getboga tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Gayet güzel olmuş önemli olan keyif almak bence gerisi bahane. Saygılar :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Evet çok haklısınız.Bir balık tutarken böyle zaman nasıl geçiyor anlamıyorum birde atış yaparken.Kendime sincap hedef alıcam yine çatımda 15m den denicem güzel olur kanatindeyim.Herkese iyi forumlar...

Bir süre mod 99 6.35 kullandım 70m den sonra dürbün taretleriylr oynamak ölüm oluyordu.Bende havan topu misalı atışlar yapıyordum 120m civarında attıgım soda şiselerini kırıyordu.

Arkadaşlar herkeze iyi forumlar.fx t12 pcp kullanıcısıyım ve pcp nin keyfi bir başka fakat ekipmanını her an her yere taşıyamıyorsun.Bu bağlamda yaylı bir tüfek arayışına girdim ve stoger x20 de karar kıldım.İşin kararsızlık içinde kaldığım durumu ise eski bir klişe olan 'KALİBRE' malesef :( Genel olarak arazide atış yapıyorum ve çogunlukla sişe kırıyorum.Fakat bu sıralar failed target ve grupman merakım oldukça arttı.Evimin terası 15 lik bir akana sahip burada güzel grupmanlar çıkarırım diye düşünmekteyim.Ama araziye cıkıncada şişe kırmak isterim. 4.5 gurup için ideal olucaktır ama şişe kırmak sıkıntı yaratacakmıdır bilemiyorum?100m atışları 4.5mm ile ne kadar sağlıklı olur da cabası??Bu bakımdan acaba 5.5 likmi alsam bilemedim?

Kemal abi sen bu işlemi senin tüfeğe yaptın mı? Verim aldınızmı?benim derdim moderatörle alt vuran ve bi miktar güç kaybı yaşadığım tüfeğimin bu eksilerin, ceketli, n amlu ile cözmek.Sizce mantıklımı yoksa sadece görse fantazi amaclı bi calışmamı olur?fantazimi olur bilemedim?moderatörle kullanmaya devam etsemmi bilemiyorum

Herkese iyi forumlar.FXt12 tüfeğim için namlu ceketi yapmak istiyorum.Acaba yurt dısındaki sitelerde gezinirken buunla ilgili bişeyler gören oldumu?Yani kendinyap şeklinde herhengi pcp için ?Ayrıca namlu ceketinin ingilizcesi nedir acaba?

"dürbünün arka ayağının altına parça koyarak hedefi vurun" derken bu parcayı dürbünle ayağın arasınamı_? tüfekle ayak arasınamı?ayrıca bu parcanın kalınlığı ne olacak? Aklıma gelen başka bişi var peki on ayağı daha kısa bir ayakla değiştirsem yada iki ayagıda uzatsan olurmu?

T 12 kullanıcısı olarak uzak mesafelerde 16-18 grain kullanın derim, bu tüfekler için 100 metrede vurmama şansı yok.

T 12 kullanıcısı olarak uzak mesafelerde 16-18 grain kullanın derim, bu tüfekler için 100 metrede vurmama şansı yok.

peki 16 gr neya 18 grn için ceçiç yayını tam sıkı pozistondan kaçtur boşaltmalıyım.Osman abini bir yazında 3.5tur 850fbs diyordu.

Herkeze merhaba arkadaşlar.Dün havanında güzel olması sebebiyle sabahtan babamla araziye cıkarak biraz atış yaptık.T12 tüfeğimi ilk kez 100m civarlarında test etme şansı buldum.Ayrıca bir süredir kullandığım Hatsan mod99 th 6.35 lik tüfeğide uzun mesafede denedim.t12 tüfeğimin üzerinde bsa 8 32 44 dürbün pellet hatsan jsb 14grn var Hatsanda ise optima 3 9 32 hatsan jsb 6.35 var. Atış yapılan mesafe kabaca 80 ila 100 m civarında.Aynı noktadan şişelere iki tüfeklede destekli atış yaptık.Farkettim ki İki silahtada silahı kaldırdığım mesafe aynı.tani Üst atarak atış yaptım ve silahları neredeyse aynı değerde yukarı kaldırarak atış yaptım.İki dürbününde "up" klikleri sonda ve iki silahınha dürbün ayakları eşit uzunlukta.t12 tüfeğim scuba tüpüyle 200 barda dolu ve ayrıca çekiç yayı tam sıkı pozisyondan 3 tür gevşetilmiş durumda.Ortalama 800fbs(240m/sn) civarında bir cıkış hızı var diye düşünütorum.Hatsan ise 200m/sn ile cıkıyor namludan.Öyleyse benim t12 de bir anaormallik yokmu?yani 100m mesafeden dürbünün up kliklerini sona dayamama rağmen hala hedefe üst atarak vurabiliyorum(soda şişesinin yaklasık olarak 2 katı mesafesi kadar yukarı)Sonuçta Hatsan agır bir pellet atmasına ve cıkış hızının ve enerjisinin düşük olmasın(17joule) karşın o mesafeye t12 ile yapılan atış kordinatlarıyla sişeyi kırıyor.Acaba pelletin 14gr olmasımı sorun yaratıyor?Ben bu tüfekle 150 200 m atışları planlıyordum ama zor sonırım o mesafeye havan topu gibi atmak gerekecek sanırım :(
    not:atışların tamamı moderatörle yapıldı.moderatörü çılardığmda pelletin nereye gittigini bile göremiyorum.Saçma sapan yerlere gidiyor sanki.

mod 95 mod 99 a oranla daha kısadır.ve ayrıca mod 99 da namlu kilidi mevcut.İki silahında spesifik degerleride aynı.İsabetleride oldukca iyi.Ben fx t12 pcp kullanıyorum fakat mod 99 th 6.35 tactical modelide elimde mevcut.Oldukça başarılı bir silah (teknik veriler aynı mod 99 ve 95 gibi fakat daha hafif)Sahsen ben namlu kilidinin eksisinden cok artısını gördüm.Namluyu tokatlıyarak açmaktan daha rahat!(daha önce webley patroit 1.nesil ve 2nesil vardı namluyu tokatlayarak açmaktan eliniz fena ağırıyordu):(Bendeki tüfek arkadaşın aldığı tüfeğin üzerindeki gibi yeni tip bir kilide sahip değil ayrıca.Oldukça basit.Yeni mod 99 larda gerçekten cok detaylı bir kilit var ve güven veriyor.Sadece arkadaşım biraz sanssız olmuş bana göre yoksa almış olduğu tüfek oldukça başarılı eski mod99 lara göre. :thumbup:

Arkadaşlar hawke nin sitesinden ücretsiz olarak chair gun pro indirdim ve kurdum fakat program tıklayınca programın logosu geliyor ve 2sn sonra hiçbir hata mesajı vermeden kapanıyor.Birkaçkere programı kaldırıp tekrar kurdum ama sonuç aynı.Neden olabilir.donanımım win7 işlemcim core2duo 1.66ghz 2gb ram.başka bir link bilen arkadaş varsa yollayabilirmi?

Osman abicim namluyu söktüm ve arkadaşın dediği gibi plastik kaplı metal askılıkla nazikçe iterek cıkardım.Allahtan cok sıkışmamış :)zorlanmadan cıkıverdi.
    Yardımlarınız için cok teşekkür ederim
    not : ;tacli# Osman abi ;tacli# bana dediğin herşeyi aklıma yazıyorum teçrübelerin biz hobici arkadaşlara her daim ışık tutacaktır.Yamacch dostum sadada cok teşekkürler! :thumbup: