tüfeklerle de savaş içindeyim Tufan ilk tüfeğim safari hiç eziyet etmedi. Artık üstüne kuma gelenleri lanetliyor diye düşünüyorum
schfrhnd tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
erhan abi ilaçtan kastın loktayt mı abi
Belirtmem lazımdı sağol
Elbette loctite
-
Alttaki parçaları iki vida tutuyor. Fakat vibrasyonla gevşedikleri için takıldıkları yuvanın pasoları hasar görmüş oluyor. Vidaları söküp gevşemeyi önleyici ilaç sürüp takmanız ve çok sıkmamanız gerekir. Çok sıkarsanız düğme çalışmıyor. ilaç sürmezseniz yaylı tüfekte kısa sürede aynı durum olacaktır.Saygılar
-
dürbünlerin içinde soğuk havalarda puslanmayı önlemek için gaz doldurulduğunu duymuştum. dürbünün açılması bu gazın uçması demek yanlış bilmiyorsam tabi.
Doğru biliyorsunuz ama arıza için sökmek gerekince azot havaya bırakılıyor
-
Sonunda kavuşmuşsun
Bundan sonrası da hayal ettiğin gibi olsun
-
Bir sorumda benim olacak.Benim dürbünde bakınca çok ufak iğne ucu kadar siyah lekeler gözüküyor acaba dürbünün içini açıp onları temizleye bilirmiyim
Ön lenste iğne ucundan daha büyük lekeler bile sorun yaratmaz. Dürbün sökmek pek hayırlı olmuyor.
-
Merceğin önündeki bilezikte 2 tane çentik var , bu çentikleri düz tornavida ile saat yönünün tersine çevirmeye çalışın ama çok zorlamayın , çıktığı zaman biraz sallarsanız düşecektir .
söylediğiniz gibi hatta iki kişi birer çentik alıp zorladık dönmüyor. Dürbünde bir paralaks bir de lens tutucu çember var. Birbirine kontra da edilmemiş ama olmadı.Teşekkür ederim
-
Dürbünün ön lensini tutan çemberin önünde ki çemberin açma kanallarından zorladım ama dönmüyor. Bu çember yapıştırılmış ise nasıl açabilirim
-
ateşli ve av için bilinmesi gereken bilgiler için teşekkürler
-
Sık görmediğimiz titiz çalışma için teşekkürler
-
Arama motorunda diana mod56 yazınca çıkan youtube videosundakiyle aynı mı silahınız?
M56 evet o tüfek
-
eğer tüfeği fabrikasına gönderemiyorsanız ayakları yamultup takmakta bi çözüm olaiblir
Sorunun tüfekte olduğuna emin olursam ki öyle görünüyor, daha yeni zaten göndereceğim
-
40 grain 1400 fps hızda ki mermi kutusunun üzerinde 2 km menzil yazıyor. Bununla kıyas yapılsa
-
Sorun nedeniyle isabet denemek için çok atış yapmasam da sanırım 20 30 atış sonra kayma yapıyor. Çözüm ne olabilir.
