getboga tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Alper s510 carbine modeli tam senin için bir tüfekti.Toplam 95cm uzunluğu var sporter 111 cm oldukça uzun bir tüfek.
    hw100 regülatörlü ve 12fpe gücunde.Yani s410 clasiç ayarında bir gücü var.Fakat 5.5 kalibrelerinin pellet seçtiği konusunda yorumlar okumuştum 4.5 kalibre hw100 pellet seçmiyormuş ve daha isitkrarlıymış.Kalibre konusunda önce kullanan arkadaşlarla konuşmak lazım bence.

Arkadaşlar tüfeğinizin marka ve modeliyle alakalı farklı far4klı tüp hacimleri mevcut.180cc-600cc lik glad.lara kadar.Hepimiz tüplerimizi doldurup belli bir atiş sayısına ulasıyoruz sonra tekrar dolduruyoruz.Şimdi 300 bar bir tüpten dolum yapalım.evet tüpün hacmine göre defalarca tam 200 bar dolum yapabiliriz.Fakat tüfekle atışa başlayınca her atıstan sonra bu basınç düşüyor.yani kabaca 200 bardan 140 bara kadar 30 atış yapabiliyor herhangi bir marka tüfek.Burda can alıcı nokta tüp dolumunu 200 bar yapıyorken atış baslayınca 200bardan 140bara kadar her basıçta tüğfeğimizi kullanıyoruz.Hangimiz tüfeğimizi 5 atıştabir dolduruyoruz ki 200 bara yakın kalsın tüpümüz?Peki eğer tüpümüzü tüfeğimizden ayırmayacaksak (hızlı dolum aparatı tüfeğe sürekli bağlı şekilde) Bu durum 300 barlık bir tüpten her seferinde 200 bar basıp 140 bara kadar atış yaparak kullanmakmı daha iyi yoksa 12tl 200 bar bir tüpten sürekli besleyerek kullanmakmı mantıklı?Sonuç olarak 30 atışta 140 bara kadar düşen bir tüfek 3000 atışta 140 bara düşen bir tüfek?hangisi daha mantıklı?Bence tasıma derdimiz yoksa buyuk hacimli 200 bar tüp sürekli bağlı kalacaksa 300 bar tüpten daha mantıklı.

Boyun uzunsa kollarında uzun olur böylece uzun bir tüfeği rahat kavrarsın.Ben tüfek alırken tüfeğin toplam boyunun 100cm den ufak olmasını tercih ederim cünkü rahat edemem.s510 111cm carbine 95cm s510 50cm namlu boyu carbine 40cm namlu boyu.Benim tüfeğim t12 toplam boy 93cm namlu boyu 50cm benim için biçilmiş kaftan ;tacli#

bence s510 modelinin kayın kundaklı versiyonunu al tc versiyonu hem ağır hem pahalı hemde bence pek görsek değil.Boyun cok uzun değilse carbine versiyonunu al.(kısa olan) benim boyum 1.73 carbine versiyonu almak istiyorum.

Bennim 5 edet 200 bar 12lt aliminyum tüpüm varken gittim 6litre 300 aldım cok pişmanım.200 bar tüp gibisi yok heleki 12lt.Taşıma sıkıntın yoksa en güzeli bağla tüfeğini hiç sökmeden atişını yap.düşünsene tüfeğinin tüp hacminin bi önemi olmadan 12tl lik bir tüp haçmin oluyor.Böylece atişlarda daha stabil oluyor.

Tüp sürekli bağlı iken tüfeğinizin hava girişi atış trasferinden yavaş ise dolum valfi çalışacaktır
    6 lt 300 bar tüpünüz var. Birde 200 bar 3 lt alacaksınız. Ara bağlantı ile iki tüpü birbirine bağlayıp küçük tüpü diğeri ile kaç defa dolarsa hep üst stabil basınçta doldursanız. (Havanın tüfeğe girişi gibi yavaş transfer sağlayarak) Tek manömetre, tahliye valfsiz, micro hortum, boruyu küçük tüpten anahtarla sökseniz, büyük tüpte dolum hortumu sabit kalsa nasıl olur. Saygılar

Kısaca anladığım her atış sonrasında kücük tüp ,300 barlıktüpten dolarak hep 200 barda kalacak böylece tüfeğimizde hep 200 barla atş yapacak yada kaç bara ayarlarsak o basıçla ateşlenecek.Doğru anladıysam süper fikir.Kabaca bi çizermisin sistemi??

