getboga tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hawke dürbün almak istiyorum ve bu dürbünler arasında kaldım

Hawke 6-24x44 Varmint SF Tüfek Dürbünü (1/2 MD) 511tl fiyatı ile oldukça avantajlı

Hawke Nite-Eye Digital 6-24x50 SF Tüfek Dürbünü 635tl fiyatı var hafif bir dürbün ve artıkılı cama yazılmış nite eye ne işe yarar??

Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 Tüfek Dürbünü (Imperial)

Arkadaşlar hangi dürbünü tercih etmeliyim sizce?fiyat performans olarak değerlendirin lütfen!Fx t12 tüfeğimde kullanıcam.

Bunlar benden...

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Valla n deyeyim süpersiniz.Ben bir türlü fırsat yaratamıyorum atış için :( Kamuıram abi kullandığınız dürbünün markası ve modeli nedir acaba?taretler cok hosuma gitti.Ayrıca dürbun sabit odaklımı?paralax da yok sanırım?Cok merak ettim :)performansı nasıl?

Etkilendim!!

Peki ses düzeyi nasıl? Siz FX te kullanıyorsunuz mesela, hangisinin sesi genel manada daha az? Genel manada yazdım çünkü yaylılarda mekanizma seside geliyor sonuçta.

Size cevap vermeyi unutmuşum.Ben mod52 tüfeğime namlusuna diş açtırmadan aliminyumdan bir aparat yaptırdım.Böylece fx te kullandığım moderatörü mod52 de de kullanıyorum.İsabeti hiç etkilemedi ve net söyleyebilirim ki pcp fx ten daha az ses cıkarıyor!!!! Ararştırırsanız bora kardeşim forumda paylaşmıstı.At44 moderatörle mod54 air king +moderatör den daha fazla db de ses cıkarıyordu.Bunu teknik olarak ölçmüştü.
    Aparat bu--- Diana Mod 52 için 1/2" unf aparatı imalatı ve sonrasındaki grupmanlar

Benzer aparatı yaylı tüfeğinizin ucana diş açtırmadan moderatör kullanmanızı sağlar.

Açıklama için teşekkürler, ben her daim Fx ve AA 16 grain den şaşmam. Hoş Fx ler bitti AA kullanıyorum artık. 4,5mm olarakta artık RWS kullanacağım çünkü Gamo nun 4,5 mm olanları tamamen rezalet.

Konun özüne gelecek olursak; aslında tüfeği sabitleyerek sıfırlamak en garantisi diye düşünüyorum (örneğin mengene, tüfek sehpası gibi araçlarda). Ama bendeki silahlar Pcp olmadığı için tüfek sehpası kullanamam çünkü, silah illaki tepecek ve yeri bozulacak. Eğer mengene ile sabitlemeye kalkarsamda, silaha zarar veririm diye düşündüm. Sonuçta siz istediğiniz kadar sıkın o yinede tepecektir ve mengene oynamasa silahta başka biryerler illaki oynar. Pcp olsa olay aynı değil, tüfek sehpası ile rahatlıkla olur nasıl olsa tepme ve hedef bozulması olmayacak.

Neyse 300-400 de olsa bir şekilde ata ata sıfırlıyoruz : ) ...

Dostum ceminde dediği gibi kabalama metoduyla bu iş çok kolay oluyor.Ben 12m de mod52 yi 10 atışta sıfırladım.Sırfırlama atışlarımıda öyle tüfeği bi yere bağlamadam koltugun üzerinden yere oturarak yaptım.Ve yaklaşık 10 atış sonra peletler aynı delikten geçmeye başladı.Acemilik zamanımda bende sizin gibi 100lerce pelet atıyordum ve sinirim oynuyordu.Size kesinlikle yapmanız gereken seyleri edindiğim tecrübeyle sılararsam
    1-İsabetinden emin olacagınız bir tüfeğiniz olduğunu varsayalım
    2-Namlunuzu temizleyin
    3-Bir dampa ayak edinin (yada iyi bir çift parça ayak pcpler için)
    4-Taretlerinin çalıştığına emin olduğun bir dürbün (tercihen kaliteli markaların dürbünleri)
    5-Tüfeğin sevdiği pelet (gözle şeçerek mümkünse tartılmış pelet)
    6-İyi pozisyon alarak ser bir yüzeyde nefesinizide kontrol edip güzel tetik çekmek!
    Bu saydıklarımı yaparak tüfeğimi 10 atışta tek delik yapacak şekilde sıfırladım.

Tüfeği sıfır aldıysan biraz geçtikten sonra daha stabil atar, biraz rodaj olması lazım. Rodajda çok ağır pellet atma, kurarken de çok haşin davranma :) yay kırarsın. Ayrıca kundak vidalarını kontrol et, tetiğin arkasındaki vida ile oynama asıl tetik ayarı içeriden yapılıyor. En sağlıklısı tetiği tüfekten ayırarak ayar yapmak. Bir karşılaştığımızda yaparız. Bende gerekli ekipman var. İsabet genel olarak çok iyi. mavi kapaklı olan jsb bu tüfeğin ve genelde .22 hw lerin en sevdiği pellet. Bana da lazım :)

Bu arada evde yalnız kaldığında içinden bir ses poligonu kur diyorsa, evde hacı şakir sabunla tahribat testi yapıyorsan, geri dönüşü olmayan bir yola girdin demektir. Evdeki üzerinde delik olmaması gereken şeylerde delik açmamaya dikkat et :) Yerde pellet falan unutma :) İşin bitince delilleri yok et , evi güzelce havalandır yanık kokusu gitsin :)

Süpersin hocam.Aynen dediklerini eksiksiz yapıyorum.Daha bir vukaat olmadı :)

Güzel gruplar fakat bu tüfek daha iyilerini yapacaktır.Bu tüfeği 5.5 kalibreylede kullanıyorsunuz sanırım?Aralarındaki fark nasıl?4.5 kalibre tüfekler bana hiç cazip gelmemiştir.Hiç 4.5 kullanmadım fakat çok merak ediyorum .Arazide tatlı sert rüzgarda cok sapma yaparmı grubu çok bozar mı diye?O bakımdan 5.5 olan mod 52 tüfeğime 4.5 namlu almayı ve denemeyi istiyorum.

tebrikler kardeş harika çalışma buda benim denemelerim bi sorum olucak mod 99 tüfege de sahipsin sanırım bana stoeger x 20 le arasındaki güç farkını söyleyebilirmisin x20 nin yayını değiştirmeyi düşünüyorum daha güçlü bir yay deniycem uygunsa 99 u takarım belki http://www.youtube.com/watch?v=HKLX04o2bAw

mod99 la ve stoegerle attığım max mesafe 50m yi geçmez.Bu mesafelerde iki tüfekte bariz güçlüler.Bence iki tüfeğinde güçleri birbirine yakın.Aralarında güç olarak büyük farklar yok.

süper ya :) evde hiç atış yapmadım ama bu tip bir video çekmek için atış yapasım geldi :D nasipse bir boş vakitte bu gibi bir video hazırlayacağım :D

Evde atış yapmak oldukça eylenceli fakat bir okadarda riskli olduğunuda unutmayın!Ben oldukça fazla güvenlik önlemi alıyorum.Mesela atış yaptığım yüzey yaklasık 1000 adet kartonun ustuşte konularak streçlanmiş hali.