Merhaba Samet
90 mt grupmanı çok güzel, dışarı kaçan pelletin adını koymaya gerek yok çünkü grupmanı görünce onu yok saymak gerekir.Fakat 90 mt de böyle gurupman yapan atıcının 30 mt de ki gurupmandan daha iyisini yapması gerekir. 30 mt gurupmanını 50 mt de yapacağına inanıyorum. Çünkü sen M350 ile tanışmış atıcısın Saygılar kardeşim
schfrhnd tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
İsa'cığım kardeşim;
Doğru veya yanlış uygulamam şudur. Amaç artıkıl pozisyonu olduğundan turret üzerinden ölçü alıp terazilemekle yapılacak iş bitmiş oluyor. Benim tutuş şeklimde terazilendiği için tüfeği omzuma aldığımda terazi dengeye yakın olup düzeltme stresi yaratmıyor. Böyle bana özel pozisyonda daha konforlu atış yapıyorum. Mantığım tüfeğin üzerine yapıştırmanın doğru olmadığını söylüyor. Artı yukarıda ki terazinin hassaslığı aşağıdakinin en az iki misli oluyor. Sen dürbün göze göre ayarlanır, tüfek sabitlenir falan deyince bence yanlış olduğundan dolaylı döktürdüm
Aslında doğrusu da, çok doğrusu da bence pek işe yaramıyor
Saygılar kardeşim
-
Doğru söylüyorsun abi ama dürbünden daha düz durduğuna inandığım dürbün rayında dengeledim.ama senin dediğinde mantıklı abi.ama önce dediğim gibi dürbünün düz olması lazım.
Dürbün ayağı ile veya tüfek ile terazi yaparsan terazinin artıkılla bağlantısı olmaz. Doğru olan terazi ile dürbünün konumunu dengelemektir. Dürbünden yaptığın denge terazi ile atışta artıkıl doğru durması demektir. Atışı ayaklara veya tüfeğe bakarak yapmıyoruz
Ayardan sonra sıfırlarmayı terazi ile atışı terazi ile yaparsan hata sıfır olacaktır. Yani evde ki sehpayı dengelemek için teraziyi zemine mi sehpanın üzerine mi koyarsın
-
İsa sehpanın terazisini bozma ki sıvı dolu kap veya bardak koyduğunda görsel olarak hoş olur
Şaka bir yana üst turret üzerine koyduğun doğru bir terazi ile tüfeği dengeleyip sabitledikten sonra diğerini yapıştırırsan artıkılla kardeş olurlar
-
Bilgiler için teşekkür ederim
-
Çalışmanızı paylaştığınız için teşekkürler. (resmi mi oldu biraz)
Fakat 50 mt mesafede titiz bir çalışma yaparsanız daha iyi fikir verebilir. Saygılar
-
Belki soruyu anlamadım ise pardon ama çelişki var. Arka ayağı yükseltmekle sadece clickleri bitirmekten kurtulabilirsiniz mildotta rolü olmaz. Siz sadece mildotla atış yapacaksanız en üst nokta ile 10 mt sıfırlama yaparsanız 16 grain ve sizin tüfeğinizle 100 mt de 16 zoom da olsa orta noktadan aşağı inmemesi ve en alt nokta da 150 mt civarına atabilmeniz gerekiyor. Aklıma sadece tüfeğinizde sorun olduğu geliyor. Ya da soruyu ben anlamadım
-
Aynı pelletin farklı güçte iki tüfekle atılması durumunda iki pelletin 1 mt düşüş yaptığı noktada enerjileri aynı mıdır. Saygılar
-
Elinize sağlık çok güzel bir işçilik. Merak ettim aletler kaliteli ve özenli seçilmiş, atölye hobi amaçlı mı? Torna işlerini orada yaptıysanız torna boyu ve markası nedir. Saygılar
-
Güçlü yaylı ve gez ile 50 mt atışları bence mükemmel atışlar. 30 mt de ki durum ise, yaylı sismograf gibi her hatayı fark eder. PCP 1 cm, yaylı 20 cm kayma ile cevap verir. Zevki de bu ya kavganız hiç bitmez
Saygılar
-
Mermiyi kurma kolu ile namluya sürerseniz manual, her atıştan sonra mekanizma sürer tekrar tetikle atış yaparsanız yarı otomatik, tetiği basılı tuttuğunuzda seri atış yaparsa tam otomatik olarak biliyorum. Saygılar
-
Açıklamalarınızı yeni fark ettim. Benim için önemli bilgilere emek harcadığınız için çok teşekkür ederim.
