JSB, FX, ve AA üçü de kalite olarak aynı pelletler. Üçünü de JSB üretiyor. Hangisi olursa olsun hepside aynı fabrika tarafından yapılmış yüksek kaliteli pelletler.
Aralarındaki tek fark kalıp farkı diye düşünüyorum. Çünkü hassas ölçümlerde çok azda olsa pellet başları, boyun ve eteklerde farklılıklar var.
Bu farkı ancak kumpas veya mikrometre ile anlayabiliyorsunuz. Normal cetvelle ölçtüğünüzde fark yok anlayacağınız.
Belki bu fark AA ve FX in isteği doğrultusunda JSB tarafından yapılıyor veya JSB her yıl kalıp değiştiriyor veya da JSB ARGE yaparak özellikle yapıyor bunu.Sonuç olarak hangisini alırsanız alın, aynı pellet. Pelleti yerleştirirken özen gösterirseniz çap 5,52 olsun, beni kasar derseniz 5,50 yeterlidir.
Markadan ziyade ağırlık olarak 16 grain ve 18 grain olmak üzere her 2 grainden de birer kutu alın, deneyin.
Hangisinden memnun kalırsanız onunla devam edin. 2 pellete para vermem derseniz tüfeğiniz güçlü olduğu için 18 grainden ağır olması daha iyidir.
Bana kalırsa mft arkadaşımın önerdiği AA, FX veya JSB 18 grain en iyi tercih olur.
Bu kaliteli pelletlerin metini çok okuyoruz test etmek amaçlı 1 kutu AA 18 grain 5.5 mm almayı düşünüyorum.Teşekkürler.