ben kullanıyorum parası ile aldım çok basit aslında
full sürüm de zom da var gerçi deneme sürümünü hatırlamıyorum öyle olması gerekiyor
programı açıp tek tek anlatayım isterseniz sürçilisan edersem aff olaaaaa
programı açınca ben ilk önce settings den mertic düzene geçiyorum sonra sırası ile
1-)distance meters = hedef uzaklığınız(atış yapacağınız mesafe )
2-)slope angle .cos =tüfeğinizin yere olan açısı(arzu ederseniz kamera yı tüfeğe 90 derece dik bağlarsanız kameradan eğim açısını görerek )geçtim kurcalayın
3-)wind speed = rüzgar hızı
4_wind direction =rüzgar yönü
5-)weather =yerden yükseklik basınç hava sıcaklığı gibi ayarlar yapılabiliryor (hava şartlarının atışa etkisi büyük)
6-)rifle ve diğer ayarlar rifle da 6 açarak anlatıyorum
6-1)tüfeğenizin ismini girebilirsiniz
6-2-)scope tıkladınız = zero distance (sıfırlama mesafeniz) scope hight=(namlu orta merkezi ile dürbün orta merkeziniin ikisi arasındaki mesafe ortadan ortaya hıhhh)
vertical click = bu ikisini ellemeye gerek yok . scope click units = den dürbününüzün üstünde yazan birimi girin inc bölü yard aslında hesabı var bunuda örenin uzun hikaye siz inches 100 yards yapın
scope reticle = (dürbün seçimi) .search= kolay arama marka model scope bitti
zeroing weather = tekrardan hava ayarları altitude bulundumuz yerin yerden yüksekliği yani deniz seviyesinden diyelim
get altitude from gps = gps bulsun yerden yükseklimizii
temparature c =sıcaklık birimi giriyoruz o anki
presure = hava basıncı
use internal barometer= telfon içindeki barometre yi kullanma clicki
bitti buda zeroing vaterin altından devam ediyoruz karışık oldu fakat isimleri yazdım çok karışmadı aslında telofon önümde tıklıyoum açıklıyorum neresi sıra ile geliyorsa sizde öyle yapın
şuanda bende pellet ismi yazıyor sıfır halini hatırlamıorum zeroing veatherin altı pellet hız baristik ayarlar burdan başlıyorum anlatmaya sıra ile
rifle 1 tüfek numaram hemen altında
pellet ismi seçiyoruz yazıyoru z farklı pelletler kullanırken seçimi kolay olsun diye hızlı değişim oluyor anlatabildim bu yapacamız ayarlar o isimdeki pelete ait oluyor ismi girdik
bullet weight grams = pellet ağarlığınız grain olarak
ballistic coeffiicient = pelletin baristik ölçüsü giriliyor
at temperature = tekrar sıcaklık
temperature sessitivivty factor = sıcak lık oynama desem olmaz neyse farkı diyim bitti bura geri dedim ok dedim farketmez
mrd calculator var hesaplama kısımı geçiyorum burayı açıklaması destan
calculate tıkladıkmı =vetical click hor clikc filan kaç cm pellet düşüyor
7-)trajettory validation = hız vesaire doğruluk çıkartma kısmı burası1) ditance meter atış uzaklığınız 2)curent muzle velocity =namlu çıkış hızınız 3 ) elevation = aha dikkat (hedef aldığınız nokataya atış yaptın ız pelletin düştüğü yer arasındaki mesafe kumpasla ölç gir) ohhhhhh beeee 4)calculate = hesaplaaaaaa bitti burasıda hızımız ölçü meret
8-) additional info bilgilerimizi görüyoruz
9 -) table = burada önce settins e tıklıyorum ona göre tablomuz çıkacak on dan settings ok
start distance m = tablo kaç metreden bilgi vermeye ba şlasın ben10 m giriyorum
end distance = kaç m de bitsin atış yapabildiğiniz metreye kadar giriniz 200 giriyorm ben
step distance = aralık diyelim keç m ara ile bilgi almak istiyorsak onu girelim 5 olur 2 olur 10 olur zevkinize kalmış fakat hızlı bakmak için 10 ideal
