daggerunion tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

namlu açıkken tetik düşürürsen namluyu heder edersin.arkadaşınıza bunu iletin :)

anlatımınıza göre tüfek kurulu kalmış.sorun tetik mekanizmasına bağlı..
    böyle durumda şunu deneyin işe yarıyabilir..namlunun boş olduğuna bakın ve namluyu kapatın.

tüfeğin dipçiğini yere vurdurun,olmadı bir daha vurdurun.tekrar namlu kırıp kilitmenmesi için tetst edin.tetik düşürün.

Valla abim gözden nasıl kaçırdım bende anlamadım o an.. Tüfeği az önce aldım kargodan.. Sıkıntısını gidermişler sağolsunlar.. Ancak sanki yağ banyosuna sokmuşlar.. Denemek için birkez attım namluyu kırdım duman çıktı.. Bu yağdan olsa gerek? Daha önce duman farketmemiştim çünkü.. İlki acemilikti ancak şimdi daha dikkatliyim :)..!

Yardımcı olan tüm arkadaş ve abilerime teşekkürler. Bugün Hatsan'dan aradılar ve tüfeğin yapıldığını bugün kargolanacağını bildirdiler. Adres teyit etmek için aramışlar. Açıkcası bu kadar kısa süreye yapacaklarını tahmin etmiyordum ancak arıza çok büyük değildi dediğiniz gibi..!

Bugün bir arkadaş tüfek namlusu açıkken hiç boşa sıktın mı diye sordu bu arızayı söyleyince. Bende şunu hatırladım. Tüfek ilk geldiği zaman boş kurup birkez sıkmıştım. Ancak sıktıktan sonra namlunun tam kapanmadığını farkettim. Çok az bir açıklık kalmış kapandığını zannetmiştim. Edindiği bir tecrübeden dolayı bu yüzden olabileceğini söyledi. Acaba bu tür bir yanlışlık mı sebep oldu sizce bu arızaya?

Bugün Aras Kargo ile yolladım. Ancak görevli sözleşmenin görünmediğini söyleyerek normal gönderim yaptı. Ben de yine Aras Kargo'yu neden sevmediğimi tekrardan anlamış oldum :). 14,50 TL ücret alındı. Ancak Aras Kargoya durumu bildireceğim. Sözleşmenin niye görünmediğini anlamakta fayda var..!

tüfek kuruluysa namlu dediğin gibi çalışır rahatça gider sona kadar.kurulu olup olmadığını anlamak için ne yapabilirsin güzel soru:)kurma koluyla kundağın arasından bir ışık tutup bak eğer kurma kol bitiminden sonra yayı görebiliyosan tüfek kurulu değildir ama yay görünmüyosa gördüğün şey pistondur büyük ihtimalle ve tüfek kuruludur.bu durumda herihtimale karşı tüfeği dolu bırakma yani namluda pellet olmasın ve fabrikaya yolla.

Hemen bakıyorum dediğini dikkate alarak. Pelleti çıkarmak zaten uğraştırmıştı. Hatırlatma için teşekkürler ama :)

kurulmadığına eminmisin?acaba tetik takılı kalmış olabilirmi ?yani şu an tüfeğin kurulu ancak tetik görev yapmıyo olabilir.hatsanlarda genelde kurma kolu arızası pek yaşanmaz.ama bu yeni sistem tetikte bi anormallik olabilir.tabi her durumda fabrikaya yollaman gerekecek.geçmişolsun.

Peki tüfek şuan kuruluysa tekrar kurmaya çalışıldığında yay zorlamaz mı? Yani şuan tüfeğin namlusu hiç güç harcanmadan en alta kadar geliyor. Eğer öyleyse belki de tetiktedir. Ancak bunu nasıl anlarım ki?

Merhabalar;

Öncelikle geçmiş olsun. Böyle bir problem yaşamanıza üzüldüm. ARAS Kargo ile anlaşmaları var. Kargoya gidip HATSAN'a göndereceğim derseniz indirim yaparlar, HATSAN da size aynı firma ile yolluyor. Malatya'dan git-gel toplam 13 TL tutmuştu.

Abim öncelikle mesajın için teşekkürler. Demek o kadar ucuz tuttu. İnşallah bizede indirim yaparlar :). Cidden şaşırdım kaldım. 10 atış bile yapmadan böyle birşey oldu. Havalı tüfek tarihinde görülmemiş birşey belki de benim başıma geldi :). Ne yapalım artık katlanacağız. İnşallah gidip geldikten sonra böyle bir problem daha olmaz.

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar. Mod 99 Limited Edition daha 1 hafta önce aldım. Bugün atış yapmak nasil oldu. Birkaç atıştan sonra tüfeği kurdum tetiği çektiğimde tetik boş düştü. Sonra tüfeği tekrar kurmaya çalıştım ancak tüfeğin kurulmadığını farkettim. Yay namluyu germiyor. Rahatça en alta kadar geçilebiliyor. Böyle bir problem hemen nasıl meydana geldi anlamadım açıkcası. Hatsan'ı aradım tüfeği bize kargolanamız gerek dedi. Ancak yeni bir tüfekte böyle bir problem niye oldu anlamış değilim. Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu merak etmekteyim? Ayrıca şimdi kargo masrafı çıktı birde. Hatsan'a herhangi bir kargo firmasıyla göndersem olur mu yoksa mecburen göndermem gereken çalıştıkları bir kargo firmaları var mı?

