schfrhnd tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

bende yeni bir video buldum.işine yarayacaklar için tüfek sıfırlama.

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Videodaki tüfeğin atış sesi çok güzelmiş

Namlunun nereden oynadığını açık olarak anlatmamışsınız. Kundaktaki civatalar gevşek ise siz sıkabilirsiniz. Sesli atmasına oring yıpranması sebep olur yine siz değiştirirsiniz.. Fakat iki arızayı birlikte düşünürsek, tüfeği kapattığınızda tam olarak kapanmadığı en mantıklısı ve tamire gitmesi gerekir. SAYGILAR

Konyadan legolas arkadaşımız diana 460 magnumla 94 metreden 3,5 santimlik grupman yapmıştı

Çok iyi atış yapamadığımı biliyorum.Fakat Forumdaki bilgiler ve ustalara sorduğumda bana söylediğim bilgileri verdiler.Legolas arkadaşımızla tanışmadım ama tebrik edilecek bir sonuç 8o Böyle arkadaşlar yakın mesafede olsa birlikte atış yapabilseydik g;$i

İstediğim türde hedef kağıdını A4 olarak çıktı alıyorum. İzalasyon malzemesi olan 1.5 metre karelik sarı strafora bu A4 leri pritt le yapıştırıyorum. Vuruşlar uzak mesafeden çok rahat görünüyor.Çok hafif olması yanında çok hedef kağıdı yapıştırılıyor. Arkasına sıradan bir sopa batırıp diğer ucunu yere dayayınca kolayca sabitlenmiş oluyor.

Bende 350 Magnum var. Güç elbette daha uzun mesafe demek. Fakat bu silahlarda tepme fazla olduğu için mesafeli atışlarda isabet azalıyor. Böyle olunca benim için gücün önemi kalmıyor. Diana kalitesini kanıtlamış bir silah ama atış beklentinizi en iyi 50 metrede 5 cm grup gibi düşünmelisiniz.

Dampa ayakta keçe veya oring yok.Kızak üst üste iki parçadan oluşuyor. Arasına lastik dökülüp mesafe korunarak yine lastik perçinle iki kızak birbirine tutturulmuş.Monte ettikten sonra ne yöne ittirirseniz rahat esneyip aynı yerine geliyor. Şamreli kızağa takamazsınız sıktığınızda ayak kesecektir.Dürbün borusuna takıp sıkınca emin olun esnemiyecektir.Elle tutmayı denemedim :) Güçlü yaylılarda ayar ve dürbün kesin bozulacaktır. Ucuzda olsa dürbün yenilemek ve sıfırlama bozulması yerine dampa ayak mantıklı diye düşünüyorum.Yemin ederim ben dampa ayak ithalatçısı değilim ^^

ayak konusunda bende kısa ayağın yüksek ayağa göre clik tüketme konusunda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum,daha doğrusu edindiğim tecrübeye dayanarak söylüyorum.şöyle ki;beni tanıyanlar uzun mesafe atışlarını ne kadar sevdiğimi bilir,ewanıx s10'um varken uzun mesafe(220m) atışlarında diğer şartlar aynı iken yüksek ayakların kısa ayağa göre silahımın namlusunu daha az kaldırdığına defalarca denemelerimde şahit oldum,o günden sonra hep kısa ayak kullanırım.

Dürbünü silaha sıfırlamadan 10 m ayarı yaparsanız uzun ayak çok click harcıyor ama Öncelikle dürbünü clicksiz (arkayı besleyerek) silaha sıfırlamak gerekiyor. Bu ayrıntıyı atladığım için kısa ayak az click harcıyor demiştim. Önce artıkıl sonra silah sonra 10 metre sıfırlaması olursa uzun ayak az click harcıyor ;)

:huh:

Alıntı sahibi "meenet" Şeytan diyo al bi yivli uğraşma peletti, havaydı, basınçtı. Saygılar

O zaman da 150 m. yerine 1500 m. de POI hesaplamaya çalışıcaz

Gönülden katılıyorum, havalı sayesinde stres yapan hobi de buldum. Yivli ile hem uzak hem uygun arazi aramamak için etrafı boş olan evimin balkonundan atış yapıp merakımı tatmin ederim diye havalı aldım. Yok pelet, belki tüfek, sehpa olmadı yorgan yastık, bu sefer olacak dürbün, sonunda günümü gördüm :huh: Çocukluğumda lunaparkta bilye atan tüfekler vardı. Bir kere atar göz sıfırlaması yapar her atışta vurur sonra kovulurdum :) O günlerden bulaşan bu merak... Neyse biraz gır gır katsanızda onunla olsun avunsak ;,;-

