schfrhnd tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu tüfeklerin hiçbirisini tavsiye etmem, norica nın bullpup bir yaylısı var namlusu ve kalitesi iyiydi mercan yokuşunda görmüştüm noricanın kalitesi stoegerden iyiydi, madem eskiden gamo kullanıyordunuz şimdi hatsan almak olmaz stoeger suppresor namlu kafasına göre düşüyor yalama gibi 3 tüfek gördüm 2sinde namlu düşüyor birinde düşmüyordu, bence biraz daha bekleyin para toparlayıp bir Hw-97K AA Tx200 alın 4.5mm alın diyorum ben aldıktan sonra güzelce bir oh çekip çok iyi yaptım demek var işin ucunda..

Haklısın bu tüfekler oh çok iyi yaptım dedirtir. Fakat konu sahibi düşündüğü fiyatın iki katına çıksa yine yetmiyor :rolleyes:

Tufan nasıl bir Diana denk geldi sana cidden merak ediyorum :)

^^ Forumda isabetinden şikayetçi bir arkadaşımız 350 mag mun pellet kuyulan kısmının resimlerini çekmişdide resimde torna izleri vardı görülüyordu kullanıma engel değil fakat hoş degil benim kullandıgım 460 dada pellet haznesiin kenarında capak vardı başdan kurşun parcası zannetmişdim fakat değilmiş hiçbir zararı yokdu ama ben çok pimpirikliyim dört dörtlük olsun istiyorum ben artık gözümü hw marka yaylılara dikdim gözüm başkasını görmüyor her parcası ışıl ışıl insanın gözü kamaşıyor 8o

;rofl.; ;rofl.; ;,;-

Hocam grupman güzel , yaylı ile hele 6.35 hele hele kral ile en güzel bu kadar olur , :thumbup: ama kral fiyatına göre müthiş bir tüfek , 6.35 te 240 m/s şaka gibi , isabetliliği de böyle ise 200 TL nin her kuruşunu hakediyor . İstanbul-Ümraniye oto sanayide bir arkadaşım kralın fabrika sahibini tanıyordu , hız değerleri hakkında şaka yapmıyorlar, telefonda 1-2 dakika görüştüm kendisiyle , özellikle 6.35 i sormuştum PCP gücünde bir yaylı diye , bir o kadar da teper dedi , gerçekten öyle mi ?

Bu silahı çok sevdim çünkü hiç bir şey bilmiyormuşum.Yaylı ile atış yapmayı çok
    teptiği için o öğretti :thumbup: Başlangıçta tepme nedeniyle isabet mümkün değil ama inatla onunla anlaşmaya çalıştım 3 ay sonra anlaştık :) Tetik hariç fiyatına bakınca her şeyi çok fazla diyorum. Ondan ve kendimden emin olunca yakaladığım isabet kalitesini, alacağım 500-600 TL lik tüfekte bulamazsam diye tereddüt ediyorum. En iyi fikri grupmanlar verecek ama malesef koyan yok.Yorumun için teşekkürler

Hayırlı uğurlu olsun kardeşim.Hatırlarsan seninle ilk olarak Diana sohbeti yapmıştık g;$i O gün bu gündür o yaylıdan bu yaylıya yaylanıp karar vermeye çalışıyorum. Sıradan bir tüfek olan Kral Magnum safari nin 55 ve 72 mt grupmanlarını yine koydum :) Yapısı şekli değilde İyi yaylıların bu mesafe grupmanlarını görüp karar vermek istiyorum. rica etsem 460 ve M85 60-70 mt grupmanlarını koyarmısın. Teşekkürler.

72 mt grupmanında 4 tane dışarı isabet var. A4 ortasını kesip koyduğum için görünmüyor. Yeni yaylı alacağım için iyi yaylıların grupmanıyla karar vermek istiyorum. Bu mesafelerde grupman yapıp koyan olmadığına göre en çok adı geçen yaylıyı alacağım sanırım. :) Yorumlarınıza teşekkürler.

