schfrhnd tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Artık havada gerçek mermi sesi olacak gibi gözüküyor. Enerjiye gelince elbet liste başı olacak. Tahribat ve vuruş sesine şimdiye kadar şahit olamadık. Kendimi ilk defa 6.35 e 5.5 tan daha yakın hissettim

Furkancım kişiliğin, çalışkanlığın, araştırmacılığın hoşuma gidip önem vermemi hissettirdiği için alışılmadık bir yaklaşımıma neden oldu. Ben kırmızı da geçmemelisin dedim sende sarıda geçtiğini söyleyince mesajı aldığını anlıyorum :) Bıçak kırıldığında arkadaşlarının sana yaşattığı duyguyu anlıyorum. Fakat keskin sirke küpüne zarar verirmiş. El aletlerinde kırılmaya karşı bazı büyük markalar süresiz garanti verirler. Bu sayılamayacak kadar çok çelik çeşidinin doğru yerlerde kullanılması gerektiği içindir. Bıçak kırılmasının da hiç bir savunması olmayacağı için aslında haklısın. Şüphem yok bunları biliyorsun ama paylaşımda konuyu toparlamak gerekiyor. Garanti şartları olmasa da istersen ithalatçı ile görüşürüm. Yenisini almayı başarırsak moral bozan arkadaşlarınla bir daha kırmaya uğraşırsınız. Bence sadece uğraşırsınız :) Saygılar

Furkan her üründe üretim hatası olabileceğini ve ürünün kullanım şartlarının dahilinde garantiye girebileceğini herkes gibi sende biliyorsun. Bayisine olmadı ithalatçısına olmadı tüketici haklarına başvurulması gerekir. Fakat hiçbir başvuruda bulunmayıp dünyada isim yapmış sadece senin üründe ki arızayı marka bazında genelleyip artı forumda bildiğince aşağılarsan tatsız gelişmeler olabilir. Benim de çakı koleksiyonum var ve ithalatçı Mustafa beyle dialoglarımız oldu. Çakı garanti şartlarını karşılıyorsa bence sıkıntını anlat, istersen bende görüşürüm.Oğlum senden beş yaş büyük :) Ona bakış açısıyla belki nadir mesajlardan birini yazdım :) Konuda böyle yaklaşım olmadığı için de gerekiyordu. saygılar

Arkadaşlar ben son atışdiye bişey demedim ki :) arada oluyor dedim.Örnek olarak son atış denebilir.Neyse şimdi çatıdan indim stoger markatüfeğimin kullanmadığım durbununu monte ettim namlu ust ve iç oringleri yeniledim moderatör iç malzemelerini kontrol ettim namlu tutucusunu cıkartım ve gergisini alarak senkron sekilde namlu setuskurlarını ve namlu tutucu setuskurlarını sıktım.Atışlar 15m mesafeden hafif rüzgarda oturarak yastık desteğiyle yapıldı.Pellet olarak açılmamış bir kutu hatsan jsb 5.52
    18gr kullanıldı.Hedefe 20 adet pellet atıldı.(dünkü kutuyu denemedim 20 adete yakın kaldı o kutuda havuzda denicem o saçmaları) Sonuç resimlerde...

[Resim Engellendi: http://img337.imageshack.us/img337/3236/dsc0339pi.jpg] 20adet atış yapıldı

Olası etkenleri değiştirerek düzelince sorunun nerede olduğunu bilemeyeceğiz. Olmadı yani :)

Pelletleri arka arkaya bastım diyorsun ama vuruştan söz etmemişsin :)
    Tüfek kaç metreye sıfırlanmıştı, dürbün var mı, kaçıncı pellette vurdun, ıska durumunda neler oldu, vurulunca görüntü nasıldı :) Ne güzel anlatmışsın ayrıntı yok. Eğlenceli paylaşım devamını dilerim. :thumbup:

Abi hayırdır Co2 tüfek nerden çıktı??? Saygılar

Mayısta TX200 gelecekti. Mayısta gelecek diye 10 günde bir soruyorum. Hala kesin tarih yok. Hevesle bekleye bekleye sinir yaptı. CO2 neden tercih edilmez, tüpü ve fiyatı ise başka da dezavantajı yoksa alayım demiştim. Bu hikaye de böyle Mehmet :)

