ilichramirez tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bir fx olamayacağının farkındayım ama bu fiyata üzerinde bu kadar çok ayar barındıran bir tüfek daha ülkemizde yok. Zaten benim sitemim fx kadar iyi olmaması değil fabrikanın bu silahı modlayan arkadaşları baskılaması ama kendininde bunun için bir çözüm üretmemesi nedeni ile silahın tam gücünü kullanamamak. Bakalım biz bu silah ile neler yapabileceğiz bunu zaman gösterecek.

Bir fx olamasada namlusu ile fx ile akraba olacak inşaAllah:)

Fabrikanın tutumu bence yanlış.Evet modlama sonrası bazı problemler yaşanabilir ancak komple garanti dışı bırakılması hoş değil. Dikkat ederseniz Fx bu seviyelere kendi yapmış olduğu arge ve kullanıcıların yapmış olduğu başarı modlamalar sayesinde geldi. Kullanıcıların yapmış olduğu iyileştirmeleri daha iyi hale getirerek hep bir adım öne geçti. Hobidaşlarımızın hep şikayet etmiş olduğu yerli üreticilerimizin arge çalışmaları yetersiz veya hiç yokken bu şekilde kullanıcılardan gelecek olumlu modları kullanma kapısını da kendine kapatmış oldu.

Fx in kopyası fx yerine bunu alayım derseniz hata edersiniz. Bende throne gen1 kullandım gen2 kullanan arkadaşlarım da var ancak sadece görüntü olarak fx e benzemekte ayarları vs fx ile alakası yok. Bunu göz önünde alarak hareket etmeniz iyi olur. pellet için sizi tatmin eder ama solid için modlansa bile fx in güçünü vermez.

Tüfeği tekrar göndereyim diyorum ama fabrika 25mt test atışı yapacak çıkan sonuç kendilerince olumlu çıkarsa tüfeğe işlem yapılmadan geri gönderecekler namlu satın alsam diyorum 800 TL düzelmezise boşuna almış olacağım aslında breaker s namlusu ile gayet isabetli kral manlusu alsam sorun yok ama namlu uzun olduğu için tüfeğin boyu uzadı tüfeğin kibarlığı gitti ee ben bu tüfeği kısa boylu bullup tarzı Kibar olduğu için almıştım

Fabrika 25 MT değilde 50mt üzeri deneme yapmazlar mı rica etsem

Murat Bey ile irtibata geçip durumu fotoğraflar ile izah edin yardımcı olacaklardır. Bence grupmanları kağıt üzerinde dene öyle irtibata geç.

Benim kullandığım throne modelinde aynı grupman sorunu vardı. Fabrikaya gitti kontol ettiler 25m. grupman kagıdıyla geri geldi problem olmadığını söylediler ki hedef kagıdında 5 atış tek delikti. Ancak ben ne yaptıysam olmadı ve yedek namlu satın aldım sorun çözüldü. Sizde imkanınız var ise önce namluyu ya değiştirin ya da kralınkini takmaya çalışın. Regülatör taktırmak şu süreçte boşuna caba olacaktır.

cevap için teşekkürler. sorunu çözdüm. bu sizin gösterdiğiniz gövde kısmı değil de karşısına denk gelen tüpün üzerindeki valfin içinde bulunan küçük o ring deforme olmuş. onu değiştirdim sorun çözüldü. yalnız şöyle bir durum var; malum her tüfeğin o ring ölçüleri farklı oluyor ve bu o rinleri tam ölçüsünde bulmak baya zor bir durum. bu o ringten tüfeğin çantasında sadece 1 adet vardı ve onu kullandım. yerli tüfek üreticilerinin formu takip ettiğini biliyorum. bu yedek o ringleri kutuya 1 er adet değil de 10 ar adet koysalar, elinden gelen arkadaşlar tüfeği fabrikaya göndermeden kendileri halleder. ücret olarak çok fazla külfet getiriyorsa da seçenek olarak sunulabilir. bir tüfeğe ait yedek o ring seti aradığımda maalesef bulamıyorum. bu urum çok can sıkıcı, insanı hobiden soğutuyor. şahsen ben soğuyorum ve tüfeği yakmak geliyor içimden.