-
Vuruşlar o kadar aşağı ve sağa oluyor ki klikler bitse dahi vuruşta hala ciddi bir sapma oluyor. Her zaman artıkıl merkezde iken montaj yapıp klik kullanmadan şim ile tüfeğe sıfırlarım. Fakat şimdi arka ayakta dürbün borusu altına 1.5 mm borunun soluna 1 mm şim koymam gerekiyor. Alt kısma şim koymak dahi beni rahatsız etse de 1 mm kadar katlanıyordum
Fakat bu kadar fazla şim olmasını kabul edemediğim için danışmak istedim. Üç dürbün ayağı ve üç dürbün ile denedim. Bana göre sorun kızak namlu çakışması ama şim koymaktan başka çözüm var mı? Teşekkür ederim
-
İnce mehmet için şaşırtıcı sonuç
-
schfrhnd ustam dediğiniz doğru yakında cok birşey fark etmiyor ama uzuk mesafelerde de bu çalışmayı tekrar yapmam gerekli 50m- 100m- ... ama dürbün bana güven vermiyor. biraz kendimi toparlıyayım kaliteli birşeyler bakcaz artık. Hawke ChairGun Pro kurdum inceledim bana çok gerçekci gelmedi. belki nominal değerlere göre hesap yapıyor. crhona olmadan da bir işe yaramaz gibime geliyor.ilerleyen zamanlarda işl. daha fazla çalışma yapıp payşalcam
Ben forum da hobiye yeni başlayan meraklı üyelerden, 5 sene tetik çeksem öğrenmeyeceğim bilgiler ediniyorum
Onun için ustalık değilde her üyenin fazla emek verdiği konuları paylaşması diyelim
Chairgun dan sonuç almak için haklısın krono gerekiyor. Fakat ben chairgun listesinde olan bir pelletle, her yirmi mt ye koyduğum hedef kağıdına örn 120 mt ye kadar sıfır dotla atış yapıyorum. Titiz çalışmak gerekiyor ama her yirmi mt vuruşlarının dürbünden hangi dota geldiğini bulup kağıda çizdiğim mildot üzerine işaretliyorum. Chairgun da pelleti listeden seçince diğer bilgilerde zaten tereddüt olmuyor. Şayet normal bilgileri girince grafikde ki dotlar benim işaretlediğime uymuyorsa, kağıda işaretlediğim değerleri elde edinceye kadar, grafikde ki tüfeğin çıkış hızını değiştiriyorum. Hız değişince sıfırlama mesafesi değişeceği için onu da düzeltip yörünge dot çakışmasına öyle bakmak gerekiyor. İstedim grafiği görünce tüfeğin hızı da belirlenmiş oluyor.Tabiki tabloda doğru sonuçları veriyor. Sol kulağı sağ elle tutmak gibi ama sonuç alıp isabetli atış yapıyorum.Fakat tüfek sayısı fazlalaştıkça artık krono gerekli diyerek siparişini verdim
Saygılar
-
Emek verdiğiniz anlaşılır çalışma için teşekkürler. Hesaplama uygulamalarınız bildiğim kadarıyla hatasız. Fakat ölçümlerde çok titiz hesaplama yapılsa da en az %10 sapma oluyor. Çoğu üretici 10X ile ayarlama yapar ama zoom önemli bir etken olduğu için, belli uzaklıkta mildotun sağlaması yapılıp doğru zoomu belirlemek gerekiyor. Fotolar net olmadığı için yanılmış olabilirim ama hedef uçları dotların ortasına değil. Benim hesabıma göre üstte ki 22 mt alttaki 25 mt oluyor. Burada önemli olan hangimizin ölçümü doğru olduğu değil de iki göz arasında olan çok küçük farkın çıkardığı sonuçtur. Onun için ölçüm değerlerinin hepsinde çok küçük sapmalarla ciddi hatalar yapabiliriz. Aslında faklı sonuçlar bulduğum için kesin sonuçlar almak uğraşına girmedim. Belki de başaran arkadaşlar vardır. Böylesine meraklı olup emek verdiğiniz için tekrar teşekkürler. Saygılar
-
Yaşadığın ortam da sana bundan lazımdır Tufan
İmzan da çizdiklerinden sonra yakışır hani
-
Aynı tüfekten bende de var
44 çaplı dürbün ve tek parça ayak kullanıyorum.
470 tepme ve isabet konusunda diğer yaylılar gibi
PCP nin çok gerisinde olmadığından ve mesafeli atış da yapacağınızdan dampa kullanmayın diyorum. Bence yüksek ayak veya şim beslemek de sağlıklı çözüm değil. Biraz daha fazla ışık için dezavantajlar yaşamak yerine dürbününüzü daha küçük çapla değiştirin. Saygılar