schfrhnd tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Değişik karekterde her bir dürbüne verilen farklı görüş rahatlığı mesafesi var. Dürbünümüzün ölçüsü ne ise onu kendimize göre ayaramak zorundayız. Ahmet'le Mehmet'in dipçikte ki yanak konumu farklı olduğundan bu ölçüyü kendilerine göre ayarlamaları için dürbünde ve kızağında ileri-geri mesafe bırakılmış. Sniper dürbünlerinde bu görüş rahatlığı mesafesi kısa olduğu gibi artı silah fazla tepiyor ve yaralıyor. Sonuç olarak görüş rahatlığı olarak verilen bu ölçü en konforlu görüşü belirtir :thumbup: Acemi sniperın çarpma sorununun bu ölçüyle hiç bir bağlantısı yoktur. Dürbün atıcıya göre ayarlandıktan sonra gözüme çarpıyor diye ileri alamayız veya bu ölçü göze çarpma mesafesidir diyemeyiz :) Sniperlar ustalaşınca acemiliğim bitti artık dürbünü ileri alabilirim diyerek olası darbelerden kurtulmuyor. Öğrenmiş oluyorlar.

Aslında amaç aynı,,(Amaç dürbüne çok yaklaşmadan en iyi görüntüyü yakalamak)...NightForce dürbünde 99mm göz mesafesinde, hem en ideal görüntüyü yakalıyacaksınız,,hemde bu mesafe aralığı sayesinde dürbünden dayak yeme olasılığı azalıcak

O zaman mantık olarak dayaktan kurtulmak için hepsini azami uzaklıkta yapsınlar :rolleyes: Dürbünün karekterine göre bu uzaklık istem dışı belirlenmek zorunda olabilir mi?

Tüfeğimde pelleti yuvasına koyunca bariz olarak altı dışarıda üstü içeride oluyor. Biraz itince de aynı açıda (EĞRİ) duruyor. Dağınık isabet nedeniyle dürbün, ayak, pellet ve başka tüfekle atış denedim. Şimdi de bu durumdan şüpheleniyorum. Bilgisi veya 350 si olanlardan yardım rica ediyorum. TŞK

Milimetre cinsinden bu ölçüyü sadece gözün dürbüne olan mesafesi olarak yakıştırdım :rolleyes: Ölçü bu veya başka bir şeyse önemi nedir? Artı dürbünle bakarken gözümüzün konumıu bir açıyla sınırlı oluyor. Bu açı dürbün kalitesi ile değişir mi? ...TŞK

bu veriye nasıl ulaştınız anlamadım, kullandığınız sıfırlama kliklerinin miktarı yukarda yazdıklarıma bağlıdır. Ben şimleme (arka dürbün ayağının alt tarafına film vs koyarak) yaparak hiç klik kullanmadan istediğim mesafeye dürbünümü ayarlarım, ister 3 cm yükseklikte dürbün ayağı ister 5cm yükseklikte dürbün ayağı olsun...

Chairgun programında on mt sıfırlama için iki ayağın da cick farkılarının verildiğini söylemiştim...Mermi yakın sıfıra kadar düşüş yapmadığı için yüksek ayak click harcıyor. Sizde başta söylediğim gibi kısa ayak gibi dürbünü namluya yaklaştırmak için sadece arkayı beslediniz. Aslında zıt olarak değil yakın ve uzak olarak farklı algılamışız. Neyse 12 yaşında bir çocuğun ne kadar büyüdüğünü görüp sohbet etmek daha keyifli olurdu :rolleyes:

sıfırlama yaparken dürbünün kliğini fazla kullanmanızın dürbün ayağı yüksekliğiyle alakası yoktur. ya dürbün ayaklarınız havalısilah için değildir, ya silahınızın dürbün rayında problem vardır veya kırma namlu silahlarda namlu düşmesine (yani namlu çok az aşağı bakar, dürbün rayına paralel değildir) bağlıdır.