Rica ederim. Son çıkan versiyonda tüptekiyle tüfekteki o parçaların yerini değiştirdiler. Size attığım ilk versiyon. Sorun çözüldüyse problem yok ama dediğiniz gibi o ring işi problem. Aynı ölçü olmadı mı problem çıkıyor

arkadaşlar mrb. ben de yaklaşık 2 ay önce throne aldım. ve bir kaç test yaptım . regülatörün çok iyi çalışmadığını gördüm. şöyle ki; 200 bar dolum yaptıktan sonra ilk iki şarjör stabil 15-16 fps farkla atış yapıyor. daha sonraki atışlarda, atışlar arasındaki fark birden 50-55 fps düşüyor ve tekrar 15-16 fps farkla atış yapıyor. bu da reg. ün düzgün çalışmadığını gösteriyor. bu sebeple daha önceden elimde olan bir reg.ü ekstra olarak tüfeğe monte ettim. yani tüfek üzerinde 2 adet reg. oldu. fx impact ve mawerick modellerindeki power plenum tarzı düşünün. ilk reg. basıncını 137 bara, ikincisi, yani tüfeğin orjinalinde bulunan reg. ise 125 bara ayarladım. sonrasında yaptığım testte 12 fps farkla 60-65 stabil atış sayısına ulaştım.

bu denemelerden yaptığım çıkarım şu oldu, tüfeğin orjinal reg.ü yüksek basınca karşı kararlı çalışamıyor. tüpe 200 bar basıldığında ilk 2 şarjör sıkıntı yok ancak tüpteki basınç, 2 şarjör atış sonrasında 190 bara düştüğünde reg. deki basınç hemen eski seviyesine dengelenmediği için atış hızı düşüyor.

başka ölçüm yapan arkadaşlarda böyle bi sorun oldu mu bilmiyorum ama ben böyle bi problemle karşılaştım ve kendimce çözümünü buldum.

yapmak istediğim bi değişiklikte, tüpü 500 cc ye çıkarıp atış sayısını artırmak. tahminim yaklaşık 100 atış yapabilirim. herkese iyi forumlar.

2. Regülatörün bağlantısını nasıl yaptınız üstadım. Bununla ilgili fotoğraf paylaşabilir misiniz?

Hocam aliminyum olanı nereden aldınız? Karbon tüpe ne kadar dediler ? Aklımda bi proje var ama uygulanabilir mi bilmiyorum. Throne Huma regülatör , karbon tüp, fx airguns stx namlu gibi ama bilmiyorum sonuç nasıl olur

Karbon 1000-1300 arası ancak alüminyum için murat abi yardımcı olur cok uyguna gelir ancak stx namlu felan takacagınıza fx dreamline alabilirsiniz. Daha verimli olacagına inanıyorum ancak reximexin de isabeti mükemmel

Merhaba dostum,

Yıllarca yaylı tüfek kullandım. İlk hatsan mod 99 isabetli nispeten hafif gücü de orta sınıf idi yatagun dampa ve hawke 4-12-50 dürbünle problem yaşamadım. acemiliği atınca daha güclü bir şey alayım dedim ve diana mod 48 aldım. Gücü yüksek, isabeti güzel, tepmesi dengeli ama sert bir tüfekti zevkle kullandım ve hala envanterimde. Ancak yatagun dampayı resmen parçaladı bende sportmach dm60 aldım onunla devam ettim. Bu hobiye alışınca insanın kanı kaynıyor ve Airking diye tabir edilen Diana mod 54 aldım. Gerçekten Airkingtir kendileri isabeti ve gücü o kadar yeterli ki insanı kendine hayran bırakıyor. Tek dez avantajı ağırlı ve retroge denelin tepme emen sistemi öyle ki atıcı hissetmiyor tepmeyi ama dürbün perişan oluyor üstünde. Eğer ki dianalardan birini seçecek isen sana tavsiyem ZR veya Protector ayak ile hawke dürbün kullanman yoksa hobiden soğursun. Kaliteye gelecek olursan hatsan fena değildi ama Dianalar gerçekten deden toruna miras kalacak şekilde üretilmişler.

güç ve isabet nispeten ters orantı içindedir ve dianalar tam bu çizgide yer alır hem güclü hemde isabetli magnum sınıfı yaylılar. Güclü ve isabetli silahlar her zaman ağır olur ki meydana gelen tepmeyi dengelemek için. Bu hususları göz önünde bulundurarak tercihini yapabilirsin.

Merhabalar,

Kral Breaker den sonra reximex'e geçtim. Malzeme kalitesi gayet iyi.Tetik ayarlanabilir ve gayet hassas. regülatör basıncı 150 bardan sonrası kırmızı renkte ama fabrikayla görüştüğümde 170 bar a kadar kullanabilirsiniz dedi ki zaten 200 bar ile çalıştığı için 150 den sonrası gereksiz. chrony cihazım yok ancak 28 graini 850 ile atar diye tahmin ediyorum. Bu konuda internette videolar var araştırabilirsiniz. Servis konusunda bir defa bakıma gitti geldi gayet ilgili insanlar sizi üzeceğini sanmam. Bir de taşıma çantası gayet güzel ürünün.

Aynen Cemal bey çekiç ayarını biraz daha serteştiemek problemi çözdü. Şarjör ler yeni olduğu için arada takılma yapıyor zamanla alışacak. Tekli yükleme aparatı da yapsalarmış tadından yenmez. İlginiz ve cevabınız için teşekkürler.