Ortam önemli değil tüfeği 25 mt de sıfırlayıp 10 mt ye atış yaparsanız aşağıya vuruş yapar. Yani pellet namludan çıkınca en az 35 mt ye kadar yükseliş gösterir. Her tüfek sizin tüfeğin yaptığını yapar
schfrhnd tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Dışarıda 25 mt de sorun belirtmeyip evde sorun olduğunu söylüyorsunuz. Pellet yörüngesi 25 te yukarıda 10 mt de aşağıda olur. Yani vuruşlarda sorun yok. Dış atışlarda hava akımı nedeniyle kapalı alan atışlarında sağ sol kaçmalar olabilir. Siz dışarıda 10 mt sıfırlayıp yine dışarıda atışlarınıza devam edin.
-
Az önce evimin çatısında 10mden tüfeği sıfırladım 16gr hatsan jsb ve 18gr hatsan jsb pelletleriyle rüzgarsız havada atış yaptım.sonuç gayet iyi cıktı.dünkü lodos çok set esiyorsu pelletleri saçmalatan buydu sanırım.Bugün sonuçlar gayet iyi
Başta anlattığınız durum bana göre rüzgardan olmamalı. 16 ile 18 pellet farkından da olabilir. Öyle veya böyle sonuca ulaştığınıza sevindim.
-
Klasik görünümlü bir tüfek olmalı. Ayrıca 4.5 için hız fazla düşük görünüyor. Teşekkürler
-
yani h.l.al.a.v daki tüm s510ların mekanik özellikleri birbiriyle aynı bir farkı yok anladığım kadarıyla
S510 FAC olunca mekanik olarak aynıdır. Bir de kısa ve uzun namlu olarak ayrılıyor. Siz sadece kundak farklarından dolayı seçim yapacaksınız. Ben S510 kullanıyorum. Sunduğu ayarlar nedeniyle bence bu tüfeğe müdahale edilmemeli. Çok memnunum ve onda eksikliğini hissettiğim hiç bir şey yok. Ben orijinalci olduğum için düşüncem bu ama modifiye meraklılarına tabi ki sözüm olamaz
-
Tavsiye edeceğiniz üst kalite CO2 tüfekler hangileridir.Teşekkür ederim
-
Alper kazasız zevkli atışlar dilerim. Çok isabetli seçimler yapmışsın. Bende 8-32 var ama keşke senin seçtiğini alsam diye düşünmüştüm. X20 duygusal değildir ama ara sıra merhaba dersen PCP kıskançlıktan daha isabetli olur
-
Güç ayarıyla oynamadan tüfek ve chrono arasını yaklaşık 3 metre açarak denediğim atışlarda sonuçlar biraz farklı çıktı chrono ölçümü yaparken çok fazla değişken var.
Bu güç ayarında aldığım en stabil değerler: 155 bar 925-922-929-933-933-932-926-927-927-926 130 bar
3,68 Standart sapmaGüç ayarına el değmemiş fabrika çıkışlı standart bir at-44 için değerler böyle. Tüfekten tüfeğe farklılıklar olsa da genel durum bu şekilde en azından ölçüm imkanı olmayanlar için genel bir fikir verir.
SelamlarSamet benim chrony gelinceye kadar emin adımlarla her ayrıntıyı inceleyip metreleri zorluyorsun. Öğretmen olunca paylaşımlarında açık ve öğretici aman ara verme kardeşim.
Bir şey soracağım; Chrony mesafesi 10 mt civarı olup hedef kağıdına atmak gerekmiyor mu?
-
Teşekkür ederim abi
Ama malesef olmayınca olmuyor
İnşallah ilerde kundak farketmez at44 kundağı olsun isterse bi aa alabilirsem benim için işin sonu odur
Gönlüne göre olsun AA olsun İsa, Senin gibi atıcıya yakışır kardeşim
-
s510 da 5/4 güç ayarında 50 çok stabil atış yapabilirsiniz. network54 sitesinde bir grafik vardı tek tek güç ayarları denenmiş olarak aklımda bu kaldı.
Aklında doğru kalmış. Ben deneyerek buluncaya kadar daha önce söyleseydin keşke
-
Bu forumdaki en pozitif yorumları siz yapıyorsunuz Erhan Bey.Karşı tarafın ufak tefek hataları bile olsa tatlı konuşmanızla nazikçe uyarıyor ve sonunu çok güzel bağlıyorsunuz.Bu yüzden sizi ayrıca tebrik etmek istiyorum.Sizin gibi deneyimli insanlara bu forumda çok ihtiyacımız var.Hakikatten yaylıdan pcp ye geçince sizin dediğiniz gibi oluyor.Yeni pcp tüfek almanın mutluluğu ve konforuyla herşeyi bir anda unutuyorsunuz.Tüfeği tanımak çok önemli.Bu hafta sonu 50 metre grupman yapmaya çalışacağım.
Bazı nedenlerden dolayı diğer arkadaşların yanlış anlamasından korktuğum iniş çıkışlarım olsa da beni doğru anlamış olmana memnun oldum. (izninle resmiyeti kaldırıyorum
) Bence senin samimi paylaşımlarını herkes zevkle takip ediyor.
-
Güzel tüfek hayırlı olsun.Yaylı kullanıp PCP de ki yeni atış konforunu görünce atıcı ilk atışları ve ayrıntıları pek ciddiye almıyor. Pozisyon, destek, hedef, pellet, dürbün v.s çok titiz davranmak gerekiyor. Tüfeği tanıdıktan sonra 50 mt atışlarınızı paylaşmanızı bekliyorum. Saygılar
-
Dürbünün kendisinden veya montajından kaynaklı bir sıkıntı da olabilir.
