkezini kullanmak istiyorsa, o zaman dürbünün arka ayağının şimlenmesi veya "no limit" denilen ayakları kullanılması gerekir. Pratikte arka ayak yükseltilir ve dürbünün namlu hattına paralelliği bozulur, böylece tüfeği havaya kaldırarak dürbün hattını hedefe paralel tutarken namlu ve atış hattını havaya kaldırmış olursunuz. Böylece kabaca cebinize fazladan klik ile atışa başlayarak kuleden klik vermeye devam edebilirsiniz. Misal, benim dürbünüm ortalama 100 MOA, no limit ayaklar ile dürbünümü 10 MOA üst kule ile 100 metreye sıfırladım. Böylece daha uzağa atabilmem için elimde 90 MOA kule kullanımı kaldı. Dürbün yükseklik hesabına gelince, dürbün namlu hattına paralel ise kumpas, cetvel gibi şeyler ile kolayca ölçüm yapabilirsiniz fakat no limit ayaklar ile bu ölçümü yapmak zor olur. Onun için foruma bir video atmıştım, izlemenizi tavsiye ederim. Linki tekrar mesaj olarak atacağım.