Sportmatch DM60 dampa ve 3-9X40 hawke alırsanız montaj ve hasar görme sorunu yaşamazsınız.
schfrhnd tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Mildotlarla atışta ise daha hızlı atış yapabilirsiniz, ve sıfırlama bozulmadığından sıkıntı yaşanmaz, sadece hangi dot nereyi vuruyor onu akılda tutmak lazım. dot arası mesafelerde ise yaklaşık bir yere gider pellet. Plinking ve avda (ülkemizde yasaktır) kullanılması daha doğrudur.:)
Half mildot olunca aralar pek kaçmıyorGörüldüğü gibi az klik hesapları da yapılırsa istenilen mildota kesin atışta oluyor.
Tabi çizelge yanında olmak zorunda
[Resim Engellendi: http://f1208.hizliresim.com/10/f/buk3u.jpg] -
Erdem paylaşım için teşekkürler. Bu konu değişik bilgilerin paylaşılmasına neden olmuş. Daha önce de sormuş bir çizelge paylaşmıştım. Ben 10 mt den ile 180 metreye kadar klik kullanmadan atış yapıyorum. Niye hiç kimse bu şekilde atış yapmıyor. Bir dezavantajı olmalı diyorum ama ben sorun yaşamıyorum. O sorum öyle kaldı bende böyle devam ediyorum. Saygılar
-
-
Öncelikle size acil şifalar dilerim. Bu mutluluğunuz devam edecek ve eminim iyi olacaksınız. Hayatı paylaştığınız gibi atışı da paylaşıyorsanız pcp yi eşinize alın siz Gamo ile idare edip olacakları bizlerle paylaşın
-
Uzun süre çalışıp 154 mt S510 ile yaptığım grupman daha iyi değildi. Bana göre çok çok iyi bir grupman tebrikler. Bu pelletlerin BC değerini öğrenmek mümkün mü?
-
5 pellet ile gerçek tek delik olmuş hatta fotoda ki ile altı pellet diyelim mi
-
Senin paylaşımların hiç kötü olmadı ki. Atış sayısı 5 olsaydı daha iyi fikir verecekti. Fakat grupmana bakınca 100 mt de şişeyi ıskalama mışsın
Pimaş boruna kamerana ne oldu, video gelsin
-
Kralav sanayi
Fatih Mah Beyşehir Cad. Üzümlü Kasabası Beyşehir/KONYA
Ahmet bey. İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum. Kullanım hatası varsa tekrar etmemesi için bilgi vermenizi rica ediyorum
Kargo ücretini karşılarsan (tüfeğin yarısı tutmasa bari) aynen yukarıda ki notu içine yazıp haber vermeden gönderebilirsin. Ücret istemeyecekler eğer isterlerse beni haberdar et ben görüşürüm
Bende ki 6.35 de bu klasik arızayı yaptı. Bu canas ı bir yerden gözüm ısırıyor, yardım edeyim istedim
-
Anlattıklarınızı gayet iyi anladım. Hiç olmazsa öncelikle en az 5 cm kalınlığında bir ahşaba aynı mesafeden atış yapın. Burada mod125 in pelleti stoeger den daha derine girerse gücünden şüphe etmeyelim. Yok stoeger daha derin tahribat yaparsa sorununuz kesin 125 in kendi gücünden düşük olmasındandır. Artı 90 mt mesafede şişeyi mod125 ile en az 10 atışta vurabilirsiniz. O nedenle vuruşlarınız rastlantı olabilir ve bu da sizin gereksiz şüphe etmenize neden olabilir. Doğru tespit için 60 mt de hedef kağıdına aynı şartlarda 3 er atış yapıp değerlendirin. Bu sorun her atışta aynı şekilde oluyorsa dürbünler de hata olamaz. Diğerinden çok güçlü bir tüfeğin namlu farkından 20 cm aşağı vurması da çok zor. Kısacası önce tahribatla tüfeklerin gücünü deneyin. Saygılar
-
Merhabalar arkadaşlar, öncelikle herkese selamlar.
Malumunuz her 2 tüfeğin de güçleri farklı. Dün 2 tüfeği de alıp, açık ve rüzgarsız bir alanda atışa gittim. Bir arkadaşımla birlikte 2 tüfeği de sorunsuzca 40 metreye sıfırladık.