+1
-
Sizin anladığınız şekilde kullanm için iki tüp arasına hava regülatörü takmanız gerekir. Böyle yüksek basınçta çalışan regülatörü ülkemizde bulamadım. Zaten böyle bir regülatöre sahip olsak sadece 300 bar tüpü tüfeğe bağlar geçişi stabil basınca ayarlar tadına doyulmaz atışlar yapardık. Siz 195bar tüpü sürekli bağlı tutarak 150 bar altına düşünceye kadar stabil atış yapmak istiyorsunuz. Tüfeğin tüpü gibi kullanılan bu tüp dolum istediğin de tüfekten ayırıp diğer 300 barlık tüpe ara hortumla bağlayıp 195 bara tamamlamanız. Sadece 300 barlık tüpü doluma götürmeniz. Saygılar
-
Tüp sürekli bağlı iken tüfeğinizin hava girişi atış trasferinden yavaş ise dolum valfi çalışacaktır
6 lt 300 bar tüpünüz var. Birde 200 bar 3 lt alacaksınız. Ara bağlantı ile iki tüpü birbirine bağlayıp küçük tüpü diğeri ile kaç defa dolarsa hep üst stabil basınçta doldursanız. (Havanın tüfeğe girişi gibi yavaş transfer sağlayarak) Tek manömetre, tahliye valfsiz, micro hortum, boruyu küçük tüpten anahtarla sökseniz, büyük tüpte dolum hortumu sabit kalsa nasıl olur. Saygılar -
400 -450 metre gibi bir mesafede minimum 60-70 cm lik çanağa 10 da 5 isabet kayd edebilirsiniz , tabi tüfeğinizi 5.5mm de 80 -82 FT ye mod larsanız.Air wolf modeli ile 150 metrede 15x10 luk hedefe tek dolum ile off hand 60 atışta 50 -55 isabet kayd edebilirsniz.Ender arkadaşım müsabaka tüfeğiyle de olsa jsb 18 baristik değeri ile 150 mt de 4 cm aralıklı vuruşların mümkün olduğunu belirtmişti. Burada ki 450 mt mesafe de ki isabet tereddüt yarattı. Yanlış anladığım bir hesaplama mı var. Bu tür tüfek kullananlardan bilgi rica ediyorum.
Sanırım gözüm alışmadığı için bu daystate çoğunluğun belirttiği gibi pek hoş gelmedi
Saygılar
-
Öncelikle sizi tebrik ederim. Chairgun programını bu kadar kısa sürede bu seviyede kullanan atıcıya forumlarda ben rastlamadım. Artı yaylı tüfeği olup sizin dürbüne sahip atıcının programla ilgileneceğini de sanmıyorum. Bu merakınızı takdir ediyorum. Programdan sonra mesajınızın altında ki sorularınızı da rahatlıkla çözeceğinize inanıyorum. Yine de paylaşım için şöyle yazayım. Clickle atış yapacağınız için 4.5 cal avantajı ve 30 click sınırı olunca, + ve - clicklerin yeterli olması açısından, clickler merkez konumunda iken click oynamadan dürbün açısı ile 12 mt sıfırlamalısınız. Clickleriniz 10-110 mt arası yetecektir. Artılar için saat yönü tersine olması gerekir. Saygılar
-
Merhabalar
Sorunuz 10 mt ilk sıfırlama noktasından sonra ikinci sıfır noktası kaç mt olacaktır. Bu hesap için tüfek kalibresi, pellet markası, tüfek çıkış hızı, namlu merkezi ile dürbün merkezi arası ölçüsü, dürbünü hangi zoom ile kullandığınızın bilgilerini verebilirseniz yardımcı olabilirim. Pelletinizin ikinci sıfır noktasını her on mt de çıkış ve düşüş yüksekliklerini 100 mt ye kadar veya daha fazlasını görebilirsiniz. Dürbün markanız ve modeli daha yardımcı olabilir. Dürbün yüksekliği için namlu ve dürbün çapları toplamını ikiye bölüp namlu ile dürbün arası mesafeyi topluyorsunuz. Saygılar -
Samet dürbünün 100 mt için gayette güzel ve yeterli. Atıcıların alınmasını istemiyorum ama atıcılık mümkün olduğunca küçük zoomla atmaktır
Yoksa 100 mt ye 24 zoomla atmak kolay başarı getirip kısa sürede daha uzak mesafelere atışa zorlayacaktır. Diyelim 24X ile 100 ile 150 mt vuruş farkı keyif kaçırır mı diye düşünüyorum. Bence 90 metre gurupmanın gayet güzel bundan sonra 120 mt de gurupman atış vuruşlarını 12X ile göremeyeceğinden 120 mt de her atışta şişe vurunca sana dürbün alalım
Saygılar kardeşim
-
Pelletin eteğinin içe dönük olması büyük ihtimalle vuruş anında büzülmüş olmasındandır. Kafa da ki set izleri değişik ise aynı pelletle tekrar atış yapınca olmuyorsa bu pellet hatalı diyebiliriz. Aynı marka pelletlerin hepsinde oluyorsa farklı marka denemek gerekir. Başka markalarla da aynı durum olursa tespitte zorlanmayacak kadar bilgili olduğunuzu biliyorum.