Geçen gün babam bu işe merak sararak araştırma yaptı.Bir öğrenci arkadaştan aldı bilgi su doğrultuda.Sanırım türk hava kurumu bu eğitimi veriyor ucreti karsılıgında fakat öğrenciyseniz ve mali imkanınız yoksa kurban bayramlarında deri toplayarak ve ayrıca thk yadım faliyetlerinde gönüllü çalısarak size bu eğitimi ucretsiz veriyorlar.Ayrıca ekipmanıda istediğiniz zaman ücretsiz olarak alabiliyorsunuz.Bir araştırın derim.

Kemal abi elimizdeki hortumlar zaten 460 bar basıcla çalışıyor.Patlaması mümkün değil.Dolum hesaplayıcıdan micro hortum ve normal hortumla dolum miktarları arasında nasıl ciddi fark olduğunu ibiliyoruz.Yani bu sistem hem emliyetli hemde hortumu çıkart tak islemi için hava tasarrufunda süper olur kanaatindeyiö

Herkeze iyi günler.Arkadaslar kafamda bir fikir var ve sizle paylaşmak istiyorum.T12 tüfeğimi 6tl 300 bar bir tüple dolduruyorum.Dolum yaparken 200barı gecmeden dolumu yapıp dolum ucundaki havayı tahliye ederek atıs yapıyordum.Gecen buluşmada tüpteki hava 190 bara gelince hortumu hiç cikarmadan atışlara devam ettim (tüp vanası acık)yani tektar tekrar dolum yapmadan atışları tamamladım.Bu şekilde atış yapmak devamlı silahı doldurmaktan çok daha kolay oldu.Malum doldur boşaldı tekrar doldur derken basınçlı hortumdan harcadığımız hava cabası.Merkak ettiğim seylere gelince

1----Devamlı tüpün acık hortumun tüfeğe bağlı olarak atışa devam edilmesi tüfeğin dolum valfi için zararlı olurmu?
    2----1lt,2lt veya 3litrelik (200bar 300bar test basıçlı) bir tüp alıp (bu tüler medikal tüpler ve fiyatları 75tl-140tl arasında değişiyor) sağa sola giderken canta taşınırmı?Hiç tüfekten cıkarmadan 3tl bit tüp kaç atış yaptırır?Ben musata abinin tüp dolum hesaplama programından mikro hortumu seçtim ve tekrar dolum yapılacak basıncıda 195 bar dedim 199 dolum yapabilirsiniz yazdı.Bu eğer öyleyse süper bir değer :) 300 bar tüple uğraşmaya gerek yok.Elimde dalışlarımda kullandığım 12tl 220bar tüplarim var bunları kullanmak cok daha mantıklı olur gibi.Siz n dersiniz?

http://www.aluminyum-tup.com/Medikal%20T%C3%BCp Buda bahsettiğim tüplerin satışını yapan site.

Hatsan jsb 13gn için söyle bişey söyleyim.ben rüzgarsız havada fx t12 de kullanıyorum bu pelleti.Oldukça yumuşak bir yapısı olmasına karşın 5,52 olan çapı namluya tam oturuyor.Hatta bu pellet okadar narinki 1m yükseklikten elinizden düsünce yamuluyor ama buna karşın namluya surulunce bu ezik pellet basınçla etekler açılarak züzeliyor te tam isabet sağlıyor.Pelletleri elimle oldukça ezerek attığım pelletler bile tek delik yapıyordu.Bir deneyin :)

Arkadaşlar bu tüfek ülkenize yeni girmiş.İsponyol yapımı regülatörlü 400cc tüp hacimli ve namlu ceketli olan bu güzel pcp
    0-10 ......................883 ...............27.4
    11-20 ....................882 ................27.3
    21-30 ....................880 ................27.2
    31-40 ....................878 ................27.1
    41-50 ....................874 ................26.8
    51-60 ....................875 ................26.9
    61-70 ....................873 ................26.7
    71-80 ....................873 ................26.7
    81-90 ....................870 ................26.6
    91-100 ...................865 ................26.3
    101-110................. 847 .................25.2
    yani regüle yaklaşık 100 atış yapıyormuş. ,

You tube dan videolarını ve görsellerini araştırdım ve Temin doğa sporları diye bir bayii nin adına ulastım http://www.e-temin.net/?urun-1924-Com…vali-Tufek.html Bu tüfeğin 4.5 ini getirip kısa surede sattıklarından bahsettiler bir hafta içinde 500 adet 5.5 gelecekliş fiyat ise 1332tl :) bu fiyata böyle bir pcp süper olur.İtal eden firma yetkilisi tevfik bey ile az önce telefonla görüştüm.Bir adet pcp yi ulkü amcaya inceleme yapması için yollamışlar bakalım teknik incelemesi nasıl çıkacak.Sınıfı geçerse çok satar gibi geliyor bana g;$i