Öyle bir sorunun var ki gereksiz her şeyi merak edip araştırdığım halde beynim durdu sigara sarfiyatım arttı :) Bu tüfekte numaratör var heralde 5-6 pellet sayıp sonrakini dışa atıyor :) Belli çok canın sıkılmış ama arızayı ilgisiz yerlerde arayıp sağlam olanı da bozacaksın :) Mantık olarak pellette, sende, namluda hata olması mümkün değil. Dürbün ve ayakları mantıklı gibi ama onun da 5. pelleti nasıl bildiğini anlayamadım. Artık komik şeyler aklıma geliyor. Hedef 5 vuruşun gücüyle biraz kayabilir sonra ki atışta dışa vuruş görülür :) Söylemiştim tüfeği sağlam sabitle ve nişan almadan (dürbünsüz) kaç atışta sapma yapacaksa sadece tetik çekip sonucu bize söyle çok kolaylaşacak. Saygılar

oldum olası hiç sevmem jsb peletleri, 10 a yakın havalı tüfekle defalarca denedim, çıkış hızları muadillerine göre herzaman düşük, isabeti gamo peletler kadar bile değil, peletler hamur gibi yumuşacık yamur yumul oluyor, vurduğu yerde tahribat bile yok doğru dürüst.
    hadi dedim 1-2-3 değişik tüfekler kullandığımdandır dedim değilmiş, jsb peletler iğrenç birde okadar para istiyorlar yüklü miktarda almıştım ilk alışımda elimdekileri ya hediye ettim. açılmamış kutularıda sattım. kutusu 5 lira dahi etmeyecek marka, tek bir modelini değil farklı çapta birkaç modelini denedim hepsinde sonuç hüsran oldu.
    zaten elinize alınca farkediyorsunuz kutudan çıkarıp yüklemek için aldıgınızda elinizde eziliveriyor kagıt gibi, kutuları ayrı bir alem, insan kutu kapağına paso koyar, kaç kere taşırken kutular açıldı yerlere saçıldı peletler.
    şu an Diana mod 54 ümde dahi gamo pelet kullanıyorum gerek çıkış hızı, gerek tahribatı, gerek isabeti jsb lere göre çok üstün, inanmayan varsa atışa gitmek için buluştugumuzda video çekip göstericem, kimse kusura bakmasında jsb ler gerçekten rezalet 5 kuruş vermem

Tüfeğinin pelletini bulamaya çalışanların tereddütte kalmaması için size cevap yazıyorum. Rica ediyorum eleştri olarak algılamayın :) Sizin meraklı bir atıcı olduğunuzu biliyorum. Sonuç aldığınız pelleti ve paylaştığınız deneyimlerinizi kimse eleştiremez. Üyelerin yazdığı gibi MOD 54 tüfeğimle X pellet ile randıman aldım diyebilirsiniz. Fakat bir başkasının denemeyi düşündüğü büyük ihtimalle sonuç alacağı X pellete beş para etmez derseniz insanları yanlış yönlendirirsiniz. Olasıdır, insanlar bastıra bastıra açıklamanıza bakıp Gamo ya güveneceği için tüfeğinde, kendinde, dürbününde hata arayacaktır. JSB pelletleri dünyada ön sıralarda yer alan, stoklarda ilk önce tükenen ve forumda da en çok kullanılan pellet olduğunu sizde biliyorsunuz. Deneyimli atıcılar bu pelletlerin hızını, isabetini, yumuşaklığını gerekiyorsa tahribatını elbette bilerek kullanıyor. Daha önce araştırmacı ve titiz olduğunuzu hissederek yaylı konusunda size danışmıştım. Fakat burada bir yanlış oluşmuş kusura bakma kardeşim :) Saygılar.

Ayaklarda oynama yapmışsınız. Sıkmadığı için vidaların altını eğeleyip açıyı daraltınız sanırım. Fakat bu montaj ne derece sağlıklı oldu bilemeyiz. Tırnaklar noktasal veya kasıntılı basıyor olabilir. Bence siz tüfeği sağlam şekilde sabitleyip nişan almadan atış yapın. Düzgün vuruş olursa sorun dürbün, yok olmazsa tüfekte aramak gerekir.