4.5 ta hız olabilir ama tahribat az ve 60 mt den ileride isabet azalıyor. 6.35 tahribat ve isabet iyi fakat 70 mt den sonra ciddi düşüş gösterdiği için mildot yetmiyor çok click kullandırıyor. Atıcıların geneli 5.5 kullandığı için her zaman her yerde 5.5 diyebiliriz

Samet biz bu durumlarda çürütme yaparız. Diyelim ki vidanın diş üstü çapı 3.8 mm, diş altı çapı tahmini 3 mm olur. Yani dişi paso diş üstü 3 mm dir. Allen vidanın yenisinde sağlıklı ölçebilirsin. Bu ölçüyü buılunca allen yerinden 3 mm ile delersin. Vida boyu kadar inersen iyi olur.Artık tutunma imkanı kalmamıştır, sivri bir nokta ile açma yönünde tıklayarak döndürüp çıkarabilirsin. Olmadı bana gönderirsin ;rofl.;

Sayın Schfrhnd ilk mesajınızda ki tavsiyelerinizi harfiyen eminim tüm arkadaşlar okumuşlardir ama ne var ki barınağın yapılacağı alan kısıtlı ve tek yöne baktığı için alternatifi olmadığı bilindiği için birşey yazılmamıştır.
    Uzun dikdörtgen bir alan düşünün.bu alanın arka tarafı kafeterya.Solu bayır aşağı uçurum gibi bir yer,sağ tarafı ise paint ball sahası.mecburen tek yöne bakıyor yani korunak.orası da sanırım güney doğu cephe.emin değilim ankaralı arkadaşlar daha iyi cevap verebilir.Ama diğer tavsiyelerinizi yarın alanda iş başında değerlendirmek ve tartışmak isteriz.Orada daha iyi olur bu değerlendirme.Merak etmeyin,gözden kaçabilecek bir tavsiye değil elbette görüşleriniz.

Nezaketen ayrıntılı açıklama yaptığın için teşekkür ederim Togay kardeşim. Fakat kendi adıma sitem etmediğimi açıkça vurgulamıştım. Ayrı şehirlerde olan üyelerde forumda hep birlikte olmak için bulunuyorlar. Fotolara bakınca arazi izin vermiyor ama yazın sabah 10 dan sonra veya akşam üzeri 5 ten sonra başka bir çare bulunur sanırım. Gönlünüzce olsun

Sevgili A takımı sakinleri; Konularınıza katkıda bulunmak için mesaj yazanları görmezden gelme kararı aldığınızı düşünüyorum ;rofl.; Daha önce de aynı hüsrana uğrayınca sorgulama hakkımın olduğunu düşündüm :thumbup: Barınak tavsiyelerim önemsiz gelebilir çünkü az çok tanıdığım kadarıyla herbiriniz fazlasıyla yeterli insanlarsınız :D On üç kişi aynı tavırda olunca merak ettim :him:s Benim açımdan sorun yok çünkü başka konularda gayet güzel paylaşımda bulunuyoruz :thumbup: Fakat özgüven sahibi bir üyede aynı çelişkiye düşmüştü ;$., Yani genel paylaşım adına bir daha araya gireyim istedim u½%; Sizlere saygım ve sevgim oluştuğu için selamunaleyküm deyip aleykümselamı kendim söylediğimi belirtmek istedim ;,;-Tekrar barınağız gönlünüzce olsun diyorum.Saygılar

Bu imece ile bina yapılır arkadaşlar :P Ne mutlu size kolay gelsin. Düşünmüşsünüzdür belki ama çatı saç, ondulin, atermit vb olursa yazın altı abartısız sauna oluyor. Sandoviç aliminyum yapmanızı tavsiye ederim :thumbup: Birde mümkünse üç tarafı açık arkasını kapatıp kapalı kısmı güney batıya çevirirseniz lodos vurmadığı gibi güneş karşınızdan doğup batmaz :rolleyes: Yan taraflar kapalı olursa da yıldız, poyraz, rüzgarları tahliye olup basınç yaratmadan sizi serinletebilir. Gelip tanışmak istediğim için rahat etmek istiyorum :)