tırnaklar yani check kutulara tıklama hangi bilgileri tablonuzda görmek istiyorsunuz bunları açıklamyacağım bakın bulun ne anlama geldiklerini bir iki örnek vereyim geçecem
show bullet speed = pelletin hızı açayım burayı mesela acayip olacka açıklaması girdiğiniz aralıklardaki duruma göre o yerlerin karşılığına gelen mesela distance meretrs den 50 karşısı diyelim
50 metredeki pellet hızınız ne oluyor o nu veriyor uuuuuuuuffffffff
diğerleri de böyle neleri görmek istiyorsanız kutulara tıklayın görün
show bullet energy = pelletin karşı kutuda m deki energy si
show flight time= o noktaya gelme zamı nekadar zaman da geliyor vuruyor
show vertical correction cm = o noktada pellet kaç cm düşüyor düz atış yaptığımızı var sayalım mesela
show vertical correction moa = o mesafede kaç mo tabiki distacne meters den aynı hizaya gelen kısmı mesela 50 nin ve moanın tam çakıştığı nokta diyelim ne zormuş oldumu
show vertical correction radyan = radyan cinsinden karşılığı
show vertical clik = kaç klik yaprasak sadece kliklerle atış yapma kısmı
hor yani horizantal da yatay klik anlatmıyorum aynı filim
10 -) settings = esas setting ayarlar
metric units = metrik ölçü birimi seçiliyor feet isterseniz metric kutusu boş kalınca feet ölçü birimidirrrrrrrr
slope angile in cosines=tüfenk açısını cosinusunu gendi hesaplıyordu galiba bakın bakam
shoe smoa moa = göster mo smoa yı mış
wind kmh = rüzgar hızı kilometre olsun tıklarsan
bullet weight in grams = pellet ağırlık ölçü birimi graain olaması lazım grams grain aynı şeymi öle olamsı lazım böle giriyorumssss ben
presure units = basınç ölçü birimi secim yeri
use camera for slope angle = açıyı telefonun camerası ile mi seçim yeri ikisini de deneyin ana ekrendan ilk ekrandan açılış ekranı slope angel a gelin iki şekline de deneyiniz önemli önemli mesela yerden yüksek bir yere atış yapıyorsunuz bütün atış sisteminiz değişir ona göre slope angel önemli örenin deneyin
use u/d = bir şey anlamadım ben buradan sizde anlarsanız bana anlatın çok güldüm şimdi
trget type = atış tipi seçim yeri
target size virtual = sanal atış bilmiyorums
target diameter .cm = burası önemli işte atış çapınız diyeyim neye atıyorsunuz 1 tl mesela çap giriyoruz
diğerleri yazmıyorum
backup rifles = bilgilerin yedeğini alma
burası bu kadar gerisi size kalmış
birde
11 -) RETİCLE
bende zoom var full sürümde var
dürbün marka seçimi var
search reticle = isimle hızlı arama
settings=
this reticle first is in first gocal plane (ffp) reticle niz ffp ise tıklarsınız bizim camida az kullanan var bir dostum kullanıyor çok memnun ben bizim kilerden devam
min magnification= minumum zomunuz nerden başlıyorsa mesela 8X24x32 attım mimumumuz burda 8 oldu
Ranging magnification (power that this reticle was calibrated for) = anlıycanız dürbününüz kaç zoom da kalibre edilmiş ben benim dürbünlerime burdan ince ayar yapıyorum dikkat edilecek yer
attığım yeri vurmuyorsa ince ayar çekiyorum aynı yeri burdaki ayardan bulduruyorum güzel oluyor
Max magnification = maksimum zoomunuz 24 dime mesela
Target type = atış tipiniz yukar da açıkladık az da olsa
BİTTİİİİİİİİİİİİİİ
Değerli arkadaşlar açıkladık gece vakti biraz karışık oldu fakat karşınıza alınca bakarak anlamaya çalışın güzel program süper bence bir yıl dır kullanıyorum ücretli olarak
herkeze kolay gelsin