Tebrikler gruplar cok guzel. Gidip At44 tufek, optima durbun ve gamo pellet alasim geldi.
Teşekkür Ederim.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Tebrikler gruplar cok guzel. Gidip At44 tufek, optima durbun ve gamo pellet alasim geldi.
Teşekkür Ederim.
Arkadaşlar can sıkıntısından bir saat kadar önce sitenin garaj koridorunda atış yaptım birde küçük Grupman denemesi yaptım.
Mesafe : 50 büyük adım yaklaşık 45 metre tahmini
TÜfek : at44s-10 hatsan namlu 5.5 cal.
Dürbün : Optima 3-12*44aoe
Saçma : Gamo pro magnum 15.43 gr.
Kapalı alan doğal olarak rüzgar yok sarı lamba altında yapılan atışlar. desteksiz oturarak sırtımı duvara dayayıp dizimdende hafif destek alınarak yapılan atışlar. 3 hedefe denedim dürbün ayarsız olduğundan soldan vurdum.
Her grupmanda 5 atış bulunmukta karalanmış olan atışlar ısınma atışı Arkadaşlar tüfekte 130 bar ile 90 bar aralığında yapılmış atışlar. Hava basmayı üşendim valla ondan düşük barlarda atış yaptım Pompa adamı çok yoruyor.
http://c1302.hizliresim.com/16/l/k85lx.jpg
[Resim Engellendi: http://c1302.hizliresim.com/16/l/k85lx.jpg]
Sizce nasıl bu ikici grupman denememdi. Yorumlarını bekliyorum.
Hayırlı Olsun... Söylenecek birşey kalmamış resimler herşeyi anlatıyor... Tekrar hayırlı olsun...
Gamo Hunter rezil bir pelletdir. Pro Hunter ona nazaran daha iyidir (Bütün Diabolo pelletlerde olduğu gibi) ama pelletlerde standart yoktur. Kimisinin etekleri daha geniş kimisininki yamuk kimisi dar çıkar. Bence pelletleri amacına göre seç. Misal ben evde atmak için 10 metre civarı RWS Hobby, Eğlencelik gamo pro hunter, biraz daha düzgün atışlar olsun istediğimde jsb hatsan exact jumbo kullanıyorum.
Gamonun Pro magnum ve expander modellerini at 44 kullandım berbat saçmalar. pelletin birisi küçük birisi büyük bazıların eteklerinde yamulma ve çapaklar var. örnegin 40 metreden ilk üç atışın nerdeyse tekdelik girecek 4 pellet eteğindede yabukluktan dolayı abest bir yere gidiyor. denemek için 2 şer kutu almıştım pişmen oldum gamonun işe yarar galiba roket modeli iyi gerisi işe yaramaz. tabik bu benim görüşüm. önerdiğim pellet gamo roket yada hatsanın saçması hatta norica da kulanılabilir.
güzel konu açmışsınız bilmedğim çoğu şeyi öğrendim teşekkür ederim.
Elinize Kolunuza klavyenize sağlık çok işime yaradı.
Emniyette bilgi vermen gerekmiyordu neden aldılar acaba. kuru sıkı ruhsata tabi bir silah değil. 2011 de mevzuatta bir iki değişiklik oldu ama onlarda satıcıları ilğilendiren konulardı. istersen sen yinede emniyette silah ruhsat kısmına bir danış istersen.
şimdi indirdim hedefleri çok çok güzeller heleki tavşan ve hindi silüetlerine bayıldım. ilk fırsatta hepsini çıkartıp deniyecem
gerçekten güzel hedefler var hakkını vermek lazım
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Grupman yapan arkadaşların birçoğu kağıda kırmız nokta koyuyor yada atrı ciziyor o şekilde atış yapıyorlar ne gereği var. bunları kullanabilirler.
Herkesin hedef kağıdı var galiba kimse bakmamış konuya...
https://hotfile.com/dl/190583630/b530333/hedef.rar.html
Yazıcıdan yazdırıp kullandığım hedef kağıtları paylaşayım dedim. Belki bazı arkadaşların işine yarayabilir. Aralarında çok ilginç olanları var.
Bu arada Konuyu yanlış yere açmış olabilirim. kusura bakmayın.
Desert Eagle (Türkiye'de Çöl Kartalı olarak bilinir) asıl silah bu... Türkiye'de İkinci eli 18000 ile 20000 TL. arası satılmakta. israil yapımı çalışma sistemi çok ilginç.
http://www.youtube.com/watch?v=gcrmK3jV-4s
http://www.youtube.com/watch?v=5QLGJEHUcNo
Daha Çok GösterUzun araştırmalar sonucu G19 tercih etmiş birisi olarak gözlemlerimi anlatayım;
Oldukça hafif, taşıdığınızı farketmiyorsunuz bile,
Diğer silahlara nazaran oldukça sade, acil durumda en kısa sürede ateşe hazır,
Çelikten çok daha dayanıklı polimerden yapıldığı için tepe tepe her koşulda kullanmalık bir silah. Çelik polimer farkını şöyle anlatayım; misal, ülkemizde üretilen tabancaların namlu ömrü 20.000dir,çoğu 5000 atıma gelmeden muhtelif arızalar göstermekte, parça değişimleri gerektirmektedir. test yapılan bir Glock ise 300.000 atımı geçmiş ve hala normal olarak çalışmaya devam etmektedir.
Dünyadaki en zor dayanım teslerini başarıyla geçtiği için kolluk kuvvetlerinin en çok tercih ettiği silahtır.
