evilcom tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hatsanı seviyorum ben yaa. hayallerim sonunda gerçek olacak galiba.
-
Dürbün değilde de reddot kullanmanı tavsiye ederim. tabancalar için hem kullanımı daha kolay hemde daha çok yakışıyor sanki. Ya da göz gez arpacık..
-
Video da bir gariplik var sanki. kolalar yan tarafından deliniyor sanki bana öyle geldi. yanlımış ta olabilirim.
-
İsra suresinin ilgili ayetinde, ileride bir İsrail devletinin kurulacağına dair açık bir beyan söz konusu değildir. Nitekim, bir çok tefsirci, "Biz kitapta İsrail oğullarına şu hükmü de bildirdik: ‘Siz ülkede iki defa fesat çıkaracak ve açık zorbalıklar yapacaksınız. Onlardan birincisinin vâdesi geldiğinde, kuvvet ve şiddet sahibi olan kullarımızı sizin üzerinize musallat ederiz. Onlar sizi yakalayabilmek için evlerin aralarına bile girerek her tarafı didik didik edip araştırırlar. Bu yerine getirilmesi gereken bir sözdür." (İsra, 17/4-5) mealindeki ayetlerin bu ihbarını İslam öncesi devirlerde Yahudilerin yaptıkları fesat ve uğradıkları hezimete yorumlayarak ona göre mana vermişlerdir. Buna göre bu ilk fesat ve bozgunculuk sonucunda maruz kaldıkları felaket, M. Ö. 598’de Babil kralı Buhtu’n-Nasr’ın Kudüs’ü ve Beytü’l-Makdis’i yerle bir etmekle gerçekleşmiştir. Buhtu’n-Nasr, İsrailoğullarını Filistin’den çıkarıp çeşitli ülkelere sürmüştür.
Yahudiler M.S. 132'de tekrar Kudüs'ü ele geçirdilerse de, bu çok sürmedi. Romalılar güçlü bir orduyla Yahudileri yenilgiye uğratıp şehri yıktılar.
Bununla beraber, bu ayetin işaretinden zamanımıza işaret eden yönünü yakalamak da mümkündür.
Nitekim, İslâm'ın ilk devirlerinden sonra 1948'lere kadar önemli bir Yahudi meselesiyle uğraşmayan Müslümanlar, 1948 yılında Yahudilerin bir İsrail Devleti kurmasıyla ikinci Yahudi fesadıyla karşılaşmışlar ve Yahudiler, hâkimiyeti tesis ederek, bu bölgeyi elde etmişlerdir.
Şayet birinci fesat zamanını -tefsirlerde geçtiği üzere- eskiden olmuş kabul etsek bile bu ikinci fesadı şimdiki duruma tatbik etmek çok uygun görülmektedir. Buna göre, her iki olay da Filistin’de gerçekleşmiş oluyor. Eğer bu zülüm devam ederse ikinci hezimetleri, inşallah yakındır.
Şeyhu’l-İslam da olsa, herhangi bir ayetin işarî manasını esas alarak kesin hükümler çıkarmak durumunda olamazlar. Bu konuda onları ayetin manasını bilmemekle suçlamak isabetli değildir. Kaldı ki, eğer soruda ifade edildiği şekilde konu ayetin ifadesinde çok açık olsaydı, bu bildiri bir takdir çizgisine işaret etmek olacaktı ki, bunun tersine bir mecraya girmek yanlış bir maceraya girmek anlamına gelirdi.
Yahudilerin peygamberler soyundan gelmelerinin helak olmamak gibi bir imtiyaz hakkını kazandıklarını düşünemiyoruz. Hz. Nuh’un oğlu ve eşiyle Hz. Lut’un eşinin helak olması, Hz. Muhammed’in amcası Ebu Leheb’in durumu, bu imtiyazın ilahî adalet ilkesine uygun olmayacağının göstergesidir.
Diğer taraftan, sadece Yahudiler değil bütün insanlar Peygamber soyundan gelmektedir. Çünkü bütün insanlar ilk insan ve ilk peygamber olan Hz. Adem’in çocuklarıdır.
Ayrıca, sadece Yahudiler değil, Hıristiyanlar ve Müslümanlar da tamamen yok edilmiyorlar. İlahî hikmet bu üç semavî din mensuplarının kıyamete kadar devam etmelerini uygun görmüş olacak ki, bunların tamamen helak olmalarını irade etmemiştir.
Özellikle, ilk büyük kitap olan Tevrat ilk şeriat kitabı olduğu gibi, son ve en büyük kitap olan Kur’an da en son şeriat kitabıdır. Bu iki kitabın mensuplarının kıyamete kadar devam etmeleri, ilahî hükümlerin devamı anlamına gelir. Tevrat tahrif de edilse, yine de bu gün dünyada devletin temel yasası olarak yürürlükte olan tek kitaptır. Yahudiler, Tevrat'ın mevcut hükümlerine göre amel etmektedir. Onların milliyetleri dinleriyle tamamen birleştiğinden, hayatlarının devam etmesine bir vesile olmuştur.