Chiagun da havalı sıfırlama mesafesinde yüksek ayak çok clik kullanıyor diyorum. Tüfek denediğim için söylemiyorum. Mantık olarak da söylediğim doğru geliyor.

klik sayısını az kullanmak için yüksek dürbün ayağı kullanmak gerekir, yani namluya uzak olması gerekir.

chairgun programında on metrede dürbünü sıfırlamak isteyince diana 350 değerleri ile kısa ayakla 245 click yüksek ayakla 360 click gerekiyor. On metre sıfırlama ile 40 metreye atış için kısa ayakla 1 click yüksek ayakla 21 click gerekiyor. Yani sıfırlama yaparken yüksek ayak olursa çok clik kullanıp clik kapasitesini azaltıyorsunuz.Programı yeni kullanmaya başladığım için tespitlerim kesindir demiyorum.

Kulanmadan yorum yaptığımı belirterek silahın görünümü hakkında yorum yaptım. Bu benim ürün alırken bakış açıım ile sahip olunan ürünün herkes tarafından bilinmesini ve ikinci el tercihini işaret ediyor. Sizin Uyarmaya çalıştığınız kullanmadan teknik eleştri yapmak tabi ki doğru değildir. Kısacası söylediğim benim gözümle berbat çizgileri olan bir silah...Dürbün montaj konusunda yanlış düşünüyorsam özür dilerim. Ben Sumatranın kullanmak zorunda olacağı ayakların uzun menzilli silahlarda kullanıldığını havalıların mermi düşüşü için fazla click olacağını (yanlış olabilir) söylemiştim. Birikimli olduğunuz için tabi ki doğrular sizden... :thumbup: Eğer click uyarım yanlışsa bunu okuyanların sizin doğru bilginizi okumadığını düşünürsek benim yazdığımı silmekte fayda var.

Sumatraya güç değilde değişik açıdan bakalım. Ben araba alırken önce önce en çok tercih edilene, sonra dış görünümüne, satacağım zaman da çok müşteri çekmesine bakarım. Piyasa da fazla tercih edilmeyip bütün rakiplerinden ÜSTÜN ÖZELLİKLERE sahip olup kalitesinden şüphe duyarsam hiç ilgilenmem. Görünüm olarak bir yerlerden kopya hissettiriyorsa ve bu nedenle teknikte std lardan ödün vermişse baştan kaybetmiştir. Namlusu, el kundağı, mekanizması ateşli ve faklı silahlardan esinlenilmiş. Bana göre ruhu yok. Dürbün namluya yakın olmalı ki cliklerin sayısını çok kullanmayasın. Bunu çözmek için uygulama var ama lens büyük olursa sumatra buna da izin vermeyecek gibi...Onu kullanmadım yorumum öylesine işte... Bence maddiyat el verdiğince çok tercih edilen seçilmeli...

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Namlu çıkış hızı : Fabrika değerine güvenmeyin, ilk fırsatta Chronysi olan bir arkadaş edinin

Slahımıza ait grafikteki yakın ve uzak sıfırlama noktalarında süper grupmanlarımızı yapsak, yine aynı grafikte grupmanımızdaki sapmaları yakalayıncaya kadar çıkış hızını değiştirsek. silahımızın çıkış hızını ne derece sağlıklı bulabiliriz :rolleyes:

Anladığım kadarıyla namlu açısı ( Hedef yüksekliği) nı derece olarak incline kutusuna yazmamız gerekiyor. Derece olarak bu değeri namlu açısına göremi yazıyoruz.Bu değeri nasıl buluyoruz? Örneğin silahta namluya sıfır su terazisine bağlı derceli bir sıkala ile açı bulunuyorsa soruma gerek kalmıyor:rolleyes: Ya da su terazisini sıfıra sabitleyip hedefi gösterinnce değeri veren bir mobil cihazla mı bulunuyor. :P