-
Teşekkürler Erhan Bey.Ben de sizi takip ediyorum.12 mt s510 grupmanlarınıza hayran kaldım.Hele hedef kağıtlarının numaralarını silişiniz... Harika atışlarmış.Forumdan Murat Bey'den BSA 3.5-10X40 dürbün aldım.Şimdilik çift ayakla tüfeğime sabitledim.Forumdaki herkes diyor ki dampa olmadığı sürece dürbün HER ATIŞTA geriye doğru kayacaktır.Bunu bile bile bu şekilde atış yapmak istemiyorum.Muhtemelen tüfeğin dürbün tutan kısmı kazınmak suretiyle zarar görecektir.Tek parça ''Rambo'' marka dampa ayak sipariş verdim 30mm-11mm.Ayağım gelsin malum dürbünü sıfırlayacağım.Stoeger'ın grupman videoları sitede yok galiba.Dampadan sonra uzun video kayıtları ve resimleri yayınlamaya devam edeceğim.Youtube daki ''ted's holdover'' diye amerikalı bir arkadaş var.O'nu da sık sık takipteyim.Gerçi bu arkadaş canlı hedef kullanıyor.Ben karşıyım canlı hedefe atmaya.Siz ne dersiniz?Herkese iyi forumlar.Alper bey tüfek güzel dürbün yaylı için iyi seçim. Kaymayı engelleseniz de dampa olmadığı için zamanla
dürbünün içi hasar görebilir. Fakat sipariş ettiğiniz büyük olasılıkla dampa değil tek parça ayak. Firmaya sorun dampa değil ise değiştirin. Bende PCP olduğu halde yaylı ile atış yapmaktan çok daha fazla zevk aldığım için paylaşımlarımız olsun isterim. Ted beyefendi teknik öğretmek adına kuşları avlayıp güya tembel kedileri besliyor, bence vurduklarının çoğu ziyan oluyor. Öldürme güdüsünü bastırmak için klasik hedefler yerine yaratıcı olup zor ve eğlenceli hedefler bulmak daha doğru diye düşünüyorum. Saygılar -
Uzak olsada hedefler ortakdır cronolar
Uzak olsada vuruşlar tek noktadır hawkelar
Ve uzak olsada forumdaşlar tek yürekdir insanlar...:DSenden sağlam ortak olur Caner
-
32 zoom için 24 zoomdan az fazla öderseniz sizin olur fazla mal göz çıkarmaz. Netliğin 32 zoom da biraz bozulduğu doğrudur. Atış için 24 zoomun yeterli olduğuda doğrudur. Ben bulunsun niye olmasın diye 32 aldım fazlalığı rahatsız etmiyor. Artı 32 zoomlu dürbünde 24 te var
Karar tabi ki sizin. Saygılar.
-
Abi crono emrinde ''kargo sana ait''
olmak üzere bir haftalığına emanet göndereyim!!!
Yanlız geri gönderimdede ''kargo sana ait olsun''forum ve bizler bu günler için varız.
Abi sizin tecrübelerinzle daha güzel sonuçlar alacağımızı umuyorum.Denizli yakın olsa geleceğim ama. zor çokzor!!!
Mehmetcim teklifin için çok teşekkür ederimFakat yurt dışına chrony siparişi verdim
Atış arkadaşım olmaması yanında forumda gördüğüm kadarıyla çok şükür çoğunluğun sahip olmadığı imkanlara sahibim
Evim yerleşim dışında olduğu için her sabah balkondan en az 50 atış yapıyorum
Yaptırdığım trafik işaret levhası benzeri saç hedeflerin köşelerine
parça koyarak izalasyon straforu yapıştırdım. Arada mesafe kaldığı için
pelletler straforu geçip saca vurarak alta serdiğim gazeteye düşüyor80-120-140-150 metrelere toprağa dört adet bu hedeften çaktım. Her
birine 8 hedef kağıdını (toplam 32) prittle yapıştırıyorum. Strafor
deliği sayesinde 16 zoomla vuruşlar 150 mt den rahat görünüyor
Her hedefin altına yan tarafını komple açtığım yağ tenekelerinin içine
çaktığım inşaat demirlerine şişeleri ters geçiriyorum. Hem teneke tahrip
olmuyor hem kırıklar içine birikiyor. Hedefleri rüzgar bozamadığı gibi
yağmur yağmaz ise günde 50-60 atış yapınca hedefler en az 10 gün yetiyor
Büyük hedeflerin araba ile taşınması mümkün olmasa da çok memnun
olduğum için paylaşmak istedim. Haklısın ben size uzaktayım ama siz bana
neden uzaktasınız -
Çekimler daha uzun olsa sıkılmadan seyrederdim. Farklı atışlarla yenilerini bekliyorum.Saygılar
-
Erhan abi,
Abi sizde AA cıymışsınızAtışları süper yapmışsınız tebrik ederim
Ayrıca imzanızıda beğendim,
Sayın 262626 sizide tebrik ederimValla o imzayı yeniden atmak kolay değil
Erhan abi yeni çalışma ve sonuçları,tecrübeleri bekliyorum.
saygılarımlaMehmetcim AA olduğu için beleş krono sonuçları istemiştim
Desteksiz atış yapamıyorum beklediğimden iyi olunca koydum
Paylaşım sohbettir diğeri de akla gelen yapılır cinsten
-
Hayvanı sevmeyen insanı sevemezmiş. Paris ırkının özelliklerini taşıyan güzel bir kız
Balıklar ise akvaryuma yaklaşana baktıklarına göre mutlular
Keyifli yaşamanızı dilerim
-
Bence videolardan değilde tecrübeli atıcıların tercihlerini inceleyip recluse ne amaçla hangi yüzde ile kabul görmüş onu inceleyin. Sadece gücü için
alıp diğer PCP lerden geride kalacağınız özelliklerini kıyaslayın. Artı olarak kalan özelliklerin size yeteceğine kesin karar verirseniz belki pişman olmazsınız. Saygılar