Namlu temizliği hariç genel bakımını 3000-5000 atımda bir yapmak yeterli olmaktadır. Hatta suyun altında yıkayıp, kurutup güvenle kullanabilirsiniz.
Estetik açıdan bir Sig Sauer gibi olamasada, lazım olduğu O ANda görevini dört dörtlük yaptığını bilmek benim için çok daha önemli.
Olayı özetlemişsiniz.
Yarısı laylondan yapılmış çirkin bir silahı nekadar reklam ettiler ve de o paraya,atış yaptım güven vermiyor.
Bahsettiğiniz laylon ve çirkin silah dünyada en favori silah. metalindeki özel alaşım sayesinde hem hafif hemde çelikten daha dayanıklı bir silah. beretta yada yavuz 16 gibi silahlar ile ardarda 20000 mermi atın birde bu silahla 20000 mermi atın beretta yavuz 16 sarsılmaz gibi silahların namluları eğilir sıcaktan çelik olduğu namlu üstü açık olduğu halde ama glok ta plastik olmasına rağmen sadece ısınır.
Fiyatı hafif sağlam seri atışlarda tutukluk yapmadığı ve fazla ısınmadığı için silah çok pahalı. bahsedilen silahında yurdumuza yılda 200 adet girmesi serbest mke fazla ithal edemiyor yasak.
yok bunu hakikaten satmıyorum. Silah numunelik, Hatsanın iyisi denk geldimi gerçekten çok iyimiş dedirten cinsten. 200 liralık tüfeğin, 1200 liralık Dianamla aynı ayarda atması ve verdiği keyif aynı olunca insan düşünüyor.
Bora abinin alıpta satmadığı tüfek olmadı şu anakadar en fazla 2 ay veriyorum 2 ay sonra satıp başka bir tüfek alacak....
bu arada abi bu aralar hiç at 44 almayı düşünüyormusun.
Bende Hatsanın hangi modeli kaçıncı olmuş diye bir bakayım dedim. ne göreyim hatsan yok.
Yerli üretim tüfeğin olmaması gerçekten çok üzücü anket 2009 tarihinde yapılmış olsada 2009 tarihinde hatsanın çok güzel tüfekleri vardı.
bence anketin en kısa zamanda tekrarlanması yeni modellerin eklenmesi gerekiyor. listeyide biz belirleyebiliriz aslında
eline sağlık güzel olmuş gerçekten.
blow tabancayı bende kullandım yakın mesafeden ince çeperli şişeleri kırıyordu , 25-30 mesafeye havan topu atışı gibi atışlar yapardım , ucuz gariban işi bir tabanca , şişesyi göbeğinden vurmazsan kıramazsın , kötülemek istemem , bu hobi bütçe işi , blowda bu isten ekmek yemeli onunda işçisi mühendisi çalışanları var , arkadaşlar siz siz olun hep yerli malına yönelin önce yerli malı alın , bütçeniz varsa yabancı ürünler alın , ama inanın tanıdığım bir japon mühendis , giydiği gömleği ( ki aslında o gömlek beş para etmez , kumaşı dikişi , hiç bir yeri para etmez)bana gururla anlattı , bu japon yapımı bir gömlek ve ben bunu onun için giyiyorum dedi , bizde türküz , tekstilimiz , silah sanayimiz dünyaya göre baya iyi , en iyisi değil ama olacak , inşaatta iyiyiz , bakın havalı silahlarımız , av tüfeklerimiz aranır oldu piyasalarda , yerli üretimi destekleyin , artan bütçeniz varsa sonra yabancı malları alın , diyeceksin memleketi senmi..... , hayır öyle değil biz diyorum
Airgunturk de genelde konular ateşli başlar havalı biter : )) ...
Arkadaşlar stoeger tüüfeklerin fabrika değerleri doğrumudur. Av Foni sitesinde satışa sunulmaya başlanmış. bir yaylının 460 m/sn hızı gerçekten olabilir mi. birde stoeger in neden hiç 6.35 mm. tüfeği yok? var da ben farkedemedim.
STOEGER X50 Synthetic Combo Dürbünlü Havalı Tüfek
Kalibre Atış Hızı Dipçik Namlu Uzunluğu Uzunluk Ağırlık
4,5 mm 460 m/sn Sentetik Siyah 42 cm 127 cm 4,1 kg
5,5 mm 460 m/sn Sentetik Siyah 42 cm 127 cm 4,1 kg
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STOEGER X20 Supressor Synthetic Combo Dürbünlü Havalı Tüfek
4,5 mm 365 m/sn Sentetik Siyah 42 cm 110 cm 3,9 kg
5,5 mm 365 m/sn Sentetik Siyah 42 cm 110 cm 3,9 kg
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STOEGER X20 Synthetic Havalı Tüfek
4,5 mm 365 m/sn Sentetik Siyah 42 cm 110 cm 3,9 kg
5,5 mm 365 m/sn Sentetik Siyah 42 cm 110 cm 3,9 kg
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sayın ' 6136 ' kulanma kulavuzunu linkten indirebilirsin yada okuyabilirsiniz. pompa at44 ve at44 pa modellirinn hepsinin kullanma kulavuzları ayrıntılı şekilde anlatılmakta
http://www.hatsan.com.tr/pdf/at44_manua…a_manual_tr.pdf
http://www.hatsan.com.tr/pdf/at44_manual/at44_tr.pdf