Şimdi diyeceksiniz ki mod 125'in yayı eskimiştir. Fakat mod 125 te böyle bir durum söz konusu değil çünkü her 2 tüfekle 40 metre mesafelik atışlarda hiçbir sorun yok.Yukarıda ki cümlenizde -40 mt sıfırlama ve 40 mt atışında sorun yok, o nedenle 125 te güç sorunu yok- birbiriyle çelişen ifadeler
Tüfeklerin gücü ne kadar farklı olursa olsun 40 mt sıfırlama ile 40 mt de ikisi de aynı yeri vururlar.Bu nedenle 125 in gücünün normal olduğu kesin olarak söylenemez. Böyle olunca da fazla düşüş yapan 125 te güç düşüklüğü olduğu düşünülebilir. İki tüfek ile
0.5 mm saç levhaya 10 mt den atış yapıp çökmeler ile fikir edinebilirsiniz. 305m/sn lik tüfekle 240 m/sn tüfeğin saçta ki tahribatından (delinmeyecek çökecek bir saç) çok kolay sonuç çıkarabilirsiniz. Saygılar -
Alıntı sahibi "mrt083"
Modifiyeyle 500 metreden tek delik bile yapar
Bunu gözümün önünde yapabilecek adama pcp tüfeğimi hediye veririm. SaygılarModifiyeli AA dan bahsediliyor Mehmet'cim
Ben S510 satmayıp modifiye yaptırsaydım...
-
Erdem allah bağışlasın bir kaç yıl sonra kızının grupmanları kendinize kalsın foruma koyma arkadaşım
Büyüyecek, silaha hakim olacak, oturarak atacak, kim bilir kaç grupman yapmış olacak kendi açımdan öyle işte
Yine çektiğin fotoların kadrajı ve açıları ... (merdivene mi çıktın).Biliyorsun artık, aynı şeyleri söylemeyeceğim
Saygılar
-
Mod56 kullananlardan bilgi isteyecektim ama videoda her şeyi gayet iyi açıkladınız. Grupman ile isabeti konusunda bilgi rica ediyorum. Video görüntüsü kameradan veya sizin yükleme ayarlarınızdan kaynaklanmıyor. Kaliteli görüntü için ışık kaynağı kameranın arkasında olmalıdır. Saygılar
-
oringlinin dışına sentetik gres sürsek
Aslında olabilir İsa, pirinç oringden çap olarak düşük olduğu için pirinç üzerinde ki gres namlu boyunca yağlama yapabilir
-
bunların markaları isimleri vs nedir? yoksa tornadan çıktıkları doğru mudur
Sizlerin nasıl fikirler ve öneriler getireceğinizi merak edip biraz da sohbet olsun diye tornada yaptım
-
Ses sistemlerinde kullanılan sterio jakların uclarına benziyorlar
Sanırım öyleler.Capı 6.35 diye biliyorum.Doğrumu?
Sanayi de olduğum için jak aklıma gelmedi, tornada yapmak daha kolay oldu
-
Origli pellet havayı kaçırtmayacak ama bir o kadar da sürtünme kuvveti ortaya çıkartacak.Merminin hızını düşürecektir diye düşünüyoum.
Alper aslında sürtünme en aza inmiş durumda ama namlu içinde oringin zedelenmesi ile ne sonuç çıkar bilemem
-
Bu tür kurşun olmayan sert malzemeden yapılmış mühimmatların sertliğinden dolayı parçalayıcı ve delici özelliği kurşuna göre çok fazladır, bildiğimiz gibi kurşun sert yüzeye çarpınca dağılır ama böyle sert mühimmatlar sert yüzeye çarpınca delme-parçalama etkisi yapar mesela co2 havalı silahla normal kurşun pelletlerle şişe kırılamazken örneğin buna benzer skenco golden rod sert pellet ile rahatlıkla kırılabiliyor, canlılarda bu tip pelletler ne yapar derseniz kemik kırar diyebilirim.
Bu tür pelletlerin etrafı genelde plastik olur, sebebi de namludan geçerken yivlere zarar vermemesi içindir, bir fikir olarak pelletlerin dışı plastik yerine kurşunla kaplanabilir diye düşündüm ancak maliyetli bir iş olmalı ki bunun örneğine hiç rastlamadım.
Oringli pellet de baya ilginçmiş, bunun amacı da namludan geçerken pelletin çevresinden kaçan havayı engelleyip max. hızı yakalamak olmalı.
Yorumunuza göre delici ve parçalayıcı özellikleri ile özel hedeflerde zevk verecek gibi görünüyor.Teşekkürler
-
Sohbet olsun artıları eksileri ne olur? Nasıl atışlar da kullanılır. Şöyle olsaydı böyle olsaydı. hem gır gır hem ciddi gibi gibi
Boyları 11 mm çapları 6.36 mm tahminen teflon kaplı olan 20 grain oringli pirinç 30 grain
[Resim Engellendi: http://f1207.hizliresim.com/z/k/9t2mq.jpg]
[Resim Engellendi: http://f1207.hizliresim.com/z/k/9t2n1.jpg]
[Resim Engellendi: http://f1207.hizliresim.com/z/k/9t2nd.jpg]