schfrhnd tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Saygısızlık etmek istemem ,

pellet veya saçma dersek sevinirim . palet ; dalgıçların yüzerken ayağa taktıkları kaucuk parçaya denir.

Saygılar. :rolleyes:

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ama saygısızlık olduğunu duymadım :thumbup: Fakat ben profesyonel dalgıcım :) Palet evet dalgıç ayaklığına, forklif yüklerinin altında ki ızgaralara, tankların ve iş makinasının tekerleklerine, ressamların renk karıştırma tablasına, mesleğimde basınç yaratan kömürlere isim olarak verilmiştir. Forumda ilk mesajlarıma bakarsan hep pellet yazdım. Sonra Türkçe içinde mutasyona uğramamış yabancı sözcük kullanmayayım dedim :whistling: Sonra da bir süre saçma yazdım. ;) Saçma ise av fişeklerin de kullandığım ve alakasız olduğu için bana -''saçma''- geldi. ;rofl.; Kimseyi eleştirmiyorum ama bende böyle bir handikap oluştu. Hazır uyarı yapmışken uygun olanı sen seç ben de kurtulmuş olurum Berke kardeşim. Konu sahibinden özür diliyorum. Saygılar.

30 metreden dürbünümü sıfırlamayı denedim. Neyse bi şekilde dürbünü kağıdı vuracak kıvama getirdim. 10-11 metreden atalarımız gibi göz gez arpacık yöntemi ile 1 TL büyüklüğünde hatta çoğu atış tek delik yapmış.

Anlattıklarınıza göre dürbün, ayak, palet, tüfek bir çok şey söylenebilir ama anlamsız olur. Gez arpacıkla 10 mt tüfekte, palette ve sizde sorun olmadığı açık. Yanlış anlamadıysam cümlelerinizden dürbünü 10 metre de sıfırlamadığınız anlaşılıyor. Öncelikle 10 mt de dürbünle gez arpacık grupmanını görmeniz gerekiyor. Ondan sonra sorunlarınıza mantıklı cevaplar verilebilir.

Atışlar güzel ama 9m. kötü olması münkünmü? Yani sadece 9 m. 40-50 m. olsa tamam diyeceğimde.

Bilgi amacıyla şöyle kıyas yaparsak. Ben masa destekli yaylı ile 70 mt şişeyi ıskalamıyorum. Fakat oturarak destekli bu sayıda böyle isabeti en iyisi denemeden şişeye devam:)

Arkadaşlar chairgun kullanarak mildotlar için hesaplamalar yaptım. Bu verilere göre mildotların hepsini kullanarak hem mümkün olduğunca az click kullanıyorum hemde değişik mesafelere seri atış yapıyorum. Ben zevkli atışlar yapıyorum ama chairgun böyle bir kullanım vermediği ve forumlarda görmediğim için tereddüte düştüm. Böyle mildot kullanan veya kullanmayanlara atış için eksisi var mı sormak istedim. Saygılar

[Resim Engellendi: http://f1204.hizliresim.com/w/n/4nuf6.jpg]

:rolleyes: Böyle güçlü tüfeği kullanan atıcılar size farklı mesafeler önerebilir. Diyelim ki 50 mt de soda şişesini vurmak başarıdır diye kabul ettiniz. Örnek; 10-20-50-100 atış yaptınız vuramadınız. Saçmaların %90 nının ne yöne gittiğini görmeyeceksiniz. Böyle olunca atışlarınız gittikçe düzelse de ıska vuruşları görmediğiniz için moraliniz bozulacak.Tavsiyem hedef tahtası üzerine birbirine birleşik dört A4 kağıdı yapıştırın. Dördünün merkezini işaretleyip hedefi vurabileceğiniz en uzak mesafeye koyup bolca atış yaparak atışlarınızı olabildiğince merkeze yaklaştırmanız. Sonunda hangi şişeye hangi mesafede atış yapacağınıza karar verebilirsiniz. Saygılar

