getboga tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

12m mesafe 10x zoom İlk atış doğru yereydi fakat karton esnediği için pelet kartonu kesemedi.İkinci atış daha alta yapıldı ve karton esnemediği için pelet bıcak gibi düz bir hatta kartonu kesti.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Arkadaşlar 12 mesafeden 10x zoomla tek seferde vurduğum parfüm kutusunun kartonuna yaptığım atış.
    Benzer atısı aynı mesafeden Diana mod52 tüfeğimlede yaptım videosunu düzenleyince onuda paylaşıcam.

Mesafe:12m
    Pelet:Rws super point
    Atıcı:sinan Getboğa

Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

evet gurupmanlar mükemmel. pyramid airde testi vardı 48-52 , testi yapanlar 5 yıldız vermişler adam 10 dakikalık videoda silahı öve öve bitiremedi.
    zaten kısa mesafelerde pcp den hiç bir farkı yok. ben 54-56 kullandım . 25 m den tek delik grupmanlar çıkıyordu. aynı mesafede 5 bin tl lik pcp de olsa farketmez.
    ben o yüzden hep yaylı tüfekleri tercih ederim ve savunurum. heleki sürekli kısa mesafe çalıştıgım için 20-30 m ler. 50 m ye bile çok nadir çalışırım bana uzak geliyor keyif almıyorum.
    bu mesaflerde en kaliteli pcp alsanız ne farkı olucak teferruat ve bayıldıgınız para harici?, güç zaten bu seride gayet yeterli 23-25 fpe. tüp, pompa derdi yok. canınız istediğinde kurun atın, iyi bir pcp setinin 3\1 fiyatına gelir neredeyse.
    diana 48-52 serisi gerçekten mükemmel onlardanda mükemmel 54-56 var recoil sistem okadar iyi işliyorki atışlarda yarı tepme falan hikaye neredeyse tepmesiz. kullandıgım AT44 long kadar anca tepiyor desem yeridir.
    piyasadaki birkaç marka ve modeli daha deneyim, en sonunda yine dönüp dolaşıp bir 54 alacağım sonunda.

+1 Yaylı gibisi yok! ;tacli#

güzel demeye bin şahit lazım bu grupman için u½%; neden derseniz mükemmel olmuş pcp değil bu sonuçta çok ama çok başarılı olmuş

Çok teşekkürler.Daha küçüklerinide yapıyorum fakat kaydetmek bu gruba nasip oldu.Diana mod52 çok başarılı bir tüfek parasının hakkını veriyor!Şiddetle tavsiye edilir.

Malesef yine 12m fakat gruplarım dahada küçülüyor :)

mükemmel!!!!

Arkadaşlar zeiss, nikon, swarovski ve meopta gibi yivli av tüfekleri için üretilen kaliteli dürbünler iyi bir pcp tüfek üzerinde kullanılırmı buna değermi??Aslında 500 avro gibi fiyatlardan başlayan bu lenslerin optik kaliteleri pcp tüfeklerden kullandığımız hawke gibi (bir çoğumuz kullanıyor ve kaliteli diye düşünüyoruz?!)coooooook daha başarılımıdır?Yoksa iyi bi sporting dürbün kadar başarılı fakat tek farkı yüksek g force lara dayanıklı olmaları mı?