Emeğiniz için teşekkürler. Bu tarz çalışmalar farklı bilgiler kazandırıyor. Gamo dışındakiler bana pelletin hatası gibi gelmedi. Aynı marka pelletlerin herbirinin aynı vasıfta olup aynı sapmayı yapıp aynı noktayı vurması bana zor gibi geliyor. Fakat birinin solda diğerinin sağda toplanması sadece sıfırlama değişikliği yapılırsa mantıklı olabilir. Sola atan sola sağa atan sağa atar mantığıyla sizde de hata olamaz diyorum. Neyse rast gele g;$i

Bir sorun yok, pellet doğru açıda giriyor, sadece alttan biraz daha itilecek, Namluyu kırıp yandan bakarsanız namlu dibinin biraz açılı kesildiğini göreceksiniz, bunu da kapandığında 0RİNG de az sürtünme olması ve tam kapanması için yapmışlardır. arkadaşlar belirtmiş zaten, ya daha kolay giren saçma alacaksınız, yada pellet giren yer minik taşlama ile hafifçe havşalanacak, (herhangi bir tornacı rahatça yapar.) isabetteki kararsızlığın da sizden kaynaklandığını düşünüyorum. yaylı havalılarda isabet maharet ister, bütün atışları silahı aynı yerden aynı kuvvetle tutarak yapmak gerekir, mesela omuzunuza dayadığınız yer 1 cm değişse pellet başka noktaya gider, ben zamanında en iyi sonucu tüfek rahatca geri tepebilecek şekilde gevşek tutarak alıyordum, siz de deneyin bir isterseniz.

Tamirci ve tornacı olduğumu belirtmiştim g;$i İki tüfeğim olduğu için saçmada ve saçma yerleştirmede, diğer tüfekle atışta da problem yok :thumbup: Başka tecrübeniz varsa memnun olurum. :)

Benim gibi elinde 1500 saçma olup hepsi bitinceye kadar silaha alışayım hem de dürbün ayarlayayım dersen, bir de inat olursan hem vazgeçemezsin hem de yerinde sayarsın tabi hocam. İnşallah pellet sorunu çözer de yaptıklarımdan istemsiz tecrübe edinmiş olurum :P

Hangi saçmayı kullanıyorsun? Saçmayı ileri ittiğinde namlunun içine açı
    yaparak gittiğine göre kafa çapı etek çapından dar. İçi de hayli boş
    gözüküyor o silah için yeterince ağır değil gibi sanki. JSB Exact Jumbo veya Jumbo Heavy ile denedin mi?

Bence pellet sert, yumuşak pellet deneyin. Grubu dağıtması da rodajını tamamlamamış olabilir, pellet kötü olabilir, pellet iyi silah sevmemiş olabilir.

silah yeni

Fotoğraflarda, bir problem görünmüyor. Kullandığınız pellet jsb zaten, oldukça yumuşak. Alt kısmından parmağınız ile biraz daha bastırırsanız sorun olmaz gibi. Bu olay, en çok gamo gibi sert pelletlerde oluyor.

Bİrde pellet koymadan resim cekseydin insanın ilk aklına gelen crown tabiki birde resime dikkatlice bakıldıgında torna izleri hafif ezikler görülüyor acaba almanlar bize hafif kusurlu ürünmü gönderiyor .

sanayide tamirci ve tornacıyım.Pellet kafası bizim tabirle tatlı sıkı giriyor(olması gerektiği gibi). Pellet JWS 14.3 ama bu durum kafa ve etek çapıyla da ilgili değil. Söylediğiniz gibi güçlü silah eteği bozuyor olabilir. Sonuçta fabrikasyon silah ama şüphelendiğim, üretimde yuva ile namlu arasında açı hatası olabilir mi :rolleyes: Foto da görüldüğü gibi saçma eteği havşanın üstteki alt köşesinin içerisinde, üst köşesinde ise dışarıda duruyor. Atış anında çıkış yaparken üst etek daha önce yuvaya girecek ve eğrilip namlu içinde salınım yaparak daha da bozulup hedefe varıyor olabilir m? Dürbün, ayak, başka silah, denedim. Dün 70-80 titiz atış sonucu 30 metrede 10 hedef kağıdında saçmanın en fazla 8 tanesi 10 cm içine vurdu. Diğerleri 20 - 25 cm çapta 360 derece dağildılar. Emin değilim ama bazı saçmalar daha sesli seyahat ediyor. Dürbünle bakınca 5 vuruşun yanyana isabet aılmış gibi (ama iki saçma değil) büyük olduğunu gördüm. Yoruldum, sinirlendim incelemedim 8)