Bu beceriksizlik değil çünkü yaylıyı ilk defa alan her atıcı aynı şeyleri yaşıyor. Tetiği çektiğiniz anda dürbünden hedefi kaybetmemeye, hatta saçmanın vurduğu anı görmek için konsantre olun. Bu mümkün olmasa da atış anında tüfeği daha iyi tutmanıza yardım edecek vuruşlar toparlanmaya başlayacaktır. İnce memed isabeti için atıcılar tam not veriyor. Bilginize

Bu şartlarda dürbün ayarlama lazeri düşünmeyin. Ne yapmak istediğinizi anlıyorum ama bu onun işi değil. Kısa sürede dürbünde problem olması pek olası değil. Fakat tüfeğiniz yaylı ve yeterli atış yapmadan onun isabetinden emin olamazsınız. Dürbün bağlantınız sorun, iyi atış yapamıyorum diyorsunuz, saçma denemediniz bunlara rağmen 25 mt 3-5 cm grupman çıkarıyorsunuz. Aynı şartlarda bence kimse daha iyisini yapamaz bravo diyorum. Farklı zamanlarda aynı konumda ve konsantrasyonla on mt de onar atış yaparak saçmanızı bulun. Sonra mesafe arttırarak tüfeğinizi tanıyın. Sabırlı olursanız hataları görmeye başlayacaksınız. Saygılar

Oh be içim rahatladı...
    8o 8o 8o

ALINTI

En zararlı ağır metallerden birisi olan kurşun; olta ve tüfekle yapılan avlanmalar da dahil olmak üzere her geçen gün artarak, doğal hayatı tehdit ediyor.
    Olta ile balık avlayan veya tüfekle ava çıkan avcıların farkında olmadan doğal hayata zarar verdiğini belirtildi. Olta, mermi ve av saçmalarında bulunan 10 gr kurşunun 200.000 M3 suyu kullanılmaz hale getirdiği, toprağa atılan kurşunun yağmur, kar, yer altı suları ile toprağı zehirleyip bitkilere ve besinlere geçtiği belirtildi.
    KURŞUN’UN ZARARLARI
    Vücuda solunum, içme suyu ve gıda zinciri yolu ile giren kurşun; doğrudan beyin hücrelerini etkileyerek zehirlenme yoluyla insanlarda zeka ve hafıza kaybına yol açıyor. Yavaş yavaş birikerek uzun yıllar sonra ortaya çıkan kurşun zehirlenmesi bazı durumlarda karın ağrısı, bulantı, kusma, yorgunluk, bazen de koma hali gibi kendisini gösteriyor

Bütün av tüfeklerinin ve havalı silahların kullandığı, sözü edilen doğaya zararlı kurşundur. Metalik olarak adlandırılan alaşımlı mermi çekirdekleri ise büyük kalibreli yivli silahlarda kullanılır. Arkadaşlar böylesine ciddi zararı biz atıcıların neden olduğunun bilincinde olalım.
    Sadece benim atışlarımdan topladığım saçmalarla döktüğüm toplam dört kilo ağırlığı zararımızın ölçüsü olarak tekrar koyuyorum. Ayrıca bilinçli avcıların olta için kurşun yerine yaptıkları taş ağırlıklarda aşağıdadır. Biz de bu hassaslığı gösterip hedef arkasına saç levha...? Hepsi bu, yapamaz mıyız? Bende yaptım diyerek foto koyup atıcılara örnek olamaz mıyız? :thumbup: Saygılar

[Resim Engellendi: http://d1204.hizliresim.com/w/f/4dn7l.jpg] [Resim Engellendi: http://d1204.hizliresim.com/w/f/4dnbf.jpg]

Umarım doğayı koruma adına açılan konuların ve mesajların yarısı kadar böyle fotolar görürüz. Söylediğin saç kalınlığını doğru ölçtün mü? O ne biçim tüfek öyle hangi mesafeden delebiliyor. Aynı tüfekten ben de mi alayım diyorum.
    İnan benim 3 tüfeğim 0.45 mm sacı 30 mt den delemiyor #hims