Zaten eski Mod 99 bulunmuyor. Görünen o ki bende bundan almak zorundayım. İnşallah güç düşüklüğü yoktur eskiye göre. Sadece görünüş olarak bu daha kötü gibi geldi. Ancak bu o kadar da önemli değil. Abim hangi siteden almıştın tüfeği yazabilir misin?

Ya bende Mod 99 alacağım ancak bu Limited Edition kafa mı karıştırdı. Öncekiler stoklarda gözükmüyor. Ancak kararsız kaldım. Önceki altın kaplama tetik güzel bir görüntü veriyordu bunda o yok. Bunda denildiği gibi SAS yoksa sarsıntı ne kadar? Kısacası önceki üretimden iyi mi kötü mü bu limited versiyon..?

Birkaç sitede de var limited edition. Ancak Quattro ve Sas özelliği yazıyor açıklamalarda. Alttak ki yazıyı kapatmak için yeni yazı yazmışlar gibi bir söylem açıkcası kafa karıştırıcı. Şimdi model limited yani sınırlı, ancak daha mı iyi :S..!

bence 50 metrede gamolar keser uzak mesafeler için kaliteli pelet iyi olur (AA,Fx,JSB,H&N,crosman) diyeceğim en önemli şey şu olur ucuz peltten mümkün oldukça uzak dur hem kalitesiz hem düzgün değil hemde zararlı zararı şu peletin etekleri basınçtan doları şişiyor namluya zarar verebilir tabi isabet yönündende tatmin etmiyor 10 metreye kadar atacağım ucuz olsun dersen jet markalar var pelki hoşuna gider

Cevaplarınız için çok teşekkürler.. Ucuz pellet peşinde değilim kesinlikle.. Ancak iyi pelletlerin ortalama fiyatları nedir, ayırt etme açısından bilmek isterim?

Tüm foruma merhabalar. Mod 99 22.cal için en uygun tavsiye edebileceğiniz pelletler hangileridir? Özellikle uzak mesafeye az sapmayla atabileceğim pellet nedir? Örneğin forumda "sideprensi" nin Mod 99'la 200 metre atışında kullandığı pelleti merak etmekteyim. 200 metre atışı yapacağım için sormuyorum. 200 metreden vurduğuna ve şişe kırdığına göre hem sapma payının az olduğunu ve tahribinin de yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir de 50-75 metrede tahrip gücü çok yüksek pellet nedir acaba? Eğer iki türde de pellet önerebilirseniz çok müteşekkir olurum..!

..

Muhtemelen 10 metrede 30 cm yukarı vurmak için yukarda verdiğim klik kadar yukarı yapmak gerekir zaten.Yine muhtemelen 10 metrede 30 cm yukarı vuracak açı ile silahı tuttuğunuzda 200 metrede 630 cm yukarı nişan almış olursunuz.Ben bu videoyu izlemiştim.Abla camiada gerçek bir efsane ama o mesafe ölçer biraz yalan gibi geldi bana.209 metre değil sanki o uzaklık.Ablanın durumu "para yivliye yada fac sertifikasına yetmedi ft silahı ile atıyoz" gibi olmuş. :)
    Sanırım sizde AA s400 mpr ft silahı vardı.Bence o silahla 25 yard nizami puanlı hedefe çok keyifli atışlar yapılır.Bu hedefi A3 ebadında bastırmak gerekiyor.Ben bastırmıştım ve 25 yard yarışması yapmıştık bir ara.Foruma hedefi koymuştum diye hatırlıyorum.

Konuyu cana getirmek istemem ancak yazmadan edemedim :).. O mesafe bencede 200 metre değil.. Mesafe ölçerin verdiği bilgi yanlış.. Sideprensi'nin 200 metre atışıyla bunu kıyaslarsak sideprensi 400 metre atışı yapmış demek ki :).. Kadının atış yaptığı mesafe 150-160 metre civarı..!

Sevgili logolas isabetlilik konusunda haklısınız ama bugün en kötü tabancanın bile namlu çıkış hızı 500 m/s civarında. PCP'ler bu değeri geçebiliyor mu acaba?

Konuyu hortlatmak istemem ama burda ezberden söylenen bir yanlışı gidermek istedim. En kötü tabancanın 500 m/s civarı namlu çıkış hızı olduğunu söylemişsiniz. Desert Eagle'ın bile 440 m/s civarı çıkış hızı olduğunu belirtmek isterim. Genel tabancaların çıkış hızı da 400 m/s bile değildir. Kaldı ki örneğin Ak-47'nin çıkış hızı 700-750 m/s Drogunov'un yani Kanas olarak bilinen keskin nişancı tüfeğinin çıkış hızı da 800-850 m/s'yedir. Askerlikte fazla bilgilenememişsiniz heralde..!