Geçenlerde Bİr gazetici İsrail başbakanına İsra suresi sorusu sormuş. Müslümanların birgün sizi yok edeceği bundan korkmuyormusunuz demiş. Adamın cevabı " bir gün o müslümanlarla karşılaşırsak düşünürüz ama şu anda korkmuyorum. "
-
Yusuf bey elinize sağlık. Güzel çalışma olmuş. tüfeğin gücünü merak ediyordum. anladım ki ban uygun bir tüfek değilmiş.
-
Güzel atışlar elinize sağlık. Ah bizde bir fırsat bulup gidebilsek araziye.
-
Hava kaçması birkaç bende de oldu. bende ki sebebi toz kaçmasındandı slikon spreyi dolum yerini iyice sıkıyorum tüpü dolduruyorum 200 bara kadar daha sonra tüpü boşaltma aparatıyla boşaltıyorum tekrar slikon sprey sıkıp tekrar dolduruyorum bu işlemi bir kaç kez yaptıktan sonra düzeliyor. Daha az saçma atması ise ayarının bozulması at44 lerde fabrika ayarlarını bir kez değiştirdiğinizde ayda bir ayarlamak zorunda kalıyorsunuz. neden oluyor bilmiyorum ama içinde ki vida zamanla hareket ediyor.
-
6*24*50 güzele benziyor. Ne kadar kötü olabilir ki. Bir çoğumuz optima kullanıyoruz pcp de sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.
-
-
Adamların 1000 yardan yaptığı grubu ben 20 metrede yapamıyorum
ben izlerken bu kadar eğlenmişsem acaba kim bilir atıcılar ne kadar eğlenmişler...Bende 20 değilde 30 metrede yapamıyorum valla
-
Hatsan 2014 de bullpup kundaklı tüfek üretecekti, söylentiler vardı.
-
eline sağlık gerçekten yararlı bir çalışma olmuş. sizin gibi hobidaşlarımıza minnetdarım.
-
evilcom cok tesekkur ederım ,dedıgını yaptım ,dolum yerınden kacırıyor ,fakat onu bız yapabılırmıyız ,yoksa fabrıka yamı yollayalım ?
Yardımcı olabildiysem ne mutlu....
slikon sipreyle dolum yerini iyice temizleyebilirsiniz dolum yapıp boşaltın tekrar spreyle temizleyip tekrar dolum yapıp boşaltın. bu işlemi bir kaç kez tekrarlayın düzelecektir. kesin pislik kaçmıştır. bendede aynısı oldu ben bu şekilde yapmıştım. forumdaki arkadaşlar sağ olsun onların yardımıyla halletmiştim.
-
valf tarafındakı contayı bı deyıstıreyım ama daha yenı tufek ,pek asınacagını sanmıyorum , genede bı deneyelım bakalım ,,,balonla nasıl anlasılırkı ? bu hava 3 gunde falan bosalıyor ,,, hatsana yollasam ıyı olacak heralde ,,, söyledıklerınızı deneyıp olmassa yollıyım ben ,,, hepınıze cok tesekkur arkadslar ,,,bu arada yokmu ıstanbullu hıc yaa ?
Tüpü sökün iki uç kısımlara balon yerleşririn bantlayın bırakın. Sabah hangi haraftaki balon şişmişse o bölgeden hava kacırıyor demektir.
-
Büyük bir olasılıkla dolum yaptığınız yerden toz girmiştir. Öncelikle nereden hava kaçırdığını tespit edin. Onun içinde balon kullanabilirsiniz. eğer dolum yerinden hava kaçırıyor işe dolum yapmadan o bölgeye silikon sprey sıkın. tüpü doldurun pompa ile, daha sonra tüpü tekrar boşaltın slikon spreyi tekrar sıkın tekrar tüpü doldurun. Bu işlemi birkaçkez yapı daha sonra 200 bara kadar doldurup bekleyin büyük ihtimal tekrar kaçırmayacaktır...
-
Ben ilk alışverişim dışında bütün alışverişimi onlardan yaptım.merak ettiğim birşey olursa açar sorarım kendisinde yok veya bilgisi yoksa araştırıp döner bana bilgi verir.yeni aldığım dürbün kargoda kaybolunca beni hiç süreçle muhattap etmeden hemen ertesi gün yenisini gönderdi.Esnaf sıfatını hak eden dürüst ve ilgili bir arkadaşımız.böyle insanların alışverişte tercih edilerek teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. -
2007 yılından beri kullanıyorum otamatik g301 versiyonunu. şu ana kadar hiç bir sıkıntı çıkartmadı bana her türlü mermi attım ama hiç teklediğini görmedim. böyle bir tüfek neden toplatılır.
-
Tüfeklerin toplatıldığını sizden duyuyorum. Size kim söyledi toplatıldığını ? nereden duydunuz...
-
Çok iyi grupman elinize sağlık. Ts 22 bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. benim tüfeğimde çok kötü grupman yapıyor tüfeğim ts 22 yi hiç sevmemişti , sizin tüfek çok sevmiş belli.