Bildiğim kadarıyla Kanasın üzerindeki standart optik 4 sabit yaklaştırmalı bir dürbün. Kısaca halk arasında efsane olan 2 km den nokta atışı olayı zaten büyük yalan. Bildiğim kadarıyla dünya rekoru 2430 mt . Kanadalı 2 marksman ın Afganistanda yaptığı atış.Üst düzey bir El kaide üyesini bu mesafeden yanılmıyorsam 2. atışta göğsünden vuruyorlar.Marksman bildiğimiz klasik sniper değil sadece 2 kişi görev yapan ve sadece belli bir hedefi vuran kişiler.Yani bu kanadalı marksman oraya o adamı vurmaya gitmişler.Kullandıkları tüfek Mc millan çap .50 dürbün sanırım Schimidt&Bender PM2. Dürbün seçimine gelirsek, Orman avında kullanılacak dürbünün mümkün olan en az yaklaştırma seviyesi ile başlaması ve geniç görüş açısı olması tercih edilir aksi halde avı dürbüne sokamaz soksanızda takip edemezsiniz zira yaklaştırma fazla olursa avınızı bulanık bir karaltı olarak gürürsünüz. Ancak tek bir dürbün ile her avı yapmayı düşünürseniz 2.5 10 50 gayet iyi bir ölçüdür zira ben kullandım 5 ila 350 mt arasında çeşitli mesafelerden çeşitli boylarda domuzlar vurdum. Ancak günümüzde artık bilinen kalıplaşmış ölçülerin dışına çıkılıyor örneğin 1.7 10 42 , 2.5 15, 3 18 56 gibi ölçülerde de tüfek dürbünleri artık üretilmekte ki bu ölçülere sahip bir Swarovski z6i yaklaşık 2500€.Avcı gece de av yapmayı düşünüyor ise seçimini geniş çaplı dürbünden yana kullanmalıdır.Zira 50 56 gibi bir mercek çapı çevredeki sınırlı ışığı insan gözüne ya da kendinden daha küçük merceklere göre çok daha fazla toplayabildiği için çok daha net görüş sağlar.Kişisel olarak benim dürbün seçimimde olmazsa olmazım ise ışıklı artıkıl dır. Ancak ışıklı dürbünü de seçerken benim tercihim sadece artıkılın ortasını nokta şeklinde ışıklandıran modeller.Zİra artıkılın tamamının ışıklandırılması gece görüntüyü çok bozduğu için benim tercihlerim dışında kalıyor.

+1 arkadaşalr bende 2.5 10 44 hawke kullanıyorum mod52 de.Kücük zoomla atmaya öyle alıçtım ki Fx T12tüfeğimdekullandığım platinium bsa 8-32-44 IR Dürbünümün 8x le başlayan zoom oranı bana büyük gelmeye başladı :)

hocam süpersin uzun uzun açıklayıcı bilgileri vermişsin.Bu hobi siz değerli abilerimizim engin tecrübelerini bizlerle paylaştığı sürece ayakta kalacaktır.Herkesten ricam yardım isteyen arkadaşlarımızın sorduğu sorulara ayrıntılı cevaplar vermesi.Yüklenilen grupnanlara videolara olumlu olumsuz yorumlar yazılması ki arkadaşlarımızı motive edelim.Herkese iyi forumlar

Arkadaşlar fx t12 tamamıyla "10 numara" bir tüfek.93cm toplam uzunluğa sahip gerçekten cok kaliteli sentetik kundaklı sadece 2.2kg olan ,50cm şoklu müsabaka kalite 1sınıf "lother walther" namlulu (ki yeni t12 ler ve aslında tüm fx ler smoot twist namlu oldu artık lw namlu yok!!! :( ) Kendinden indeksli 12adet kapasiteli şarjörü ve Fx in geliştirdiği balanslı valf sistemi ile regülatörlü tüfekleri kıskandıracak namlu çıkış hızıyla muabaka kalite tetiğiyle ("allahım olmaz böyle güzel tetik" dedirtir) alınacak ve asla satılmayacak bir tüfektir!!!Çıkış hızı menzil ve tahribat meraklısı arkadaşları bile tatmin edecek bir tüfek.ben tüfeği 16gr jsb ile 850fps ye ayarladım.3 şarjör (12x3) atıyorum.13.43 Rs jsb ile 950 fps falan atıyor.50m mesafede grup deneme sansım olmadı ama 25m de tek delik yapıyorum.50m de de bunu yapar.

12m grupmanlarım Fx t12 12m 5 atış (şimdiye kadar yaptığım en küçük grup)

Fx T12 15m grupman (yeni) Evin koridorunda...

FX T12 12m grupman.